»

Kaj kupiti -- po Anandtechovo

AnandTech - Tako, december je čas nakupov in prodajalci nas z vseh strani prepričujejo, da so njihovi izdelki tísto edino pravo in najcenejše. No, da bi bila odločitev o nakupu malce lažja, so poskrbeli na AnandTech, kjer so spisali božično-novoletni vodič po nakupih procesorjev in grafikulj. Če ste Božičku pisali po novega Athlona, naj si Božiček sestavek le prebere. Klik!

1 komentar

Dva procesorja: se splača?

Bitbender Forums - Pred kratkim sem v forumu zasledil zanimivo debato o tem, koliko se splača uporaba dveh procesorjev doma. Prišli smo do zaključkov, da je razmerje cena/zmogljivosti pri dvoprocesorskih rešitvah zelo neugodno za domačo uporabo.

Na Bithbender Forums pa so preizkušali prednosti in slabosti dvoprocesorskih sistemov iz čisto performančnih vidikov. Ni jih zanimala cena, v tem primeru je bila pomembna zmogljivost. In prišli so do zelo zanimivih zaključkov. Klik!

2 komentarja

Na zahodu nič novega

več strani - No, skoraj nič, izšel je namreč procesor AMD Athlon MP 2100+, ki je praktično enak Athlonu XP, le da ima MP bit nastavljen na 1, kar mu omogoča, da brez težav deluje v dvoprocesorskih sistemih na dual-CPU ploščah. Druga novost je pa mobilni Duron 1300, grajen na jedru Morgan. Radujte se, ako se hočete [:D]. Klik!

Dodatek, 18:30 - Test novega Athlona MP 2100+ si lahko preberete tudi na AnandTechu, kjer so ga primerjali s strežniško konkurenčnim Xeonom 2.4 GHz. Klik!

0 komentarjev

Izšel je Athlon 2100+

več strani - Danes je tudi uradno izšel novi AMD Athlon 2100+. Procesor se od ostalih Athlon XP procesorjev ne razlikuje, saj je, tako kot vsa serija, grajen v 0.18 mikronski tehnologiji izdelave. Spremenil se je edino stepping procesorja, in to iz AGOGA, katerega najdemo na 2000+ modelih, v AGOIA. To naj bi posledično pomenilo boljšo kakovost vaferja ter višjo končno frekvenco. Uradno naznanilo AMDja najdete na tej strani. Ako vas pa zanimajo testi, imate na voljo kar celo paleto renomiranih strani: PC Stats, Hot Hardware, The Tech Report, VIA Hardware, AMDMB, AnandTech, SimHQ, TekBug, 3D Velocity, strička Toma in še mnoge druge, ki bodo svoj opis podale na linijo tekom jutrišnjega dne. Moje mnenje o procesorju vas zanima, pravite? 1733 MHz sploh ni slabo, a za tako ceno ga nočem, še posebej zaradi dejstva, da nas čez dober mesec čakajo že nove 0.13 mikronske AMDjeve zverine, Thoroughbredi...

0 komentarjev

Linux pripravljen na AMD Athlon MP platformo

AMD Zone - Vsi vemo, da je Linux operacijski sistem, na katerem deluje še tako zanikrn kos hardvera (OK, se najdejo tudi izjeme, kot so winmodemi in še nekaj drugih naprav) in vemo, da so AMD-jevi Athloni MP, ki jih zahtevni uporabniki uporabljajo v navezi z Tyanovimi dvoprocesorskimi matičnimi ploščami kot nalašč za ta sistem. Vendar pa se kje še vedno najdejo dvomljivci, ki dvomijo v to. Vendar bo dvom tudi največjim dvomljivcem počasi uplahnil, saj so vodilna Linux distribucijska podjetja Caldera, MandrakeSoft, Red Hat, SuSE, in Turbolinux podelila AMD-ju poseben certifikat, ki zagotavlja, da so bili AMD Athlon MP procesorji in AMD-760 MP nabori stestirani in da na Linuxu ne povzročajo težav. Ta certifikat je kar dobra promocija za AMD, saj ga bo še bolj približal morebitnim kupcem, ki iščejo poceni, a dovolj zmogljivo platformo za svoj strežnik/delovno postajo, ter seveda še ena zmaga za Linux :)

0 komentarjev

Sistemi za socialce

AnandTech - Ko kdaj pa kdaj zaidem na naš prelepi Forum, kjer sem bil nekoč kar precej reden gost, danes pa sem tam postal redka ptica selivka, velikokrat uzrem razne prošnje v stilu "kakšen računalnik naj kupim?". Takim zahtevam je težko ugoditi, saj vsak forumaš predlaga drugačen sistem. Vse skupaj se zaplete, ko pridemo do različnih cenovnih razredov. Kaj nam ostane še poleg forumašev? Anandtech, kjer so napisali članek o sestavljanju "value" sistema. Sisteme so razdelili v tri razrede - pisarniškega (SOHO), igričarskega in profesionalnega. Če torej kupujete nov računalnik in nebi radi zavalili zanj gore denarja, ter iščete nasvet kakšen računalnik naj kupite, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Samo ne ozirajte se preveč na cene, ker niso več pravilne, saj je članek star že skoraj mesec dni (je pač prišel pod roke).
Tako, za danes bo dovolj. Jutri pričakujte več novic. ...

1 komentar