»

HP-jevi novi oblačni strežniki

HP Proliant SL2×170z G6

vir: Slashdot
Slashdot - HP se z novimi modeli slečenih rackmount serverjev odpravlja na trg strežnikov namenjenih oblačnim podatkovnim centrom. Tako so najavili na Proliant seriji zasnovane strežnike, katerih glavna lastnost je slečenost. Kar pomeni, da so (po zgledu nekaterih konkurentov) iz ohišja strežnika pobrali večino odvečnih delov in temeljito preuredili postavitev komponent.

Tako preurejen strežnik je lažji in omogoča boljši pretok zraka skozi ohišje. To je v ponavadi nabito polnih omarah računskih centrov precej pomembna lastnost. Poleg tega je še pomembna zmanjšana poraba električne energije. Trenutno so v ponudbi trije modeli - SL160z za delo z aplikacijami, ki potrebujejo veliko delovnega pomnilnika, SL170z ponuja več diskov za shranjevanje podatkov in SL2×170z, ki je namenjen...

3 komentarji

ZZZ #133

Slo-Tech - Pa saj že veste, o čem pišejo tedensko (ali na dva tedna) v ZZZju. O vseh mogočih izumih, pogruntavščinah, uporabnih pripomočkih, in tako naprej. Tokrat pišejo o plovilu, ki kani podreti svetovni rekord v hitrosti, ki ostaja nedotaknjen že celih 25 (!!) let, o psihologiji za 3D Markom in doseženimi točkami v le-tem, o dobavljivosti municije z osiromašenim uranom, in tako naprej. Klik!

0 komentarjev

Ročno pomagalo™

Elite HW - Imate radi nenavadne stvari? Imate radi nekaj, s čim se lahko pokažete pred drugimi na LAN partyih? Bi radi imeli kaj takega? Potem si poglejte tale joystick. Zadevica izgleda zelo zanimivo. Pa je uporabna? Seveda je. Še več kot to je! Za le $25 dobite zelo uporaben pripomoček, ki ima le malo slabih lastnosti, poleg tega pa ima možnost sprogramirati kar veliko funkcij za razne tipke, ki se nahajajo na njej.

1 komentar