»

eChallenges e-2005

RIS - Če vas zanima tehnologija, vas bo ta novica razveselila. V Grand hotelu Union v Ljubljani se bo prihodnji teden (od 19. do 21. oktobra) odvijala konferenca o informacijski ter komunikacijski tehnologiji eChallenges e-2005. Sodelovalo bo več kot 43 držav, veliko pozornosti pa bo namenjene Sloveniji, saj bomo prva država, ki omenjeno konferenco gosti, odkar smo se lani pridružili Evropski uniji. Dogodek uživa podporo Evropske komisije, njegov cilj pa je vzpodbuditi razvoj raziskovanja novih tehnologij. Več na domači strani.

2 komentarja

Oseminštiridesetkratniki ...

GamePC - ... ali na kratko 48x. Tri zapisovalce praznih CD plošč, ki so zmožni pisati z 48x hitrostjo, so si ogledali pri GamePC. Pod lupo so imeli CD-RW enote treh gigantov, Lite-On, MSI ter Plextor.

Testirali so predvsem hitrost, dostopni čas, hitrost luščenja glasbe ter zmožnost kopiranja zaščitenih CDjev. Vas torej morda mika nov CD zapisovalec? Berite tu.

0 komentarjev

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

    CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

    Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

    Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

    0 komentarjev

    Na vidiku 52x pekač iz Lite-Ona

    CDR-Info - Glede na podatke iz CDR-Info, bo podjetje Lite-On, ki se počasi začenja uveljavljati tudi na področju pekačev CD-RW, septembra predstavilo krono svojega znanja - pekač, ki bo zapisoval z 52x, prepisoval z 32x in bral kar z 52x hitrostjo. S temi odlikami naj bi postal doslej najhitrejši pekač na tržišču. Po nekaterih podatkih bo enota začela pisati in brati s 24x hitrostjo, ki se bo potem stopnjevala do 52x hitrosti.

    3 komentarji

    ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

    CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

    0 komentarjev

    Iomega izdala nov CD-RW pogon

    CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

    0 komentarjev