»

Prihaja Zalman VF-900

Zalman VF900

Frosty Tech - Podjetje Zalman, ki je znano po izdelavi kakovostnih in zmogljivih hladilnih elementov za računalniške komponente, je na CES 2006 predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, Zalman VF-900. Hladilnik je izdelan iz bakrenih hladilnih reber, postavljenih v krog in dveh HeatPipe cevi. Za pretok zraka čez rebra skrbi 80 mm ventilator, z možnostjo nastavitev od 1350 do 2650 obratov na minuto. Dimenzije hladilnika so 96x96x30 mm, tehta pa skromnih 187 gramov.



Hladilnik bo primeren za hlajenje grafičnih kartic obeh gigantov, ATI-ja in nVidie, najverjetneje pa na voljo le z bakrenimi rebri, saj AlCu (kombinacija aluminija in bakra) verzije naj ne bi izdelovali. Poleg hladilnika...

16 komentarjev

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

Zmogljiv ventilator

Overclockers Australia - Ponavadi vedno dajem linke do testov kakšnih miniaturnih ventilatorjev, ki so primerni samo za hlajenje procesorjev, tokrat pa si lahko ogledate pravo zver, ki zmore kar 230 CFM. Ventilator je velik 150 mm in se vrti s 3400 obrati na minuto (RPM). Kar primerna stvarca za v blowhole, kajne? Problem je samo v tem, da ga bo za popolne užitke treba naročiti iz Avstralije, ali pa se boste morali zadovoljiti z izdelki podjetij Delta in Sunnon, ki jih lahko kupite pri nas. Odločitev je vaša.

0 komentarjev

Njam, njam

PC PowerZone - Kaj vse lahko človek naredi z ventilatorjem za računalnik? Razen tega, da lahko računalnik z njimi hladi lahko občutno pripomore k zanimivemu izgledu računalnika.
Do zdaj so bile veternice ventilatorjev prebarvane, pobruđene, obrezane,... No, Ultra-Cool pa si je izmislila take, z prozornimi veternicami. Pri PC PowerZone-u so jih tudi stestirali tu. Na testu so imeli le 80mm izvedbo, ker je ta edina, ki obstaja. Vrti si z 2000 obrati na minuto, ustvari 25DBa zvoka in premakne 29.51CFM. (CFM=kubični feeti na minuto protvorba 30CFM= 10mł na minuto). Fantje so nad ventilatorjem navdušeni tako po uporabnosti, kot po izgledu. Dali so mu 8,5 od 10. točk.

0 komentarjev