»

Sparkle ponuja GeForce 7900 GT s 512 MB RAM-a

Slo-Tech - Počasi, a vztrajno se povečuje količina pomnilnika na grafičnih karticah. Če smo še ne tako dolgo tega shajali z 128 MB, ali celo s 64 MB RAM-a, je danes, glede na ceno, ki jo plačamo in dani izkoristek, najbolje poseči po različici s 256 MB RAM-a.

Nekatera podjetja pa skušajo priti na naslovnice novičarskih strani in tiskanih revij tudi tako, da dodajo več pomnilnika, kot to predvideva referenčni dizajn. Poleg tega proizvajalci radi posežejo še po izdelavi posebnega sistema hlajenja (po tem je/bil znan denimo Leadtek), ki omogoča boljše navijanje. Nobena novost niso tudi serijsko vodno hlajene grafične kartice. V zadnjem času pa pozdravljamo kartice s pasivnim hlajenjem.

Kot rečeno, pri Sparklu so ubrali pot povečanja količine pomnilnika, ki ga je tako 512 MB. Kot veste, referenčni GeForce 7900 GT nosi na tiskanem vezju 256 RAM-a.

Poleg dodanega pomnilnika so povišali takt jedra na 500 MHz (50 več kot referenčna kartica), povišane pa so tudi frekvence delovanja pomnilnika, ki...

5 komentarjev

Inno3D Tornado Geforce FX 5200

Geforce FX 5200

vir: Tech Seekers
Tech Seekers - Na TechSeekers so si pogledali grafično kartico omenjeno v naslovu podjetja InnoVISION. Kartica vsebuje 128 MB DDR pomnilnika, na njej pa se nahajajo 4 cevovodi. Temelji na nVidia Geforce FX čipu ter je združljiva z DirectX 9. Kartico so temeljito stestirali, primerjali pa so jo tudi z Albatronovo Ti4200 grafikuljo, ki vsebuje 64 MB pomnilnika. Na InnoVISIONovi novi kartici se ne nahaja ventilator, le hladilna rebra, to pa pomeni, da se kartica hitro segreje, a je zelo tiha. V članku pa so njene lastnosti preimerjali tudi z drugimi Geforce FX karticami ter jo poskušali naviti. Več si preberite tukaj, saj je članek zelo zanimiv.

15 komentarjev

Radeon s 64 ali 128 MB pomnilnika?

X-Bit Labs - Tako, vsi ki se v forumu pritožujete, da na internetu in mogoče najti nobenega testa, kjer bi neposredno primerjali dva Radeona s 64 ter 128 MB pomnilnika, samo za vas.

Na X-Bit Labs so preizkusili dva Radeona 9000, različico s 64 MB ter Pro različico s 128 MB pomnilnika ter ju primerjali še z nekaterimi, ta trenutek, popularnimi grafičnimi karticami. Vas zanima kaj so ugotovili? Klik za branje!

1 komentar

Ti4200: VisionTek versus Abit

HardOCP - Katero od kartic kupiti, je vprašanje, ki si ga zastavimo pogosto. Če ste se že odločili, da vaša sanjska kartica temelji na procesorju Geforce4 Ti4200, se morate še odločiti med proizvajalci ter količino pomnilnika, ki bo vašo kartico krasila. 128 MB ali 64 MB, dodatki, podpora prikazovanju slike na dveh zaslonih, priloženo kablovje in dodatna programska oprema, in tako dalje... HardOCP je v primerjavo vrgel VisionTekovega Xtasyja (128 MB) ter Abitovega Silura Ti4200 (64 MB). Obe kartici sta po svoje bisera ponudbe, se dobro navijata ter imata dosti dodatkov, ki prepričajo kupca v "pravo" odločitev. Klik za test!

1 komentar

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Primerjava GeForce 4 Ti4200 kartic

AnandTech - Anandtech se je spravil na testiranje GeForce 4 Ti4200 kartic, vendar pa se je avtor članka tokrat raje ognil dolgočasnim klišejem in se raje posvetil nekaterim pomembnejšim lastnostim kot raznim primerjanjem, katera kartica s procesorjem Ti4200 je najhitrejša. Da bi članek popestril je vanj vključil še razne analize o tem, ali se bolj splača kupiti kartico s 64 MB pomnilnika, ki je hitrejši ali kartico z malce počasnejšim pomnilnikom, ki pa ga je 128 MB. Med drugimi so se na Anandtechu spravili tudi na primerjavo kakovosti slike, ki jo "izpljunejo" kartice in ugotavljali kateri dejavniki lahko najbolj vplivajo na samo kakovost le-te.

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

ZNANE CENE GeForce 4 !

Icrontic - Še preden je Nvidia sploh napovedala novi grafični procesor (to se bo zgodilo 6. februarja), so znane tudi cene grafičnih kartic, ki bodo temeljile na njem. Kartice se bodo v čezlužju začele prodajati že konec tega tedna! GeForce4 MX420 64 MB = $ 92.12, GeForce4 MX440 64 MB = $ 119.05, GeForce4 MX460 64 MB = $ 162.98, GeForce4 Ti4400 128 MB = $ 282.02, GeForce4 Ti4600 128 MB = $ 389.73,

22 komentarjev

128 MB grafične kartice

Digit Life - Zelo daleč nazaj, so bile grafične kartice z enim megabajtom pomnilnika. Ta se je potem vedno povečeval in sedaj smo prilezli do nekje 64 MB pomnilnika. Nekaterim podjetjem pa to še ni bilo zadosti in hoteli so več. Tako so nastale kartice s 128 MB pomnilnika. Test 3 takih kartic so se lotili pri Digit-lifeu in ugotovili, da več ni nujno boljše, saj recimo Radeon 7500 sparjen s 128 MB SDR(!) pomnilnika deluje slabše kot ista kartica s samo 64 MB SDR pomnilnika. Tudi Geforce 2 Titanium se s 128 MB DDR pomnilnika ne obnese prav nič bolje od tistega z 64 MB DDR pomnilnika, zatorej, zapomnite si, pri pomnilniko dosti bolj kot velikost pomembna hitrost! Če koga še vedno nisem prepričal, naj se prepriča sam.

6 komentarjev

Primerjava Geforceov3 na [H]

HardOCP - Pri HardOCP so se spravili delati enega, za moje pojme, najbolj dolgočasnih primerjalnih testov sploh. Iz primerjave osmih Geforceov3 se da namreč iztisniti zelo dosti, saj preliminarne razlike med končnimi modeli obstajajo - dodatne možnosti, kvaliteta 2D slike, DVI izhod - ampak hitrostne primerjave med raznimi karticami so preprosto brezpredmetne. Prosim lepo - pomnilnik ter GPU pri vseh karticah delajo na isti frekvenci! Tako so se največje razlike vrstile v velikostnem rangu ene same sličice na sekundo. Če vas pa zanima, katera kartica ima največ dodatnih možnosti, katero se da najbolj naviti ter katera je najcenejša, le kliknite. Ampak to bi morala biti tudi glavna tema tega testa.

1 komentar

MP3 player dodatek za Visorje

PC Stats - Ročni računalniki postajajo vse bolj priljubljeni, čemur priča tudi veliko število dodatkov. Tukaj ne mislim na programsko, ampak na strojno opremo, ki lahko vašemu dlančniku doda nekaj novih funkcij. Po dodatkih zagotovo prednjačijo ročni računalniki z operacijskim sistemom PalomOS; pred kratkim smo videli dodatke, ki lahko "original" Palma spremenijo v mobilni telefon, kmalu pa so se tudi pri podjetju Innogear odločili, da izkoristijo razširitveno mesto Visorjev in naredijo strojni dodatek, ki opravlja nalogo MP3 playerja. Dodatek je lepo oblikovan in malce spominja na Applov dizajn, saj je popolnoma prozoren. Dobimo ga skupaj z 32 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo do 128 MB, v napravo pa so vdelali tudi 2 MB Flash roma, ki programe za napravo, lahko pa ga uporabimo kot dodaten pomnilnik pri Visorjih. Zanimivo.

0 komentarjev