»

AMD najavil nova TV Wonderja

Daily Tech - AMD je najavil dva nova TV tunerja, in sicer TV Wonder 650 Combo PCIe in TV Wonder 600 USB. Pri prvem gre za PCIe 1x kartico, srce katere predstavlja video procesor Theater 650 Pro, nanj pa je mogoče sočasno priklopiti digitalni in analogni TV signal. Kot že samo ime drugega pove, gre za USB TV tuner, na katerega je možno priklopit le en signal. Oba nova TV Wonderja naj bi bila uradno predstavljena septembra.

Več o tem na Daily Tech-u

9 komentarjev

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar

ATi All-In-Wonder R8500 128 MB

HardOCP - Če vas pa ne bo ta kartica prisilila k slinjenju, vas pa ne bo nobena. ATijev All-In-Wonder Radeon 8500 128 MB je odgovor na prošnje trga, naj že vendar izda eno presunljivo hitro ter z vsemi video-možnostmi naphano grafično kartico. Za razliko od prve AIW 8500 kartice ima le-te hitrost GPUja ter pomnilnika identično izvirnemu Radeonu 8500, torej 275/275 MHz. Poleg vseh bonbončkov, ki smo jih bili vajeni že iz časa čipa Rage 128 Pro, pa na tej kartici najdemo še FireWire vmesnik, ki omogoča priklop digitalne videokamere. Klik! Če stran slučajno trenutno ni dostopna, ne skrbite - kmalu bo nazaj.

1 komentar

Radeoni8500 s 128 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Nvidia je praktično že začela pošiljati svoje najnovejše GeForce 4 MX čipe prodajalcem, medtem ko ATI še nima uradnega odgovora na to. Zaenkrat ATI-jevci niso sposobni v tako kratkem času dodelati čipa R300, ki naj bi deloval s frekvencami od 350 do 400 MHz, vendar pa bodo vseeno poizkušali ohraniti korak s konkurenco. Le-tega bodo poizkušali ohraniti s povečano količino pomnilnika na bodočih karticah z Radeonom 8500, ki ga bo sedaj lahko tudi do 128 MB. Seveda pa je to samo začetek, saj lahko ATI preseneti tudi s čipi RADEON 8500XT, ki bodo pohitrene izvedenke čipov R8500 in bodo delovale s frekvenco 300 MHz in RV250, ki bodo delovali s frekvenco 350 MHz. Kot zanimivost naj navedem, da se ti čipi ne bodo razlikovali med seboj po ničemer, razen po hitrosti. Najhujša Nvidiina mora v obliki R300 pa nas bo pričakala v aprilu ali maju.

4 komentarji

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

Slo-Tech nadaljuje z ekskluzivami

Slo-Tech - Po tem, ko smo za vas prvi opisali grafično kartico Geforce3 Ti500, je sedaj na vrsti tisti dolgo pričakovani test ATIjeve pogruntavščine Radeon8500. Osem tisoč petstotica temelji na čipu R200, ki je popolnoma skladen z vsem, kar narekuje DirectX 8.1. Ima gomilo novih tehnologij, na kartici dva RAMDAC čipa, in še mnogo drugega. Je zadeva vredna svojega denarja? Koliko sploh stane v Sloveniji? Gonilnike ima dobre? Berite test in vse informacije vam bodo dane.

33 komentarjev

ATI 8500DV

AnandTech - Na Anandtechu sem zasledil predogled ATIjevega All-In-Wonder RADEON 8500DV, nova vsestranska grafična kartica tega kanadskega giganta. Produkt bo osnovan na RADEON 8500 R200 jedru, vendar pa bodo njegove delovalne frekvence nekoliko nižje kot pa pri RADEON 8500, deoval naj bi nekje med 250 MHz in 275 MHz. Kartica bo vsebovala naslednje dobrote:

-64 MB DDR pomnilnika
-možnost priključitve digitalnega fotoaparata na PC
-digitalno in analogno zajemanje in obdelovanje videa
-daljinec za uravnavanje radio frekvence
-stereo TV-tuner
-TV-ON-DEMAND regulacija časa
-interaktivni vodič po programih
-DVD video playback z Dolby AC-3 digital audio izhod (z eksternim AC-3 dekoderjem, ki pa ni vključen v paket...)

Več o kartici in njenih dodatnih možnostih tu.

6 komentarjev

ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV

Reactor Critical - Še nekaj o R8500. ATI je včeraj predstavil tudi novo verzijo Radeon 2 kartic t.i. ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV. Že samo ime vam pove, da gre za nadaljevanje ATIjeve tradicije in da gre za multimedijsko kartico. All-In-Wonder Radeon 8500DV nosi na sebi 64MB DDR SDRAMa in seveda nov Radeon 8500 grafični čip. Prav tako ima na sebi Stereo TV-Tuner z možnostjo sprejema 125 kanalov, DVI izhod in navaden VGA adapter in seveda priključke S-Video in Composite Video. To imajo ponavadi prejšnje All-In-Wonder grafične kartice tudi. Kaj to kartico od prejšnjih razlikuje je to, da ima na sebi še dva FireWire in S/PDIF priključka. Preko zadnjega lahko poslušamo zvok v Dolby Digitalu (AC-3) načinu. Zato zvočna kartica ni več potrebna. Lahko rečemo, da je to pot kartica res All in. Prav tako zraven dobimo še daljinski upravljalnik, ki ga lahko na računalnik priključimo preko USB vhoda. Kartica naj bi na trg prišla jeseni. Cena za ameriški trg je že znana in naj bi znašala manj kot $500. ...

1 komentar