»

ASUS CRW-4012A-U

AnandTech - Na AnandTech so si danes ogledali Asusov zunanji CD snemalnik, ki lahko snema s 40x, presnemava z 12x in bere s 48x hitrostjo, kot vmesnik za prenos podatkov pa uporablja USB 2.0. Poleg vseh dobrih strani so opozorili tudi na pomankanje audio izhoda ter nepodporo Mt.Rainier standardu. Jah, vsega pač ne moremo imeti, kajne. Klik!

2 komentarja

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

    CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

    Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

    Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

    0 komentarjev

    48x zapisovalnik

    Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

    1 komentar

    ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

    CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

    0 komentarjev

    Asus 40x12x48 CD-RW

    CD Freaks - Ja, nekaj mesecev nazaj ni še nihče govoril o takšni hitrosti zapisovanja. Asusov najnovejši zapisovalec piše kar s 40x hitrostjo prepisuje z 12x in z 48x bere. Ima tehnologijo FlextraLink (Flexible and Strategic Writing technology), ki preprečuje napake pri snemanju. Podpira DAO-RAW, TAO, DAO, SAO, multisession in paketno pisanje. Res hiter tlačkomat, ki pa na žalost uradno še ni izšel. Aja, pe tole: overburn bo podpiral celotnih 99 minut.

    0 komentarjev

    Plextor PX-W4012TA

    CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

    5 komentarjev

    Waitec 24/10/40 CD-RW

    CDR-Info - Ja, prav ste prebrali, Waitec je predstavil nov CD rekorder, imenovan MEGALUS, ki je sposoben zapeči navaden CDR medij z 24× hitrostjo. Tako visoko hitrost zmore po zaslugi Z-CLV tehnologije. Pekač začne peko pri 16× hitrosti, po 90 megabajtih pa začne pospeševati in nekje pri 390 megabajtih doseže 24× hitrost. Kljub temu da začne peko s "samo" 16× hitrostjo, je CD nared že v pičlih 3 minutah...

    11 komentarjev