»

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

Seagate pravi: We Turn On Ideas

X-Bit Labs - Računalniško podjetje Seagate, eden vodilnih proizvajalcev trdih diskov, je danes predstavilo svoj nov slogan ter grafično podobo. Njihov logo bo tako zelene barve, njihov nov uradni slogan pa se glasi: We Turn On Ideas. Nova oznaka se bo pojavljala na vseh izdelkih in reklamnem materialu, so še zapisali v uradni izjavi za javnost. Klik!

2 komentarja

Seagate tudi Indijcem ne bo nudil treh let

The inquirer - Dogodek, ki je po dolgem času, ko se je polegel prah glede SP1 in prepovedi Googla na Kitajskem, vzbudil pozornost širše spletne javnosti, je vsekakor odločitev velikih proizvajalcev diskov, da ne nudijo več triletne podpore.

Vse lepo in prav, vendar se je pred časom zgodilo, da so posredniki na trenutno najbolj rastočem trgu, in sicer indijskem, dobili Seagatove diske, ki so imeli za dve leti podaljšano garancijo. Zmedo je zakuhal svojeglavi azijski zastopnik, ki ne pozna besede "worldwide". Če pa vas zanima, kaj se zgodi, ko se glavni med sabo me morejo dogovoriti, pa si poglejte tukaj.

The word worldwide must include the Balcans, too...

0 komentarjev

WDjev velikan

Tom's Hardware - Western Digitalovi diski z osmimi megabajti predpomnilnika (JB - Special Edition) uživajo veliko spoštovanja med uporabniki, tako da WD pospešeno izdaja še nove in nove različice. Njihov naj, naj disk v vseh pogledih je trenutno 200 gigabajtna izvedenka z dodatnimi 8 MB cachea, ki vas olajša za štiristo dolarjev. Mrcino so si med drugimi diski ogledali tudi pri Tom's Hardware in bili z njo izjemno zadovoljni. Slin!

11 komentarjev

Napoved izpada

Slo-Tech - Za jutri, 7.10.2002., napovedujemo krajši izpad zaradi vzdrževalnih del na našem strežniku. Do enournega izpada bo prišlo v popoldanskih urah, za vse radovedneže pa še tole: zamenjali bomo sumljivo delujoč trdi disk [:D].

13 komentarjev

Garancija diskom s 1. oktobrom samo 1 leto?

Seagate - Tukajle si lahko preberete izjavo Seagate-a, da bo s 1. oktobrom garancijska doba znašala le še 1 leto. Enako naj bi se zgodilo tudi z vsemi ostalimi proizvajalci diskovja. Garancijska doba naj bi ostala nespremenjena le za SCSI diske.

Kdor namerava kupiti disk naj torej to stori še v tem mesecu. Zahvala pa gre prijaznemu prodajalcu, ki me je včeraj na to spremembo opozoril.

6 komentarjev

Največji disk za nabor BX

Overclockers Australia - Avstralski navijalci niso poznani samo po odličnih člankih in novicah, ampak tudi po zelo dobrem forumu, na katerem vsak dan poteka kar veliko zanimivih debat. Ker se počasi uvrščam že med računalniške metuzaleme, ki životarijo s procesorjem Celeron in matično ploščo na naboru BX, mi je najbolj padla v oči debata, v kateri udeleženci razpravljajo o tem, kolikšen je največji disk, ki ga to nekdaj odlično, a danes močno zastarelo čipovje podpira. Aja, pa še to: če boste hoteli brati prispevke forumašev, se boste morali prej še registrirati [;(].

1 komentar