»

Samsungovi telefoni imajo vnovič težavo z baterijami

Slo-Tech - Na internetu se je pojavil cel kup zanesljivih poročil o starejših Samsungovih telefonih, ki so se jim baterije dovolj napihnile, da so telefoni počili. Gre za nekaj let stare dražje modele, ki niso bili v redni uporabi. Samsung se je na poročila že odzval in nekaj počenih telefonov poslal v svoje laboratorije na testiranje, od koder pa informacij še ni.

Samsung še vedno ni pozabil fiaska z Galaxyjem Note 7, ko je pred šestimi leti zaradi težav z baterijami, ki so se zlahka vnele, najprej skušal popraviti težavo, nato pa so morali telefone odpoklicati. Čeprav je nevšečnosti tedaj zakuhal zunanji proizvajalec baterij, je moral Samsung naposled upokojiti celotno serijo telefonov. Zgodovina se sedaj sicer ne ponavlja v celoti, se pa precej rima.

To pot gre za starejše telefone, ki so bili sicer shranjeni v blagih pogojih (sobna temperatura), niso pa bili nujno optimalno napolnjeni (40-70 odstotkov). Težave je opazilo več posameznikov, tudi zbiralci mobilnih telefonov. Čeprav je...

34 komentarjev

Samsungov Galaxy Note 7 se vrača

The Wall Street Journal - Nesrečni Galaxy Note 7, ki ga je Samsung lani po fiasku z baterijami umaknil iz prodaje in vpoklical, s čimer si je nakopal ogromno stroškov in zapravil nekaj ugleda, se vrača. Kot smo pisali že marca, bo obnovljeni Galaxy Note 7 na voljo od 7. julija dalje. Toda verjetno ga ne boste mogli dobiti.

Samsung za zdaj pravi, da bo telefon prodajal le v domači Južni Koreji, pa še to le v nakladi 400.000. Imenoval se bo Galaxy Note 7 FE, kjer kratica pomeni Fandom Edition (zlobni jeziki ga že imenujejo Fire Edition). V ostalih državah bo na voljo le v "skromnih količinah", a ni znano ne v kolikšnih ne kje. Samsung je vpoklical tri milijone telefonov, sedaj pa se govori le o 400.000 enotah, torej jih je nekje še precej.

Novi...

37 komentarjev

Letalo skoraj pristalo zaradi fantomskega Galaxy Note 7

BBC - Čeprav je nesrečni Samsungov Galaxy Note7 že zdavnaj dokončno upokojen in s posodobitvijo, ki preprečuje polnjenje, v ZDA tudi fizično onesposobljen, naprava še vedno skrbi za zanimive prigode. Ker je vnos tega telefona na večino letal prepovedan, imajo tudi neslane šale na letalih resne posledice, razumevanja za potegavščine pa nad oblaki ni.

Na torkovem letu iz San Francisca v Boston je Lucas Wojciechowski na letalu opazil brezžično dostopno točko, ki je imela zlovešče ime: Samsung Galaxy Note7_1097. Ko so to opazili pristojni, je pilot najprej pozval lastnika Galaxyja Note7, naj se javi. Ker se ni zgodilo nič, so čez 15 minut napovedali, da bodo preiskali vso ročno prtljago, dokler nesrečnega telefona ne najdejo. Še četrt ure pozneje je pilot sporočil, da...

23 komentarjev

V ZDA bodo dokončno onesposobili Galaxy Note7

Ars Technica - Samsung se je odločil ponesrečenemu Galaxy Note7 zabiti v krsto še zadnji žebelj. Naprave, ki so bile dvakrat vpoklicane, dokončno odpoklicane in ukinjene, ter pohabljene z varnostnim popravkom, ki ne dovoljuje polnjenja nad 60 odstotkov, namreč še vedno uporablja nekaj ljudi. Pred mesecem dni smo ugotavljali, da kupci še vedno niso zamenjali 15 odstotkov telefonov, sedaj pa je ta delež padel na še vedno previsokih sedem odstotkov.

Zato se je Samsung odločil, da se problema loti s kladivom. Nova posodobitev na daljavo (OTA) bo na telefonih onemogočila polnjenje, torej bodo zelo hitro...

42 komentarjev

Kam se je izgubilo 15 odstotkov Galaxyjev Note7

Slo-Tech - Po mesecu dni se je vendarle polegel prah glede nesrečnih telefonov Samsung Galaxy Note 7, katerih proizvodnjo je Samsung zaradi vnetljivih baterij ustavil, že prodane primerke pa vpoklical. Toda čeprav je telefon uradno razglašen za nevarnega in Samsung ponuja brezplačno zamenjavo, v ZDA pa kupcem poleg vračila kupnine primakne še bon za 100 dolarjev, ter letalski prevozniki ne dovoljujejo vnosa telefona na krov, Samsung nikogar ne more prisiliti v zamenjavo. V ZDA je še vedno 15 odstotkov prodanih telefonov pri uporabnikih, odstotek pa je verjetno podoben tudi v drugih državah. Skupno so...

45 komentarjev

Epilog Samsungovega Galaxyja Note 7

The Verge - Samsungov Galaxy Note 7 bo šel v zgodovino kot Samsungov pametni telefon z najkrajšim stažem, saj so ga uradno izdali 19. avgusta, že 11. oktobra pa po neuspešnem vpoklicu dokončno upokojili. To postavlja pod vprašanj prihodnost linije Galaxy Note, ki utegne v prihodnjih inačicah dobiti drugačno ime. Posledice za Samsung bodo nedvomno občutne, ne pa katastrofalne, saj podjetje proizvaja še vse kaj drugega kot le pametne telefone. Delnice podjetja so po odpisu telefona sicer za desetino niže kot pred tednom dni, a borze so znane po pretiranih nihljajih v obe smeri. Vseeno pa Samsungovih skrbi še ni konec.

Ko se je Samsung še poizkušal izviti z zamenjavo baterij, so naleteli na problem, ker pošte in dostavne službe po svetu niso želeli sprejemati paketov z Galaxy...

84 komentarjev

Zagorel tudi popravljen Samsung Galaxy Note 7

BBC - Ko je že kazalo, da je Samsung za silo uspel rešiti fiasko z baterijami v Galaxy Note 7, ki so spontano vzplamtevale, je na letalu na pisti na letališču v Louisvillu zagorel nov Galaxy Note 7, ki bi moral biti varen.

Številne letalske družbe, tudi Adria Airways, so prepovedale ali vsaj zelo omejile vnos Galaxy Note 7 na letala. To ni presenetljivo, saj se je včeraj iz omenjenega telefona najprej začelo kaditi, kasneje pa je prežgal preprogo na prehodu v kabini. Lastnik ga neposredno pred incidentom ni polnil, temveč ga je imel v žepu, od koder ga je vrgel na tla, ko se je začel pregrevati. Zaradi incidenta so morali potniki zapustiti letalo, ki je še stalo na pisti, kakšne večje škode pa ni bilo. Lastnik nesrečnega telefona je povedal, da je bil napolnjen na približno 80 odstotkov in da je vedno polnil le z brezžičnim polnilnikom.

Večji...

128 komentarjev

Majhni in veliki zapleti pri menjavi Galaxy Note 7

Slo-Tech - Samsung na vse mogoče načine rešuje situacijo, ki jo je povzročil vpoklic vseh telefonov Galaxy Note 7 zaradi obvezne zamenjave baterije, saj se je več deset starih vnelo ali eksplodiralo. Trg mu očitno verjame, saj so se delnice po ogromnem 10-odstotnem padcu že skoraj vrnile na prejšnje ravni. Vseeno pa zamenjava ne poteka povsem gladko, zapleti pa segajo od neverjetno banalnih do bolj resnih.

Med banalne sodi zaplet s programsko posodobitvijo, ki je v nepopravljenih Galaxyjih Note 7 onemogočila uporabo polovice baterije, hkrati pa uvedla enostavno razlikovanje med tveganimi (potrebnimi zamenjave) in popravljenimi telefoni. Samsung je to elegantno storil tako, da je ikona za stanje baterije zelena, če je telefon brezhiben, in rdeča, če ni. Problem?

31 komentarjev

Defektne baterije Samsungove, Apple zavohal priložnost

Slo-Tech - Kot smo pisali, je Samsung resnično ustavil prodajo Galaxy Note 7 in vpoklical vse prodane primerke, ker je zaradi defektnih baterij prevelika možnost, da se vnamejo. Pri podobnih fiaskih proizvajalci včasih skušajo krivdo prevaliti na podizvajalce, a v tem primeru to ni slučaj. Kot poroča Korea Herald, je defektne baterije izdelovalo podjetje SDI, ki sodi v Samsungov koncern. SDI je doslej proizvajal 70 odstotkov baterij za nov Galaxy Note 7, medtem ko je 30 odstotkov enot dobilo baterije iz kitajskega podjetja ATL. Odslej bo ATL dobavljal vse baterije za Galaxy Note 7. Žal lastniki telefonov ne morejo ugotoviti, katero baterijo imajo v napravi, zato velja slediti Samsungovim korakom in telefon pač prijaviti v...

16 komentarjev

Bržčas se obeta vpoklic Samsung Note Galaxy 7

Slo-Tech - Vse kaže, da bo Samsung zelo kmalu, morda že jutri, vpoklical svoje pametne telefone Galaxy Note 7, ki jih je predstavil minuli mesec. V Južni Koreji, kjer se telefon že prodaja, naj bi po poročanjih lokalnih medijev Samsung že pripravili vse potrebno za vpoklic 400.000 prodanih telefonov. Ni še jasno, ali bodo vpoklicali čisto vse prodane ali zgolj tiste z defektnimi deli. Vpoklic pričakujejo tudi v Avstraliji, kjer so se informacije o vpoklicu prvikrat razširile. V Veliki Britaniji bi se prodaja morala začeti vsak hip, a so operaterji dobili navodila, naj telefone zadržijo in začetek prodaje prestavijo na kasnejši datum. Tudi v Nemčiji je prodaja za nedoločen ustavljena. Uradno je Samsung dejal le, da v zvezi z Galaxy Note 7...

11 komentarjev