»

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

Na vidiku 52x pekač iz Lite-Ona

CDR-Info - Glede na podatke iz CDR-Info, bo podjetje Lite-On, ki se počasi začenja uveljavljati tudi na področju pekačev CD-RW, septembra predstavilo krono svojega znanja - pekač, ki bo zapisoval z 52x, prepisoval z 32x in bral kar z 52x hitrostjo. S temi odlikami naj bi postal doslej najhitrejši pekač na tržišču. Po nekaterih podatkih bo enota začela pisati in brati s 24x hitrostjo, ki se bo potem stopnjevala do 52x hitrosti.

3 komentarji

Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

1 komentar

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Test Lite-On LTR-40125S 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Na CDRLabs.com si lahko preberete njihov test najnovejšega Lite-On pekača. Že iz samega imena nam je razvidno, da komponenta "dirka" kar z 40x hitrostjo snemanja, z 12x hitrostjo je sposobna presneti plošček, kar z 48x hitrostjo pa bere že posnete ploščke. In kaj so ugotovili...? Da se je, če ga primerjamo z Plextorjevim 40 kratnikom, dejansko težko odločiti. Če vas zanima zakaj, potem brž semkaj!

2 komentarja

Test TDK veloCD 32/10/40 CD-RW pekač

CDRLabs - Na CDRLabs.com so si podrobneje ogledali nov TDK-jev novi CD-RW pekač. Njegove specifikacije so kar zanimive. Snema s hitrostjo kar 32x, ima 4MB bufferja ter BURN-Proof in Sanyo-jevo FlexSS-BP tehnologijo. V testu so ugotovili, da je snemalnik eden izmed najhitrejših 32-kratnikov na tržišču. Pekač si lahko v čezlužju omislite za $155, kar dejansko ni veliko, za to, kar ponuja. Celoten test si oglejte tukaj.

0 komentarjev

A bad muthaf***a

CDRLabs - Tako nekako se glasi kratek opis novega dvanajstkratnega Plextorja, ki končno dela tudi na SCSI vodilu. Testa so se lotili na cdrlabs.com in popeljali novega Plextorja čez praktično vse mogoče teste. Primerjali so ga s konkurenčnim 12x Teacom ter s ATAPI inačico 12x Plextorja. Ah, kaj bi dolgovezil, poglejte si.

0 komentarjev