»

Toshiba izdelala dvoslojne nosilce DVD/HD DVD

Google News - Toshiba je v sodelovanju s podjetjem Memory-Tech predstavila nove nosilce. Enostranski dvoslojni nosilec na zunanjo plast, bližjo optični glavi, shranjuje podatke v obliki DVD, na spodnjo pa v obliki HD DVD. Kapaciteta plasti DVD znaša 4,7 GB, HD DVD pa 15 GB. Na srečo bodo medij z lahkoto prebirali tudi obstoječi predvajalniki DVD, seveda samo po zunanji plasti. Kombinacija obeh slojev je mikavna tudi za ponudnike vsebin, saj lahko na sloj HD DVD shranijo film, na DVD pa promocijske posnetke, glasbo ipd.

4 komentarji

Osemgigabajtni DVD+RW

Dvdrw.com - Kot poročajo na Dvdrw.com, bo Phillips na japonskem CEATEC-u med 7. in 11. oktobrom predstavil novo dvoplastno DVD+RW tehnologijo, ki jo je bil razvil v sodelovanju z MTK/Verbatimom. Nova tehnologija bo omogočila, da na DVD+RW plošček zapečemo namesto običajnih 4,7 GB podatkov kar 8,5 GB. Dobra stran te tehnologije je, da nikjer v drobnem tisku ne omenja morebitne nezdružljivosti s "starimi" DVD+RW, ki tudi še niso za odmet. Več o tem.

3 komentarji

Miza ali okno = zvočnik?

ZDNet - Olympia, podjetje znano po izdelovanju pisalnih storjev je izdelalo zanimivo napravo, ki spremeni skoraj vsako ravno površino v zvočnik. Zadevici se reče Soundbug in s priključitvijo tega hroščka v vtičnico za zvočnike (ali slušalke pri discmanu oz. walkmanu) z magnetostrikcijo (ne me spraševat, kaj je to) oddaja signale na ravno podlago, ta pa jih v obliki vibracij spreminja v zvok, ki ga mi zaslišimo. Za več podrobnosti o tej tehnologiji si preberite tole.
Pravijo, da je zvok presenetljivo dober (skoraj enak pravim zvočnikom), najboljši pa je, če je podlaga dovolj debela in trdna, kot na primer miza. Soundbug bodo prodajali v več različicah. Osnovna bo vredna £29.99, miniaturna izvedenka za...

2 komentarja

Posnemite svoj DVD kar doma

Gambit - Zakaj pa ne. Potrebujete le pravšnjo napravo, za katero boste morali odšteti 1600 ameriških dolarjev. Za ta denar pa se lahko pred sosedom pohvalite z naravnost pestro bero podprtih formatov. Philips DVDR1000 zna snemati TV program, ki ga zajema z lastnim tunerjem, poleg tega ima Dolby AC3 dekoder/enkoder in je zmožen prostorskega zvoka, ki vanj pride po analogni ali digitalni poti. Zapeči zna tudi na zgoščenko. Na voljo je več snemalnih formatov. Poleg običajnega DVD, ki na plošček stlači dve uri posnetka, se lahko poslužite formata DV, ki z višjo kakovostjo slike plošček napolni v vsega eni uri. Manj zahtevni pa imate na izbiro še S-Video (3 ure) in VHS (4 ure). Philipsov čudežni strojček zna tudi predvajati skoraj vse dostopne zgoščenke DV+RW, DVD-R, DVD-Video, Video CD, Super VCD, Audio CD, CD-R ter CD-RW.

2 komentarja

Nov DVD snemalnik

CDR-Info - Pri Vivastar-ju so izdali DVD snemalnik RS-111, ki se ponaša z 1x in 2x hitrostjo snemanja na DVD-R in DVD-RAM ter 4x hitrostjo branja DVD-R ploščkov. Ob nakupu omenjenega snemalnika dobimo še Vivastarjev program za snemanje DVD-jev ter program Power Director 2.0, s katerim se lahko poigramo z videom. Na vse skupaj nam dajo 2 letno garancijo (razen če niste iz Evrope, v takem primeru, se boste morali zadovoljiti z 12 mesečno garancijo), cena snemalnika pa naj bi bila 599 evrov. Za več informacij si poglej tole stran.

0 komentarjev

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji