»

MID vabi na e-klepet: Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo vabi na spletni klepet na temo "Internet – iluzija varnosti in zasebnosti?". Govora bo predvsem o virusih, nezaželeni elektronski pošti (spamu), žaljivih vsebinah na spletnih straneh in možnosti vpogleda v vašoi zasebno e-pošto s strani tretjih oseb. Med udeleženci klepeta bodo tudi:
  • dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo,
  • dr. József Györkös, državni sekretar MID,
  • Jože Bogataj, glavni republiški inšpektor za varstvo osebnih podatkov,
  • Gorazd Božič, vodja SI-CERT,
  • Matej Kovačič, avtor knjige Zasebnost na internetu,
  • dr. Miroslav Kranjc, državni podsekretar, vodja Sektorja za tehnološke naloge MID,
  • Klemen Tičar, pravnik, MID.
Klepet bo v torek, 17. februarja 2004, ob 20. uri. Prijavite se preko strežnika irc.gov.si, skozi vrata 6667, na kanal #MID.

Na novico nas je opozoril Matthai.

11 komentarjev

Vpliv mobitelov v klepetalnici MID

mid.gov.si - V torek, 13. maja 2003, bo Ministrstvo za informacijsko družbo (MID) organiziralo javno soočenje pristojnih državnih organov in predstavnikov mobilnih operaterjev v okviru elektronske klepetalnice. Tema razprave so neionizirana sevanja, katerih vpliv se povečuje pri postavitvi baznih postaj mobilne telefonije. V zadnjem času je bilo v zvezi z baznimi postajami kar precej "hude krvi", saj jih ljudje zaradi strahu pred negativnimi vplivi ne želijo v neposredni bližini bivanjskega okolja.

1 komentar

MID-ova klepetalnica

Slo-Tech - Ministrstvo za informacijsko družbo bo imelo v ponedeljek, 13. januarja ob 20. uri odprto klepetalnico v živo.

V klepetalnico se boste lahko vključili prek spletnih strani MID-a ali pa prek irc.gov.si, port: 6667, kanal #MID.

V klepetanici se boste lahko pogovarjali z
gosti iz MID-a in Telekoma Slovenije in sicer o prihajajočem referendumu, ki bo v nedeljo, 19. januarja, pa tudi o drugih vprašanjih o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Razprava bo odprta za vse in ne bo moderirana. Na koncu bo na voljo prepis klepeta.

3 komentarji

Digitalni razkorak

Slo-Tech - MiD prireja okroglo mizo na temo digitalnega razkoraka med bogatimi in revnimi. Stvar bo jutri (v petek), 15. 2. ob 12:30 na FDV v predavalnici št. 7. Na debati bodo sodelovali: dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo, dr. József Györkös, državni sekretar za aplikacije v informacijski družbi, dr. Vasja Vehovar, moderator in pisec raziskave Digitalni razkorak - Slovenija 2001, dr. Aleš Mihelič, državni podsekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, Tomaž Skulj, Zavod RS za šolstvo, dr. Anton Kramberger iz Fakultete za družbene vede in dr. Franc Trček iz Fakultete za družbene vede.

Morda bi bilo zanimivo dati kakšno dobro idejo - Slo-Tech v vsako slovensko vas :)

3 komentarji

Klepetalnica MiD

Finance - Druga klepetalnica Ministrstva za informacijsko okužbo bo v sredo, 6. 2., ob 19. uri. Tema: sprostitev domenskega prostora. Navali narode na domene! :)
Prisotni bodo ljudje iz ARNESa (Marko Bonač, Barbara Povše) in MIDa dr. Tomaž Kalin in dr. József Györkös. Stvar bo dostopna preko weba weba ali direktno preko irca na irc.gov.si, kanal #MID. (kdo bi si mislil...:)

V bistvu, kakšno je slo-techersko mnenje o sprostitvi domen. Ste za to, da jih imajo lahko vsi ali le podjetja? Kaj pa pravila o dodajanju -drustvo in -zveza itd? Kakšen internet hočete?

7 komentarjev

MiD vabi na klepet

Slo-Tech - Ministrstvo za informacijsko okuž^H^H^H^Hdružbo vabi na javni klepet na njihovih domačih straneh. Naslov bo "MiD včeraj, danes, jutri", stvar pa bo potekala danes (torek) ob 20:00. Več piše tule. Pogovarjal se bomo lahko z ministrom Kantarjem in dvema skretarjema. Joke joke, kar se mene tiče, je to edino ministrstvo v naši vladi, ki ima približno idejo, kaj bi sploh rado naredilo.

10 komentarjev