»

Kako se obnese Arctic Silver III?

VR - Zone - Vsi so bili navdušeni, ko je Arctic Silver Inc. najavil naslednico svoji zelo uspešno prodajani termalni pasti. Arctic Silver III je že po specifikacijah boljša od Arctic Silver II: 99% čisto srebro, kar 82% srebra v celotni teži paste, boljša toplotna ter manjša električna prevodnost. Postalo je jasno, da bo Arctic Silver III uspešno nadomestila svojo predhodnico. Kako se torej obnese nov izum? Sodeč po tem testu - odlično. Stopinja razlike v mirovanju ter dve stopinji razlike pod polno obremenitvijo na sistemu z Athlonom XP 1800+ v primerjavi z AS II. Samo upamo lahko, da se bo "namaz" kmalu pojavil tudi na cenikih naših prodajalcev.

1 komentar

Prihaja Arctic Alumina

Little White Dog - Gotovo ni navdušenca, ki ne pozna izjemnih Arctic Silver in Arctic Silver II termalnih past, ki so postale že kar nuja med navijalci, ki hočejo doseči kar se da dobre rezultate pri navijanju. Vendar pa podjetje ki izdeluje ti dve pasti kljub izjemni priljubljenosti ne spi na lovorikah. Naslednji izdelek, ki ga bodo pripravili se bo imenoval Arctic Alumina in bo poizkušal popraviti vse napake, ki jih je vseboval Arctic Silver II (predvsem lažje čiščenje). Gotovo veste, da je Arctic Silver II bazirala na siliciju, ki ga je bilo v pasti kar 18-22 %. Za Alumino so inženirji izbrali drugačen pristop, saj bo le-ta vsebovala aluminijev oksid (Al2O3) in borov nitrid (BN), ki poleg dobre toplotne prevodnosti ne prevajata električnega toka. Za drugačno zasnovo so se inženirji najverjetneje odločili zaradi...

0 komentarjev

Arctic Silver Pasta tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Novico nam je poslal Tine Tomažič:

Pozdravljeni, danes zjutraj sem dobil najnovejši E-trading-ov (Condrad) katalog po pošti. V njem je tudi artikel Arctic Silver termalna pasta in sicer po 4.500 SIT (standardna pakaža). V primeru zanimanja lahko pogledam in vam pošljem tudi kataloško števiko...
Mislim, da bo tole zanimalo več ljudi, tako da le pošlji. Hvala!

Še Tinetov dodatek:

Kataloška: 15 03 62-30
Popravljena cena: 4900 SIT
Pakaža je 3 gramska, kao za 15-20 nanosov na povprečen CPU...

5 komentarjev

Primerjava dveh termalnih past

Overclockers Australia - Gotovo je odveč poudarjati, da je termalna pasta postala ena izmed najbolj nujnih sestavin za dobro hlajenje. Če še ne veste, termalna pasta izboljša stik med procesorjem in hladilnikom. Vendar ni vsaka termalna pasta dobra. Obstajajo sicer cenene termalne paste, ki zadovoljivo opravljajo svoje delo - to pa je tudi vse. Če iščete tisto pravo, je Arctic Silver II kar se termalnih past tiče še vedno zakon. Če pa iščete alternative, potem si oglejte ta test, v katerem je opisana kratka primerjava med Arctic Silver II in OCZ QuickSilver. Čeprav sam še nisem slišal za OCZ QuickSilver, me je primerjava kar presenatila, saj ta pasta sploh ni zaostajala za Arctic Silver II. Hmm, izgleda, da je Arctic Silver II končno dobil spodobno konkurenco.

3 komentarji

Nemška OC trgovina

Jaz - Hm, to novico ne razumite kot kakršnokoli reklamo, ker to ni . Gre za omembno ene zelo dobro založene OC trgovine, ki se povrhu vsega nahaj v Evropi, točneje Nemčiji. Gre za Innovatek, imajo pa zares zanimivo ponudbo, med drugim tudi bakrene SocketA/370 distančnike, Arctic Silver termalno pasto ter TurboPPL. Posebej TurboPLL je pritegnil mojo pozornost, saj gre za vzhodnjaško OC legendo, zunanji overclocking krmilnik za FSB, s katerim lahko zunanjo frekvenco spreminjate do desetinke MHz natančno. Wow !

7 komentarjev