»

Intelovi novi procesorji Coffee Lake terjajo nove plošče

AusPCWorld - Na internet je precej nespametno ušla informacija, da prihajajoča generacija procesorjev Coffee Lake (Core i-8xxx) ne bo združljiva s trenutnimi matičnimi ploščami serije 200, na kateri tiktakajo procesorji Kaby Lake, čeprav bo podnožje LGA1151 fizično enako. Potrebovali bomo nove plošče serije 300. Takšne informacije Intel običajno razkrije šele ob uradni predstavitvi procesorjev, to pot pa je vest ušla podjetju ASRock, ki proizvaja matične plošče. V odgovoru na vprašanje na Twitterju so uporabniku odgovorili, da prihajajoči procesorji ne bodo podpirali obstoječih plošč. Očitno je ASRock kmalu spoznal, da so s tem prelomili kakšno zavezo, saj so odgovor kmalu pobrisali, a duh je ušel iz steklenice.

Seveda je mogoče, da ima ASRock napačne informacije, ker...

57 komentarjev

Intel znižuje cene

Hartware.net - Po tem, ko je AMD po Intelovi predstavitvi procesorjev Core 2 Duo znižal cene svojih procesorjev, je, kot je bilo napovedano, tudi slednji znižal cene svojim procesorjev. Najbolj se je pocenil procesor Pentium 4 541, za katerega je po novem potrebno odšteti 84 ameriških dolarjev, kar je 61 odstotkov manj od dosedanje cene. Med dvojedrniki bo za najcenejši model Pentium D 805 potrebno odšteti 93 dolarjev, za najzmogljivejšega, dvojedrnega Pentiuma, z oznako Pentium D 960, pa 316 dolarjev, kar pomeni 40 odstotno pocenitev.

Tabelo s cenami preostalih procesorjev najdete v izvorni novici na Hartware.net.

6 komentarjev

Intel znižuje ceno procesorjem

Cene Pentiumov M

vir: DigiTimes
DigiTimes - Zaradi vedno večjega povpraševanja po AMD-jevih procesorjih se je Intel odločil, da zniža cene svojih in tako poskusi kupce prepričati v nakup njihovih. V nedeljo so pocenili Pentium M procesorje, ki so namenjeni uporabi v prenosnikih. Cene so se spustile za celo tretjino pri 1,7 GHz modelu, najmanj, in sicer za dobrih trinajst odstotkov, pa pri najšibkejšem 1,4 GHz modelu. Drugi razlog za pocenitev je tudi predstavitev najnovejšega 1,8 GHz Pentiuma M s kodnim imenom Dothan, ki stane 637 dolarjev.Pocenitve pa se nam obetajo tudi na področju procesorjev za namizne računalnike. Te bo Intel pocenil 26. oktobra, ko bo predstavil dva novinca -- 3,2 (HTTE) in 3,4 GHz...

12 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev

Prihaja Celeron 2,2 GHz

The inquirer - Na Inqiurerju so zasledili, da se je Intelu v začetku tedna sesul varnostni sistem strani za pooblaščene prodajalce. Tako so potrdili špekulacije, da bo Intel na trg poslal Celerone, temelječe na P4 osnovi, ki bodo delali pri 2200 MHz ali 2,2 GHz po domače.

Poleg tega so pogledati še načrt prodaje za naprej ( o tem vam je sicer poročal že kolega McHusch). Kaj in kako bo Intel prodajal v prihodnosti, si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Intel znižuje napetosti

X-Bit Labs - Svojih procesorjev, seveda. Intel je danes sporočil, da bodo novi modeli Celeronov ter Pentiumov 4 delovali namesto na 1.525V na 1.475V napetosti. Poteza je presenečenje, saj Intel zadnja tri leta ni zniževal napetosti svojih Pentium 4 procesorjev, prej nasprotno, zaradi izboljšane stabilnosti so jo celo malenkostno zviševali.

Vsi novi modeli med 2.0 ter 2.8 GHz bodo sedaj tiktakali pri 1.475V ali 1.50V, medtem ko naj bi prihajajoča 3.06 ter 3.20 GHz procesorja obdržala napovedanih 1.525V napetosti.

Navijači bodo znižanja napetosti zagotovo veseli, saj bodo tako na obstoječih ploščah procesorje lahko bolje navijali. Na žalost pa Intel novih procesorjev ne bo drugače označeval, zato pred nakupom procesorja ne bo mogoče vedeti, ali gre za staro ali novo različico. Navadnim kupcem to ne bo predstavljalo ovire, saj bodo matične plošče same nastavile pravilno napetost, bi pa bilo različno označevanje zagotovo dobrodošlo pri navijačih. Klik!...

1 komentar

Intel znižuje cene

CNet - Velikih esejev na to temo ni pisati. Intel, zaradi konkurence v obliki AMDja ter zaradi prihoda novih procesorjev ter tehnologij, znižuje cene. Po novem bo treba za 2.2 GHz P4 odšteti 423 dolarjev, kar je 25% manj od prejšnjih $562, ostali mu pa sledijo po podobnem procentualnem kopitu. Toliko da veste :D.

1 komentar

P4 "Northwood" v pogonu

hARDWAREMANIA - Hardwaremania je dobila v roke 0,13 mikronskega P4 "Northwood". Pisec članka pravi da to je pravi procesor Northwood, saj ima naparjenega 512 KB L2 cacha, napetost na jedru pa je bila 1.475V, in s tem potrduje svojo tezo.
Procesorjev množilnik ni bil zaklenjen toda vseeno mu ga je uspelo stabilno poganjati le na 1.8 GHz (18 x 100). Ta mali stvor je primerjal s p4 2.0 GHz, z AthlonomXP 1600 in z Athlonom 1.4C. Članek.

0 komentarjev

DVD v evropi 25% dražji

Slashdot - Z uvedbo DVDja je prišla tudi regionalna zaščita. Razlog je preprost, Holywood se boji, da bi nevedni ljudje predvajali filme, ki jim še niso namenjeni (beri: dokler iz njih ne iztržijo dovolj v lokalnih kinematografih). Tako navadno kupci v ZDA pridejo do filmov prej kot v Evropi.
V grlu komisije EU za varstvo konkurence pa se je zataknila druga kost, ki jo povzroča regionalno zaklepanje. Problem je namreč v tem, da morajo evropejci za vsebinsko enake DVDje plačevati v povprečju 25% več kot njihovi prijatelji na drugi strani Atlantika. Spet ameriška dvoličnost, saj bi po eni strani radi ekonomsko globalizacijo in sprostitev trgov po drugi strani pa hočejo kontrolo nad tem kje sme kdo kupiti kaj in kdaj. Sistem regionalne zaščite so napadli tudi Avstralci in britanska trgovska veriga. Srčno upam, da bo iz te moke še kaj kruha.

7 komentarjev