»

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Nvidia vse zanika

3DGPU - Razni odzivi podjetij na razne govorice utegnejo kdaj pa kdaj kar zmesti človeka, saj ne ve ali bi jim verjel ali ne. Razne govorice so nas pred kratkim bombardirale z datumi prihodov novih GeForce 3 MX in GeForce 3 Ultra procesorjev, ki pa so se na koncu izkazale za lažne. Nvidiin odziv na te govorice glede GeForce 3 MX in GeForce 3 Ultra čipov se glasi nekako takole: "Just a rumor...nothing planned.". Ali jim naj verjamemo, ali pa se Nvidija pripravlja na kakšno presenečenje? Samo za primer naj podam, da je 3dfx tik pred propadom govoril, da se niti slučajno ne mislijo prodati konkurenci, ali npr. Bungie, ki je govoril, da z Microsoftom nimajo nič, danes pa je postal sestavni del Microsoftove igričarske industrije. Vsekakor raznim odzivom na govorice, pa tudi govoricam samim ne verjemite preveč, ker saj veste - nekdo pove nekomu kakšno stvar, potem pa jo drugi malce priredi, da izpade bolje itd. Najbolje je še vedno počakati na uradne izjave iz "hlevov" matičnih podjetij....

0 komentarjev

VIA in grafika

X-Bit Labs - Že pred par dnevi sem vam govoril o basanju tržišča grafičnih kartic prek vseh meja. Ker pa se VII trg očitno ne zdi dovolj "zabasan", bo še ona vrgla svojo rešitev levom (nam).
Na srečo ne bo šlo še za eno izmed srednje sposobnih grafičnih čipov. VIA se je stvari lotila precej resno. Načte za čip bo izdelal S3 (ki je po prevzemu del VIE). Čipovo kodno ime je Columbia. Čip bo popolnoma podpiral funkcije DirectX 9. Lastnosti bodo podobne tistim, ki jih ima ATI-jev Radeon2 R300. Čipove specifikacije bodo:
  • 4. renderirni cevovodi z po 2. teksturnima enotama na vsakem
  • frekvenca jedra 300MHz
  • podpora 128bit-nemu DDR SDRAM-u
  • podpora DirectX 8/9
  • 0.13 mikronska tehnologija proizvodnje
Torej če seštejete vse novice iz zadnjih dni, pridete do rezultata, da bodo, v bližnji prihodnosti, na tržišču kar štiri grafični čipi in vsaj dvakrat več kartic z njimi. Bazirali bodo torej na: NVIDIA GeForce3 Ultra, ATI R300, STM KYRO III in VIA Columbia. To je za potrošnika zelo dobro, saj bo cena padla. ...

8 komentarjev

Nvidia zakjlučila nakup 3dfxa

več strani - Vse se je začelo z Nvidinem čipom GeForce in njegovim naslednikom GeForcom 2 v vseh možnih verzijah. Ta dva čipa sta Nvidi prinesla dovolj dobička, da je lahko 15. decembra začela z nakupom svojega, nekoč največjega rivala 3dfxa. Nakup je v gotovini stal 55 milijonov dolarjev in se je po vseh formalnostih zaključil predvčerajšnim, 19. aprila. To je bilo, kaj pa bo v prihodnosti z vojno med proizvajalci grafičnih čipovij, pa bomo še videli. Zaenkrat so v igri Nvidia, STM, ATi in pogojno Matrox.

7 komentarjev

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev

Infineon najavil 600 Mhz DDR SGRAM

Reactor Critical - Infineon je najavil najhitrejši pomnilniški čip do danes. 128MB SGRAM je organiziran 4Mx32 in podpira frekvence vse do 300MHz pri SGRAM, se pravi 600MHz pri DDR SGRAM! Pomnilnik bo tudi deloval pri samo 1.8V, kar pomeni precej manjšo porabo, kot pri standardnih 2.5V. Manjša poraba bo kritičnega pomena pri doseganju vrhunskih rezultatov pri 3D grafičnih karticah in pri varčevanju z energijo pri prenosnih računalnikih. Proizvodnja je načrtovana za konec tega leta, cena v količini od 1000 kosov pa naj bi bila $33. Lahko ugibate, kakšen pomnilnik bodo uporabljale GeForce 3 Ultra kartice!

2 komentarja

Nvidia objavila detajle v zvezi z GeForcom3

BBspot - Povsem nepričakovano je danes Nvidia odprla svojo dolgo zaprta usta in razkrila kar nekaj sočnih podrobnosti o njihovih prihodnjih produktih. Čeprav smo pričakovali nasprotno, je nakup 3DFXa še kako vplival na njihov razvoj. Ime najmočnejšega predstavnika nove generacije bo Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 3000 Quadro. Šlo bo za napumpano verzijo navadne kartice, ki ji bo ime Voodoo GeForce3 Ultra GST/MX Banshee 2000. Kartica bo vsebovala vgrajen HDTV dekoder, do 2GB DDR RAMa, integriranih RAMDAC (wow!), 32 bitne barve in T&L enoto. Quake3 timedemo v resoluciji 640x480 naj bi pri 98% populacije povzročil epileptične napade, za ostala 2% pa bo mogoče v sistem priklopiti še en Voodoo GeForce3 Ultra GTS/MX Banshee 2000 v SLI povezavi, za kar bo po vsej verjetnosti potreben 500W napajalnik. Nove kartice bodo na voljo že v prvem četrtletju tega leta, več informacij pa dobite tukaj. LOL .

16 komentarjev