»

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

Radeon 9700 Pro by ATI

Extreme Overclocking - Čez vikend se na internetu ne dogaja praktično nič novega, tako da vam danes lahko le podam kakšno povezavo na teste že poznanih stvari.

Na Extreme Oveclocking so si tako včeraj ogledali Radeona 9700 Pro. Gre za najmočnejšo grafično kartico trenutno, pa saj to verjetno že veste. In kaj je pri tem testu tako posebnega? V bistvu nič, poudarimo le, da gre za Built by ATI kartico, tako da si lahko ogledate kako izgledajo tisti najboljši Radeoni in kaj vse vam ATI priloži. Klik!

3 komentarji

Še stoprvič: Radeon 9700 PRO

Explosive Labs - Na Explosive Labs so opisali že nam dobro znano grafično kartico: ATi Radeona 9700 Pro, ovešeno s 128 MB pomnilnika. Kot po navadi, so kartico preizkusili s kopico testov (3D Mark, Comanche 4, Quake 3, Serious Sam 2, DroneZ, Jedi Knight II in Code Creatures Benchmark Pro), preizkusili pa so jo tudi na novem vodilu AGP 8x. Seveda so prišli do zaključka, da kartica kraljuje ter pohvalili ATi, da je izdelal tako zmogljivo kartico, a opozarjajo na prihod NV30, ki se kani zgoditi v prvih mesecih 2003, saj bo le-ta izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in bo uporabljal DDR-II. A ATi seveda ne bo sedel križem rok. Le še klik stran...

Dodatek by McHusch: Tudi pri HardOCP so testirali enako kartico.

0 komentarjev

Radeon 9700 Pro - stoprvič

Guru 3D - ATIjev Radeon 9700 je nedvomno najboljša ter najbolj popularna kartica trenutno, o čemer zgovorno priča nešteto testov na internetu, ter še vedno nastajajoči novi. Na Guru3D so spisali obiširen test, v pravem pomenu besede obširen, saj zazvema kar šestnajst strani, omenjene Herculesove izvedbe Radeona. In kaj so odkrili novega? Praktično nič, Radeon je še zmerom car med grafikuljami™.[;)]

2 komentarja

Vojna grafičnih gigantov

Digit Life - Še preden je nVidia uradno razkrila svojega konkurenta Radeonu 9700, ki se bo imenoval NV30 ter bo neposredni naslednik GeForce 4 serije grafičnih kart, ATI že napoveduje naslednji grafični čip, ki se bo imenoval R350. Izdelan bo v 0,15 mikronski tehnologiji (za razliko od NV30, ki bo narejen v 0,13 mikronih) ter dveh izvedenkah, močnejši R350 ter malce šibkejši RV350. Prav tako pa se omenja še R280, ki naj bi bil grajen na istem jedru, kot Radeon 9000. Skratka, obeta se nam zanimiva jesen. Klik!

0 komentarjev

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

Mobilni Radeon 7500

ATI - Kratko po predstavitvi Radeon 2 kartic je ATI že napovedal mobilno verzijo R7500 kartice. To bo prva mobilna grafična kartica, ki bo opremljena z 128Bit DDR-RAMom. V sam čip bojo dodatno vgradili še varčevalne elemente, ki bojo omogočali prilagajanje potrebam. Tako bo lahko sam grafični čip deloval samo na 66MHz ali pa maksimalno na 270MHz. Sama poraba pa naj bi se gibala okoli 0,5W. Če je to res bo poraba res nizka. Pa še ena zanimivost. Kartica bo lahko delovala z integriranim (do 32MB) ali pa eksternim (do 64MB) ramom (t.j. z uporabo našega delovnega DDR pomnilnika). Prav tako pa bo kartica imela T&L enoto in HydraVision.

0 komentarjev

O tržišču grafičnih kartic danes

AnandTech - Spet en dolg članek. Ampak ta je celo zanimiv! Govori o trenutnem stanju trga grafičnih kartic in daje relativno natančen pregled napovedi za prihodnost. Piše torej o tem, kaj namerava Nvidia narediti za nizki cenovni trg (nova MX družina?), visoki (GeForce3),... Govori še o grožnji Kyra II, ki bo verjetno odtrgal velik kos prodajne pogače Nvidii. Malo se celo poglobi v druge proizvajalce (ATI, Matrox), ampak ne preveč. Očitno je namreč, da bo ta pomlad (pa tudi verjetno poletje) zaznamovana z vojno med Kyro-m II in bodočimi Nvidiinimi proizvodi. Ogled tega članka toplo priporočam.

3 komentarji