»

Kakršna mati, takšen pankrt

Vnunet - Očitno se je Britney Spears pridružila eliti: njej v čast je bil napisan virus.

Žal/na srečo pa je kvaliteta samega virusa nekje na nivoju dekletinih skladb/besedila/petja: je kriminalen. Obišče nas v obliki električnopoštnega sporočila s pripetkom 'Britney.chm', ki nas, o bog, ob zagonu (če nimamo omogočenih ActiveX kontrol) celo vpraša, če želimo to omogočiti, da bomo videli slike Britny (!). Kakorkoli, potem se pridno razpošlje nesrečnikom iz adresarja, sposoben pa se je prenašati tudi preko IRC-a. V največji nevarnosti je pak mozoljava mularija in potrebna očetovska srenja. Ehh.

7 komentarjev

Da ne bo preveč pusto

Gambit - Sicer imamo na Slo-techu bolj (ali manj) pridne pisune, ampak se jim danes očitno ne ljubi preveč delati.
Edina pametna zadeva, ki sem jo danes našel, je seznam petih najbolj iskanih tem na Lycosu (sicer vem, da iskalnik ni ravno najbolj priljubljen, ampak vseeno).
V nasprotju s pričakovanji na prvem mestu niso dogodki povezani z enajstim septembrom, ampak risanka Dragon Ball. Sledijo tračnice, povezane s pop zvezdico Britney Spears, servis Morpheus in Pokemoni, šele na petem mestu pa je Bin Laden in posledice njegovih dejanj.
Verjetno si Osama ni mislil, da bodo ljudi bolj zanimale risanke. Nič kaj več o tem najdete tukaj.

3 komentarji

bin Laden napada

Vnunet - Tokrat v obliki računalniškega virusa, ki pa je na srečo manj podatkom sovražen. Izvor naj bi imel Južni Koreji, pošilja pa se kot priponka 'BINLADEN-BRASIL.EXE' v sporočilih z zadevo 'Bin Laden toilette paper!!', 'Sadam Hussein & BinLaden IN LOVE' itd. Izkorišča varnostno luknjo v Outlook-u (+Express), saj se lahko zažene že s samim ogledom sporočila (neposredno zaganjanje datoteke torej ni potrebno). Na računalniku potem ustvari datoteko Invictus.dll, ki je odgovorna za okužbo izvršnih datotek, poleg tega pa ponudi C: pogon v skupno rabo -- to pa hkrati predstavlja največjo nevarnost tega virusa.

1 komentar