»

Prvi DVD zapisovalnik, ki je cenejši od 100$

Slashdot - AOpen je izdelal prvi pekač, ki se ponaša z cenovno znamko, ki je nižja od 100$. DRW4410 DVD+R/RW, kot model imenuje, lahko zapisuje CD-R medije s 24x hitrostjo, CD-RW diske z 10x, CDje bere z 40x, DVD+R/RW zapisuje plošče z 4x hitrostjo in jih bere z 8x, ima 2mb pomnilnika ter povprečen dostopni čas za DVDje 140ms in za CDje 120ms.

Kljub temu, da to ni najhitrejši DVD zapisovalnik pod Soncem kljub in nepodpori zapisovanju DVD-R in DVD-RW medijev, pa ga dejstvo, da stane samo 95$, dela precej privlačnega za kupce. Klik!

12 komentarjev

Najhitrejši CD zapisovalnik

Tweak Town - Zapisovanje CD medijev v vsakem domu je dandanašnje dni že nekaj povsem vsakdanjega in malo je ljudi, ki si še ne lastijo pekača oziroma CD zapisovalnika. V naslovu omenjeni naziv se trenutno drži novega LiteOnovega tlačkomata™.

Prednost pred ostalimi ni velika, saj so sposobnosti zapisovalnika lepih 52x/24x/52x, medtem ko so na drugem mestu zapisovalniki z "le" 48x/24x/48x. O "najhitrejšem" pekaču so spisali kar obsežen test na TweakTown-u. Če vam je dolga peka CDjev mukotrpna si ga le oglejte in morda celo kupite.

5 komentarjev

LiteOn 48x

GotApex - Na GotApex so stestirali zapisovalnik, katerega lahko tudi "naredimo" z nadgraditvijo BIOSa, če posedujemo 32x ali 40x pekač istega proizvajalca. No, vseeno so GotApexovci pod test vrgli izvirnik ter ugotovili, da je polna zgoščenka končana že v rekordno hitrih 2:41 minutah! Interesantno je to, da dober 40x bralnik zgoščenko prebere v treh minutah. Pomnite, bralci, prišli smo do točke, kjer hitreje zapisujemo kot beremo. V testu ni odkrito nič posebej novega, a vseeno klik.

4 komentarji

Kako pohitriti svojega LiteOna?

CDR-Info - Če ste slučajno ponosni lasnik 32x ali 40x LiteOnovega pekača, je to vaš srečni dan, saj so, kot lahko vidimo na tej strani, pri CDRInfo ugotovili, da je možno s preprosto nadgraditvijo BIOSa 32x ali 40x izvedenke pridobiti 48x pečico s podporo standardu Mt Rainier. Pekač bo pekel s tehnologijo CAV (Constant Angular Velocity - stalna kotna hitrost), kar pomeni, da bo pakeč začel peči z počasnejšo hitrostjo (22,8x) ter jo skladno s približevanjem zunanjemu obodu povečeval. To je isto, kot če bi si kupili klasični 36x pekač, ki od začetka do konca plošče piše s to hitrostjo. Ste veseli? Imate dobršen razlog [:D]. Še opozorilo: to početje vam anihilira tako garancijo, kot pekač, če ne boste imeli sreče.

12 komentarjev

Črni Plexorji

Guru 3D - Plextor je najavil svoj novi "pekač", ki bo pekel pri 40x-hitrosti 8-O . To pomeni, da bo zgoščenka (oh, kako te ljubim Toporišič) zapečena v manj kot treh minutah. Kar je lepo :)) . Kar pa je pri tem pekaču zanimivo je to, da bo v črni barvi. To pa ne zaradi mnenj modifikatorjev (nas), da je bež barva že zelo, zelo dolgočasna, ampak zaradi tehničnih razlogov. Črna barva naj bi namreč vpijala lasersko svetlobo, ki škodi zgoščenki. Tako da s tem, ko črni pladenj vpija slabo lasersko svetlobo, dobra laserska svetloba bolje opravi svoje delo. Tudi PCB naj bi bil posebej skonstruiran, da bi preprečeval hreščanje. Jitter torej. Dotičnemu pekaču bo ime PlexWriter 40/12/40A, Plextor bo zanj dajal dveletno vrnemo-denar-če-se-vam-kaj-pokvari garancijo. Lepo.

16 komentarjev

In še en test!

GamePC - To pot je na tapeti Yamahin CD-RW dirkač: Yamaha CRW2200EZ 20x10x40. He he. A vidite tisto 20x. Le kaj nekaj to pomeni? Nič drugega kot to, da je Yamaha prva izdala toaster, ki nam zapeče cd z 20x hitrostjo. Tako bomo za cel cd porabili manj kot 4 minute, kar ne zadostuje niti, da si na hitro skuhamo eno kavico.

Še njegove specifikacije za sline cedit:

20x CD Write Speed
10x CD ReWrite Speed
40X CD Read Speed
40X Max Digital Audio Extraction
8MB Cache Buffer
SafeBurn Buffer Management System
Partial CAV (Constant Angular Velocity) Burning

Vsekakor ima ta pekač vse predispozicije izjemne CD-RW enote. No, ali je temu res tako ali ne, si poglejte na naslednji strani: TEST.
Naj vam namignem. Pekač .

6 komentarjev

Modri dirk... ehm... pekači

CDR-Info - Medtem, ko se je Sergio mučil z 8x in 12x pekači, se veliki fantje (CDR Info) že igrajo z makinami povsem drugega ranga. Seveda govorim o 20x in 24x pekačih, o katerih se je zadnje čase kar precej govorilo. Na CDR Info si torej lahko ogledate test Ricohovega 20x modela, ali, še bolj zanimivo, Sanyotovega 24x modela. Oba pogona sta si med seboj precej podobna, saj za doseganje tako visokih hitrosti uporabljata Zone CLV tehnologijo. Preprosto povedano se CD-R plošček razdeli na tri dele, po katerih pogon piše z različno hitrostjo (12x, 16x, 20x pri Ricohu in 16x, 20x, 24x pri Sanyotu). Tudi druge tehnologije, ki jih uporabljata, so precej zanimive, omenim naj le Sanyotovo Burn Proof 2...

10 komentarjev