»

Tudi LG in Teac z 52x/24x/52x

CDR-Info - Na CDR-info so objavili novico, da bosta tudi podjetji LG in Teac kmalu na trg poslali svoja super-hitra pekača.

LG-jev model se bo imenoval GCE-8520B in bo imel podporo SuperLinku in Mt. Rainierju ter se ponašal z dostopnim časom 100 ms. Imel bo še 2 MB predpomnilnika, neznanki pa sta le cena in datum izdaje.

Teacov model se imenuje po stalnem vzorcu: CD-W552E. Tudi tu bo dostopni čas približno 100 ms, zaščita pred pretrganjem podatkovnega toka (BURN-proof) ter "gora Rainier". Teac bo na voljo tako v vrečki kot v verziji s škatlo. Še povezavi: LG in Teac.

0 komentarjev

Teac naznanil 52-kratni bralnik

CDRLabs - Sicer je to že starejša novička, a vseeno. Teac je naznanil novi 52-kratni bralnik zgoščenk, ki je sposoben brati s hitrostjo 7,8 MB v sekundi, s povprečnim dostopnim časom 120 ms. Deluje na IDE vodilu, podpira 12 cm in 8 cm cedeje ter vse trenutne formate (no, DVDja ne [:D]). Teac seveda ponuja tudi dvoletno garancijo. Klik!

4 komentarji

TEAC CD-RW 40/12/48

CD Freaks - TEAC se je ponovno postavil po robu konkurenci s svojim najnovejšim dirkačem - 40x zapisovalcem CDR plošč, ki slednje bere celo z 48x hitrostjo. Pečka že v osnovi podpira Easy Write oziroma tako imenovani Mount Rainier standard, CDRW plošče pa piše in briše pri danes standardni 12x hitrosti. Pri CD Freaks so spisali temeljit test, ki vključuje tudi kopiranje zaščitenih plošč ter zapisovanje na 99 minutne nosilce, zelo dober pa je tudi test pri CDRLabs. Obe strani sta Teacu prisodili skoraj čisto desetko.

17 komentarjev

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji

Teacov 24-kratnik

CDRLabs - Na res zelo dobri strani, kjer najdemo karkoli povezanega z zapisovanjem na zapisljive zgoščenke, CDR Labs, so stestirali novega štiriindvajsetkratnika od Teaca. Izgleda, da bo ta model nekako ponovil tisto slavo modela CD-R58S, zaslovelega pred dvema letoma, saj je dobil visoko oceno 9/10. Je robusten, hiter, zanesljiv, zmore pisati s polno hitrostjo na skoraj vse medije, ter ima kvalitetne programe v paketu. Sicer se oblika Teacovih pečk ni spremenila že mnogo let (kar lahko zaradi učinkovitosti štejemo tudi kot pozitivno), a izgled ni vse. Sicer pa enota ni pravi 24x zapisovalni dirkač, saj začne zapisovanje pri 16x hitrosti, v povprečju piše z 22,5x. Kliknite na ta naslov ter si test preberite, saj je kvaliteten, poučen ter obsežen.

6 komentarjev