»

Samsung SM-348B DVD/CDRW

NeoSeeker - Samsungovi izdelki nas spremljajo že zelo dolgo. Od njih imamo veliko uporabnih, nekaj pa mogoče tudi neuporabnih stvari, ki so jih druge tvrdke izdelale precej boljše. Tokrat so na Neoseekerju napisali kar precej obsežen test Samsungovega DVD/CD-RW pogona SM-348B. Obe omenjeni stvari (DVD in CD-RW) sta skupaj, v eni škatli, pravzaprav pa smo tega že vajeni in ni nič kaj presenetljivo novega. Članek se splača pogledati, saj so ga ocenili z dobrimi 88%, pa še cena ni prav pretirana.

3 komentarji

DVD-je bomo zapisovali še hitreje

InfoWorld -

Po poročanju Infoworld so pri Mitsubishiju razvili nov, še močnejši polprevodniški laser, ki naj bi omogočil zapisovanje DVD ploščkov pri 16x hitrosti. Navadnim smrtnikom bo dostopen predvidoma leta 2004. Poglejmo tehnikalije.

Laser bo deloval z močjo 200 miliwattov, kar je dvakrat močneje kot sedanji DVD zapisovalniki (4x), pravi tokyska tovarna. Vsako povečanje moči pa, jasno, zahteva tudi kvalitetnejše medije. Če se ozremo v preteklost; prvi DVD laserji so delovali s 50 mW, nato 70, 140 vse do 200 mW v letu 2004.

Še podatek za vse, ki niste najbolj vešči klasificiranje DVD pogonov glede na hitrost; DVD-zapisovalnik 16x hitrosti piše s konstanto hitrostjo 176 Mbps, kar pomeni, da zapiše poln (4.7 GB) medij v slabih štirih minutah. Mljask!

3 komentarji

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji

Ena od bralcev

Slo-Tech - Novico nam je poslal Jebediah. Ker človek očitno gradi na svojem stilu, mu je nismo spreminjali. [Pač, lektor jo je pošteno popravil!] Novica torej je:

Eden izmed zdaj že številnih programov za peko je tudi FireBurner. Najnovejša verzija je 2.1.1. Je pa v Windows in Linux različici. Torej Linuxaši gremo pečt! Na strani imajo še Adaptec ASPI driver in ASPI32 driver za Windows različico. Podpira audio, data in mixed mode. Če se registrirate, imate doživljenske zastonj update. ČE SE. Če imate rekorder, ki podpira Burn-proof ali overburn, je to pravi program za vas, saj podpira oboje. Na strani tudi ocenjujejo rekorderje glede na NJIHOVE izkušnje, najmanj pa priporočajo 4x cd-rw SCSI. Na strani ne piše, katere rekorderje podpira. Glede na to, da so začeli davnega leta 1998, potem program podpira veliko rekorderjev. Tudi malo starejše. Dolpotegnete ga lahko tu.

2 komentarja

HP-jev DVD+RW pekač

Slo-Tech - Na področju DVD zapisovalnikov še vedno vlada precejšnja zmeda, saj se proizvajalci le-teh kar nekako ne morejo zmeniti za enotne standarde. Trenutno lahko izbirajo med standardi DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW in DVD+RW. Standard DVD-R je podoben peki navadnih CD-R, s to razliko, da tukaj pečemo plošček DVD. Standard DVD-RAM predstavljajo nekakšni disketni DVD-ji, ki so v osnovi namenjeni hranjenju podatkov, vendar zaradi oblike niso združljivi z običajnimi DVD pogoni. DVD-RW in DVD+RW imata sicer skupno lastnost, da lahko podatke zapišemo kolikokrat se nam zahoče, vendar je prvi namenjen bolj za filme, drugi pa je namenjen še hranjenju podatkov. Videli smo že kar nekaj pekačev, ki znajo zapisovati na DVD-je: pionir na tukaj je vsekakor Pioneer, ki je pred časom izdal svoj zapisovalec DVD-jev, ki pa je bil drag kot žafran. Kasneje je luč sveta ugledala dodobra cenejša rešitev, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri HP-ju. Vendar pa bo HP-jeva rešitev nekaj posebnega, saj bo...

1 komentar

Panasonicova USB 2.0 DVD-RAM enota

EverythingUSB - Panasonic je poslal v prodajo svojo prvo USB 2.0 enoto. Ta zunanja enota bo lahko pisala na DVD-RAM nosilce velikosti 2.6, 5.2, 4.7 ter 9.4 GB. Zmožna je tudi prebrati CD, CD-R, CD-RW, DVD ter DVD-R. CDje lahko bere pri 24x hitrosti DVDje pa pri 6x hitrosti. Kar je zanimivo pri tej enoti, poleg tega da je sploh prva USB 2.0 enota na trgu je to, da je bil USB 2.0 zgrajen tako, da omogoča popolno podporo za nazaj, tako da lahko enoto priključimo tudi na vodilo USB 1.1. Cena? 580 ameriških zelencev.

0 komentarjev