»

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Malo drugačni test zgoščenkoberov™

Mad Shrimps - Najbrž ste že vsi kdajpakdaj prebrali kakšen test cederoma ter se enostavno zgražali nad tehničnimi specifikacijami, ki nakazujejo, kako naj bi enota delovala. Nato jo stestirate vi ter ugotovite, da se lahko obrišete za tako idealne rezultate. Kmalu obupate ter potisnete izraze kot so "dostopni čas", "hitrost branja na obodu plošče", "stalna kotna hitrost branja", itn, globoko v podzavest. Pa saj hočete le, da bo cederom poceni, tih, hiter in nekvarljiv! No, iz laične perspektive so se tega lotili na Norih Rakcih, kjer so naredili video test večih CD branikov. Zakaj video? Ker so testi, milo rečeno, kruti [:D]. Klik!

1 komentar

Kaj je to DVI?

AnandTech - Na AnandTechu so se potrudili ter spisali dokaj zanimiv članek o tem, kaj je to DVI izhod na grafičnih karticah, čemu pripomore, kdo si ga je izmislil, in tako naprej. Branje je zelo zanimivo ter poučno, a hkrati spisano zelo razumljivo. Na primer: Ste vedeli, da je na DVI izhodu 29 kontaktov, od katerih gre 24 za digitalno povezavo, pet pa jih ostane za analogni izhod? Veste, da to pomeni, da bi lahko proizvajalci grafičnih kartic kar danes opustili VGA izhod ter k grafični dodali samo še pretvornik, ki bi omogočil prikaz slike na CRT zaslonih? Veste, da se čez DVI kabel pretočita 2 gigabita v sekundi? Vas zanima tudi, zakaj ima Geforce slabo sliko ter kako problem odpraviti? Klik!

3 komentarji

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

Test prenosnika z Geforce Go

Adrian's Rojak Pot - Zaradi mojega stanja zaspanosti v tesni kombinaciji s kronično boleznijo Lenoritis Magnus Montenegris je to moja današnja zadnja novica. Kastracija dotičnega osebka (mene namreč) bo potekala jutri ob 20:00 na #slo-tech. Bes me plentaj. No, karkoli. Na Adrian's Rojak Pot so vzeli pod drobnogled beštijalni notebook, tiktakajoč pri 900 MHz s 256 MB pomnilnika ter 20GB diskovja, ki je za nameček imel v sebi vgrajen še grafični pospeševalnik nVidia Geforce Go. Naj povzamem: Geforce Go je odgovor na Atijevo absolutno dominacijo na trgu grafičnih procesorjev za prenosnike. Kot je razvidno, je nVidia naredila dobro delo, saj je hitrostna razlika v primerjavi z namiznim računalom enakih zmogljivosti samo 25%. Klik za ogled, a pozor: stran se nalaga obupno počasi... Ne vem, zakaj.

4 komentarji