»

Voodoo 5 6000? Kaj je že to?

Primerjava z Radeonom 9700 Pro

vir: Sudhian
Sudhian - Ob takem naslovu se vam porajajo v glavi mnoga vprašanja, kot so: Ali ni 3dfx že propadel?, Blah, ta kartica je stara že več kot tri leta, a ne?, S tem oldtimerjem mi bo monster-x solil pamet?!?, kajne? Vendar pa si je Sudhian odtrgal nekaj časa in pripravil zelo zanimiv članek.

Zakaj pravzaprav gre? Voodoo 5 6000 grafična kartica je stara že več kot tri leta. V času "svoje" slave in gospodarjenju na trgu je slavni 3dfx naredil hudo napako in zabredel v težave. Le-ta ga je stala tega, da je propadel oziroma kupila ga je nVidia. Zadnja grafikulja, ki jo je uspel izdelati in za kratek čas poslati na trg, je bil Voodoo 5 6000. Prav zaradi tega ga je internetna stran Sudhian testirala....

16 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Voodoo 5 6000 na dražbi

eBay - Voodoo 5 6000 je zadnja kartica, ki jo je uspel narediti 3dfx, vendar pa na žalost ni nikoli ugledala prodajaln. Vsaj masovne ne. Vendar pa so se našli srečneži, ki so lahko dobili tak primerek v trajno last. Ti so lahko uživali v izjemno lepem FSAA-ju in hitrosti, ki ji še danes ne poide sapa. Vendar pa razvoj gre naprej, Nvidia pa je prevladala s svojimi GeForci. No, če je v vsaj malo nostalgika, ki si želi dobrih starih časov, potem si lahko svoj Voodoo 5 6000 omislite na Ebayu, kjer imate še 7 dni časa, da se odločite za nakup. Na žalost pa so začetne cene že kar visoke (910 $), zato se vam nakup najbrž ne izplača, ker za ta denar dobite že dovolj zmogljivega GeForca 3 Ti500 ali pa...

12 komentarjev

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev

Poročilo z "The Gatheringa"

Euro Gamer - Ne, ne gre za kakšno srečanej igralcev Magic The Gathering kart (ki sem jih v mladosti preganjal tudi jaz... ah nostalgija ), temveč za srečanje razvijalcev, ki ga je pripravila Nvidia. Na to srečanje so bili povabljeni vsi, ki kaj pomenijo v programrskem svetu, saj so Nvidiiaši predstavljali svojega GeForca3. No, tja so zašli (baje zaradi zastojn pira, ki je tekel v potokih - Slin!) tudi fantje z EuroGamerja in tukaj lahko preberete njihovo doživetje tega dogodka. Precej zanimivo .

0 komentarjev

Voodoo 5 6000 - Predogled

Voodoo Extreme - No, kot gotovo že veste, 3dfx ne bo izdal svoje Voodoo5 6000 grafikulje. Toda pri Voodoo Extreme so pripravili članek, kjer opisujejo popolnoma delujoč Voodoo5 6000, katero so stestirali kar na srečanju I/ITSEC (Interservice/Industry Training, Simulation and Education Conference). Ross Smith (eden izmed najbolj odgovornih za "bivšo" slavo 3dfx-a s svojimi Voodoo-ji), je imel s seboj kartuljo, ki so jo pripravili pri Quantum3D. Voodoo Extremovec, Michael W. Romain je kartuljo poslal skozi kup testov in na koncu sestavil tale res ogleda vreden članek.Kot kaže, fantje pri Quantum3D razmišljajo celo o tem, da bi na trg poslali limited edition računala z Voodoo5 6000 kartuljo (tudi druga periferija teh limited edition monstrumov, bo/naj bi bila časti vredna, specifikacije so opisane tukaj). Če to kdaj bo, bo cena zagotovo nekje med pticami, s katerimi si delimo nebo [:D].

2 komentarja