»

Da ne bo preveč pusto

Gambit - Sicer imamo na Slo-techu bolj (ali manj) pridne pisune, ampak se jim danes očitno ne ljubi preveč delati.
Edina pametna zadeva, ki sem jo danes našel, je seznam petih najbolj iskanih tem na Lycosu (sicer vem, da iskalnik ni ravno najbolj priljubljen, ampak vseeno).
V nasprotju s pričakovanji na prvem mestu niso dogodki povezani z enajstim septembrom, ampak risanka Dragon Ball. Sledijo tračnice, povezane s pop zvezdico Britney Spears, servis Morpheus in Pokemoni, šele na petem mestu pa je Bin Laden in posledice njegovih dejanj.
Verjetno si Osama ni mislil, da bodo ljudi bolj zanimale risanke. Nič kaj več o tem najdete tukaj.

3 komentarji

Bin Laden napada Kitajsko

The inquirer - Vendar ne s talibansko vojsko, ampak v obliki računalniškega črva, ki je samo malce popravljena različica znane Nimde. To pomeni, da se črv Bin Laden razmnožuje na precej podoben način, na okuženem računalniku pa se razpošlje na vse elektronske naslove, ki jih imate shranjene v Outlooku. Črv je bil najprej opažen v Južni Koreji in Avstraliji. Po beseda Symantecovih strokovnjakov, črv ni posebej nevaren.

1 komentar

bin Laden napada

Vnunet - Tokrat v obliki računalniškega virusa, ki pa je na srečo manj podatkom sovražen. Izvor naj bi imel Južni Koreji, pošilja pa se kot priponka 'BINLADEN-BRASIL.EXE' v sporočilih z zadevo 'Bin Laden toilette paper!!', 'Sadam Hussein & BinLaden IN LOVE' itd. Izkorišča varnostno luknjo v Outlook-u (+Express), saj se lahko zažene že s samim ogledom sporočila (neposredno zaganjanje datoteke torej ni potrebno). Na računalniku potem ustvari datoteko Invictus.dll, ki je odgovorna za okužbo izvršnih datotek, poleg tega pa ponudi C: pogon v skupno rabo -- to pa hkrati predstavlja največjo nevarnost tega virusa.

1 komentar

Plišasto Zajče se gre Sveto vojno

The Register - Morda sem zgolj nerazgledan, a v večini primerov hackov ter skrunjenja strani gre za neka preklinjanja, klicanja raznih izrazov ter podobno. No, če imam prav, bo tale novička res osvežitev.

Več (govori se o tisočih) domen (registrarja NetNames) je bilo preusmerjenih na strani z zanimivim sporočilom. Stran, imenovana "Fluffi Bunni goes Jihad", s pripisom, da če ljudstvo še kdaj želi videti internet, naj jim (Združenim državam) izročijo gospoda bin Ladna ter $5 MIO. Fluffi Bunni je prav tako pokazal 'svojo' sliko, zajčka na monitorju z nečim, kar izgleda kot električna žaga (Quake 3 varianta).

No, srčika pa je seveda samo sporočilo. V njem se avtor dotakne vere, denarne pomoči manj razvitim državam, različnim pojmovanjem, kaj je dobro in kaj ne, ter podobno. Skratka, relativno dober sestavek, ogled močno priporočam.

2 komentarja

Stoletje računalniških virusov

The inquirer - Morda je bilo preminulo 20. stoletje, stoletje računalnikov in "silicijske revolucije". Računalniki so nam prinesli nekaj novega, nekaj kar je marsikomu olajšalo življenje. Vendar pa so računalniki prinesli tudi veliko sitnosti. Tukaj nimam v mislih zoprnega sevanja in že kar legendarnega "poneumljanja" ljudi, ampak računalniške viruse, ki so se razvijali premo sorazmerno z računalniki. Prvi resni virusi so se pojavili nekje leta 1985 in se od takrat naprej samo še krepili. Iz kaset, na katerih so bili spravljeni podatki (se spomnite Spectruma?) so se preselili na diskete, kasneje pa še na medij, ki povezuje večino računalničarjev - internet. Priča smo bili posebej prirejenim različicam, ki jih je zaradi posebnega načina razmnoževanja preko interneta skoraj nemogoče uničiti. Internetni virusi sicer niso neverni, če znate ravnati z njim, saj ciljajo predvsem na človeško neumnost (ravno danes sta me po dolgem času razveselili dve pismi s precej zanimivimi naslovi, ki pa sta bili v...

0 komentarjev