»

PowerColor Radeon 9800XT 256MB pred sodniki

PowerColor Radeon 9800XT

vir: Hexus
Overclockers Australia - Medtem ko ATI in NVidia pridno kuhata nove grafične čip in tehnologije, ki bodo v prihodnjih letih bolj ali manj dominirale trgu, pa različna podjetja na podlagi njunih čipov izdelujejo grafične kartice. In tako so danes na Hexus.net preizkusili PowerColor-jev Radeon 9800XT s 256 MB. V testih je, kako presenetljivo, po večini odnesel lovoriko, a ima NVidia s svojim GeForce FX5950 Ultra zares omembe vredno prednost edino pri RTCW: Enemy Territory. A vendarle se nam poraja vprašanje, kaj je to, kar loči tega Radeon-a 9800XT od ostalih? V bistvu nič, razen dejstva, da se prodaja po precej nizki ceni (320 funtov) - no kakor za koga. Končna presoja je torej na vas, a test vam lahko precej olajša izbiro.

7 komentarjev

Prihajajo naviti Radeoni 9600 Pro

X-Bit Labs - Po tem, ko se je nVidia odločila zvišati frekvenco svojim GeForce FX 5600 Ultra grafičnim karticam, se je konkurenčno podjetje ATi odločilo, da bo pohitrilo svoje Radeone 9600 PRO, da bi premagalo nVidio. Kot vemo, so bil takti procesorja in pomnilnika na kartici 5600 Ultra zvišani iz 350 MHz na 400 MHz. Čeprav takih kartic še ni na tržišču, se ATi in njegovi poslovni partnerji že bojijo konkurence. Nekaj izmed njih je že začelo zviševati frekvence svojih Radeonov 9600 Pro.

Podjetje SUMA je pred kratkim izdalo svojo platinasto inačico Radeona 9600 Pro, katere procesor tiktaka na 450 MHz, pomnilnik pa na 650 MHz. Poleg tega je kartica opremljena še s hladilnimi rebri in dvojnim sistemom hlajenja za VPU. Sapphire je prav tako nedolgo tega izdelal Radeona 9600 Atlantis Pro Fireblade, katerega pomnilnik lahko navijemo tudi do 660 MHz, vendar se še niso odločili, ali bi ga pričeli tudi serijsko prodajati. Novi, hitrejši Radeoni se bodo tako uspešeje borili proti nVidiini naviti 5600...

0 komentarjev

Abit GeForce3

vir: Guru 3D
Hexus - Ena izmed redkih firm, ki še ni izdala svoje GeForce3 grafične kartice je Abit. Zakaj je Abit čakal, nihče ne ve. Fantom iz Hexus-a se je uspelo dokopati do nekaj informacij in fotografij prihajajoče 3-jke. Kot je v navadi za Abit bo kartica črna, se bo zelo dobro overclockala in, tukaj pa posebnost, imela bo serijsko vgrajen VIVO modul. Sicer je malo pozno, ampak... Če bo dobra jo bodo kupci vzljubili. Ali pa tudi ne?

0 komentarjev

Radeon boljši od GeForce3?

The inquirer - The inqurer poroča, da je na ECTS sejmu ATI predstavil nekaj res impresivnega. Predstavil naj bi namreč driverje, ki naj bi premagali Nvidiin GeForce3 tudi z Detonator 4 driverji! ATI načrtuje, da bo Radeon 8500 in 7500 v trgovinah v Evropi v prvem ali drugem tednu oktobra.
To je zelo zanimivo, ker je Tom's Hardwere in AnandTech oba poročala, da ima ATI hude probleme z driverji za Radeon 8500. Samo to je bilo pred enim mesecem... Nvidia se bo morala resno potruditi, če so The Inquirer-jeva poročanja točna. Nvidia namreč namerava Radeone II potolči le z Detonatorji 4, ki bi iz Trojk povlekli vse kar zmorejo. Je Nvidia dobila resno konkurenco? Upam...

2 komentarja

Reklamna kampanija

več strani - Če ATI ne bo premagal Nvidie s svojim prihajajočim Radeonom II v performansah čipa, bo vseeno nekje ostal zmagovalec! Kje? Na marketinškem področju. Danes so se na Internetu začeli pojavljati reklamni napisi za Radeon grafične kartice. Nič posebnega, vas bo rekla večina. Saj je tudi Nvidia reklamirala svoj GeForce3. Ampak ne tako, kot ATI Radeon! Poglejte na spodnjo fotografijo in takoj se vam bo posvetilo o čem govorim!

11 komentarjev

Hercules noče ATIja

3D Chipset - Prihajajoči Radeon II se bo, kot že veste, prodajal tudi prostim proizvajalce grafičnih kartic (ala Hercules, Winfast, ASUS,...). V nekem pogovoru je Shauna Hardy (Herculesova PR predstavnica) povedala, da Hercules (še) ne namerava odkupiti ATI-jevih čipov.
Herculesu očitno zadostujejo STM-jevi (Kyro in Kyro II) in Nvidiini (vse drugo). To, da Hercules trenutno ne namerava izdelovati Radeon II grafičnih še ne pomeni, da jih nikoli ne bo. Mogoče se je odločil, da bo tokrat on tisti, ki bo drugim pustil orati ledino (če se še spomnite, je bil Hercules edini veliki proizvajalec, ki se je odločil prodajati Kyro II kartice). Vseeno pa je velik udarec za promocijo Radeona II, da največji izdelovalec grafičnih kartic ne namerava izdelovati njegove ponudbe. No ja, bomo videli...

3 komentarji

ATI si je premislil

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi sem vam sporočil, da bo ATI v kratkem na trg poslal novo grafično kartico, imenovano Radeon SE. Temu ni tako. ATI je danes tudi uradno zanikal to novico in sporočil, da ne ve nič o tem.
Radeon SE verjetno obstaja. Samo ATI kartice ne bo izdal, ker s tem ne bi nič pridobil. Radeon je bil namenjen kot konkurenca Nvidiinemu GeForce2 GTS-u. Sedaj, ko je Nvidia ustavila proizvodnjo GTS modelov in jo zamenjala s Pro serijo, Radeon ne more več konkurirati Nvidii. Zato so nameravali izdati Radeon SE, ki bi bil malo izboljšan originalni Radeon. Ampak kmalu so ugotovili, da se jim to ne splača. V koncu poletja, začetku jeseni, bo izšel Radeon II in njegove izpeljanke. Zakaj bi torej trošili goro denarja za izboljšavo kartice, ki jo bo nov, izboljšan model zamenjal čez 4 mesece? Radeon SE pa obstaja, samo ni naprodaj. Če pa bi se po nekem čudnem naklučju kateri od vas dokopal do nje, naj mi jo, ali pa nam, pošlje v test. Sicer o takem slučaju zelo dvomim, pa le......

3 komentarji