»

Sony kupil del Toshibe, ta bi prodala še oddelek za PC-je

vir: Reuters
Reuters - Sony je sporočil, da so prevzeli Toshibin oddelek za proizvodnjo tipal za fotoaparate (CCD), za kar so odšteli 19 milijard jenov oziroma 142 milijonov evrov. S tem so se znebili enega največjih konkurentov svoje podružnice Sony Semiconductor Solutions, v katero so oktobra letos oddelili svoj oddelek za proizvodnjo tipal CCD. Prevzem Toshibinega oddelka bo končan do aprila prihodnje leto. Sonyjev oddelek za proizvodnjo tipal je eden izmed najbolje delujočih delov podjetja, ki je uspešen tako na trgu dragih fotoaparatov kot tudi komponent za pametne telefone.

Da se je Toshiba sploh odločila prodati to enoto, pa je v veliki meri posledica škandala, v katerem so se znašli letos poleti. Dobičke preteklih let so napihnili za...

4 komentarji

VAIO se poslavlja

8-palčni VAIO P, ki je skorajda pasal v žep

vir: The Verge
The Verge - Neuradne napovedi so postale uradne, Sony prodaja divizijo VAIO. Znesek, ki ga bo Sonyju za prevzem dal sklad Japan Industrial Partners, ni znan. Po drugi strani je znano, da bo skupaj s prevzemom, ki bo zaključen do konca julija, JIP zaposlil slabih 300 zaposlenih iz divizije VAIO, obenem pa bo 5 % kapitala v novi družbi prispeval Sony. Prav tako v skladu z napovedmi znamka VAIO ostaja aktivna na Japonskem, medtem ko druga področja, na nekaterih naj bi prav tako še vedno prodajali računalnike pod tem imenom, niso omenjena. Razlog za prodajo je jasen, padec prodaje PC-jev in Sonyjevo osredotočanje na mobilne naprave.

Obenem nameravajo oddelek, ki razvija televizorje, ločiti v svoje podjetje, ki pa bo še vedno ostalo pod...

7 komentarjev