»

Poimenovanja

več strani - AMD bo začel svoje procesorje imenovati po svojih dejanskih zmogljivostih v primerjavi z Inteli. To že veste. Ne veste pa, da je na tržišču očitno velja mrzlica (pre)imenovanja izdelkov.
Govorice na različnih internetnih straneh namreč pravijo, da bo Nvidia začela svoje grafične kartice imenovati po hitrostih pomnilnika. Ker so govorice zelo čudne in nepopolne imajo v svojih tezah veliko lukenj. Nvidia naj bi začela to novo poimenovanje s serijo GeForce3 Titanium. Kot veste bo v kratkem izšla pospešena verzija klasične trojke. Ime kartice naj bi bilo Geforce3 Titanium 500. Torej ne GeForce3 Ultra ali Pro kot so mislili nekateri. Trenutna klasična trojka ima pomnilnik nastavljen na 460MHz DDR. Oznaka tega pomnilnika pa je 3.8ns. Kar teoretično pomeni, da bi stablino deloval pri 526MHz. Torej je logično sklepati, da bo ta pospešena GeForce3 imela pomnilnik nastavljen na 500MHz. Od tu verjetno tudi poimenovanje (Titanium 500).
Neuradni viri znotraj Nvidie so tudi potrdili, da je...

0 komentarjev

GeForce3 MX?

Guru 3D - Pri Guru3d so zelo navezani na Creativ-ove produkte. Zato je tudi Creative zelo navezan na njih. Vedno so prvi, ki dobijo v test njihove grafične kartice, mp3 playerje, zvočnike,... so tisti, ki gredo na ogled Creativove tovarne... Skratka eni na druge so navezani.
Tako tudi ni čudno, da so iz vira znotraj Creativa dobili fotografijo grafične kartice, ki bo izšla septembra. Sicer njihov vir ni rekel, da gre za GeForce3 MX, ampak nobena kartica zdaj v prodaji (in v prihodnje) ni podobna tej na fotografiji. Najbolj je podobna GeForce2 MX tako da je logično sklepati, da gre tu za GeForce3 MX. Ali pa tudi ne?

8 komentarjev

Še je upanje

X-Bit Labs - Gainward naj bi, sodeč po podatkin na x-bit labsu, izdal še zadnjo serijo GeForce2 Pro kartic. Seriji bo ime GeForce2 Pro 400 in bo imela 64 MB pomnilnika z oznako 4.5ns. Gainward bo kartico precej navil. Tako bo pomnilnik deloval na 450 MHz, za razliko od običajnih 400 MHz, kar je že zelo blizu Ultri. Jedro bo naviti s standardinih 200 MHz na 220 MHz. Kako bo Gainward zagotovil zadostno hlajenje, še ni znano. Ali jo bo povezal s ThermalTake-om kot Hercules ali pa bo sam našel rešitev? Kartica bo imela tudi TV-Out izhod. Upamo lahko samo, da bo prišla v Slovenijo. Ali pa če počakate na GeForce3 MX, ki naj bi izšla nekje jeseni. Bomo videli...

1 komentar

Elsa uradno najavila Glorio DCC

X-Bit Labs - Elsa je uradno razširila svojo uspešno Gloria družino profesionalnih grafičnih kartic z najnovejšo pridobitvijo, Glorio DCC. Gre za grafično kartico bazirano na GeForce3 čipu s posebej prirejenimi gonilniki. Največ bodo pridobili prav uporabniki 3ds max 4 aplikacij, saj je Gloria DCC edina grafična kartica z za njih posebej optimiziranimi gonilniki (kar se meni zdi čudno, ampak ok...). Tako tudi ne preseneča, da bo nakup nove kartice možen izključno preko Discreetovih dilerjev, in sicer v začetku avgusta 2001.

Kot bi lahko pričakovali, pa je razlika...

0 komentarjev

Ušle novice iz Nvidie

Hardware Zone IT - Kaj se zgodi, ko se Dan Vivoli iz Nvidie nepripravljen pogovaja z novinarjem o prihodnjih produktih Nvidie? Uide mu nakaj informacij, ki jih ne bi smel povedati. Kaj smo torej izvedeli? To:
  • do bo Nvidia izdala celotno serijo GeForce3 čipov (torej vsaj še GeForce Ultra in Geforce3 MX)
  • Prihodnji Nvidiini čipi (NV30) bodo imeli v sebi del tehnologije, ki jo Nvidia prevzela od 3dfx-a
  • Da bo nov Nvidiin čip (NV30) izšel spomaldi leta 2002
Za celoten intervju poglejte sem.

10 komentarjev

Še par fotografij

FiringSquad - Da ne boste rekli, da nikoli nič zabavnega ne najdem! Tukaj si boste lahko ogledali, kako GeForce3 obvlada FSAA. Članek je predvsem estetske narave, ker je malo napisano in veliko poslikano. Fantje so primerjali, kako GeForce3-jev FSAA deluje v Quake3 brez, z 2x, z 3x in 4x-nim FSAA. Ker pa so fantje pridni , so enak test zagnali še v Counter Strike-u. Pa še ATI Radeon-ov FSAA so stestirali!

5 komentarjev

Kartice z GeForci 3

X-Bit Labs - 27. februar, ko bo Nvidia dejansko predstavila GeForce3 se približuje in z njim tudi veliko informacij o prihajajočih produktih. Tako so na dan splavale informacije o dveh dodatnih karticah (o Prophetu III ste lahko že brali...). Gre za ASUSov V8200 in Elsin Gladiac 920. Specifkacije slednjega so:
  • Nvida GeForce3 grafični čip (d0h),
  • 350MHz RAMDAC,
  • 64MB DDR DRAMa (3.8ns čipi ),
  • 200MHz jedro in 460MHz pomnilnik (je kdo rekel overclockanje?),
  • 3.2Gtexel/sec zapolnjevalna hitrost,
  • AGP 2x/4x vodilo s podporo FastWrites funkciji,
  • TV-Out
Če se sedaj že slinite nad specifikacijami kartice naj vas opozorim, da se priporočene cene gibajo okoli $699. To je za naš standard pravo premoženje in dvomim, da si bo veliko ljudi lahko privoščilo nakup novitete. Kakorkoli, zelo verjetno je, da bodo cene še dodatno padle po izidu kartic, posebej s predstavitvijo močnejših modelov (Pro in Ultra style). Le upamo lahko, da se bo Nvidia odločila predstaviti tudi GeForce3 MX ....

3 komentarji