»

PlexWriter Premium

Digit Life - Podjetje Plextor je naznanilo, da bo na trg poslalo novo družino CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovano. Zapisovalniki bodo sposobni pisati s hitrostjo 52x in prepisovati z 32x. Izdelovali bodo tudi zunanje enote, ki jih bomo priklopili na USB. Pričakujemo jih lahko v mesecu maju, cena pa naj bi se gibala okoli 119 eurov. Izvirna novica ter podrobnosti.

boštjan dodaja še to, da bo z njimi moč peči tudi 1,2 GB datoteke na 99-minutne CD-Rje.


0 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Črni Plexorji

Guru 3D - Plextor je najavil svoj novi "pekač", ki bo pekel pri 40x-hitrosti 8-O . To pomeni, da bo zgoščenka (oh, kako te ljubim Toporišič) zapečena v manj kot treh minutah. Kar je lepo :)) . Kar pa je pri tem pekaču zanimivo je to, da bo v črni barvi. To pa ne zaradi mnenj modifikatorjev (nas), da je bež barva že zelo, zelo dolgočasna, ampak zaradi tehničnih razlogov. Črna barva naj bi namreč vpijala lasersko svetlobo, ki škodi zgoščenki. Tako da s tem, ko črni pladenj vpija slabo lasersko svetlobo, dobra laserska svetloba bolje opravi svoje delo. Tudi PCB naj bi bil posebej skonstruiran, da bi preprečeval hreščanje. Jitter torej. Dotičnemu pekaču bo ime PlexWriter 40/12/40A, Plextor bo zanj dajal dveletno vrnemo-denar-če-se-vam-kaj-pokvari garancijo. Lepo.

16 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji