»

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

LEGO ohišje

Overclockers Australia - Hmm, kaj se bodo ljudje še spomnili? Po razno raznih vstavljanjih "oken" v ohišje, barvanjih ohišja, ... nisem naletel na nobeno posebno modifikacijo ... Vse do danes, ko sem vsaj za moje pojme naše enega izmed najbolj izvirnih ohišij. Tip ohišja ni ne barval, niti ga ni modificiral, ampak ga je kar na novo naredil iz LEGO kock (!!!). Wow. Slike ohišja si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji

Megastično...

vir: HardOCP
HardOCP - Hehe, ste mislili, da so neonke in poslikave ohišja kul zadeva? Potem vam bo ob pogledu na to modifikacijo gotovo kar toplo pri srcu. Neki tip je namreč "izumil" način vgrajevanja akrilnih plošč z raznimi poslikavami v ohišja. Seveda vsa stvar pokaže svoj pravi obraz komaj takrat, ko slikariji dodate še kakšno lučko, ki jo osvetljuje. Precej dober učinek, moram priznati. Kakorkoli, tipa bi lahko uvrstili med bolj pohlepno sorto, saj je namesto, da bi o vsej stvari spisal članek in tako svoje znanje delil s skupnostjo, lepo odprl podjetje in bo za vse poslikave zaračunaval mastne denarce. Krneki .

1 komentar

Modificiranje DVD-ROMa

Chick's Hardware - Spomnim se začudenja in navdušenja ob pogledu na prva modificirana ohišja na razih overclockerskih straneh. Takrat je to bilo nekaj posebnega in le redki srečneži so lahko ob pogledu na ohišje bili veseli namesto zdolgočaseni. Seveda teh časov ni več in sedaj sorazne modifikacije nekaj povsem vsakdanjega. Modificirajo se ohišja, matične plošče, procesorji in celo uboge miške, overclockerji iziroma moderji pa vseskozi iščejo nekaj novega, na čemu bi lahko uporabili svoj Dremel. No, na Chick's Hardware so se lotili verjetno prve modifikacije DVD-ROMa. Pod roke do vzeli kar Pioneerja 105S in se nad ubogo stvarco spravili z vrtalniki, vbodnimi žagami in podobno težko artilerijo. Na vrhu so izrezali luknjo v pločevino, zadevco še pobarvali in jo vgradili v ohišje s podobno okroglo luknjo na vrhu. Sedaj se skozi vrh ohišja vidi vrtenje CD/DVDja. Orgazmično!

1 komentar