»

Nov Radeon

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, je ATI že pred časom preimenoval svojo kartico Radeon 8500 (LE) v Radeon 9100. No, danes smo tako ugledali predstavitev prve tovrstne kartice. Podjetje Power Color je objavilo, da bo njihova Radeon 9100-based grafična kartica grajena na osnovi Radeon 8500 PCB, opremljena z D-Sub, DVI-I ter TV-Out izhodi delovala pri taktu 500/250 MHz (RAM/GPU). Kartica bo na voljo v 64 ter 128 MB različici. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

4 komentarji

Power Color predstavlja svoje kartice

X-Bit Labs - Podjetje Power Color je kar dobro poznano med uporabniki, saj so se pred časom zapletli v afero s čipi Kyro II, ki jih Nvidia nikakor ni hotela videti na konkurenčnih karticah. Danes pa si ime utrjujejo s karticami, ki bazirajo na ATI-jevih Radeon 7500 in 8500. Očitno so se tokrat Power Colorjevci požvižgali na Nvidiine grožnje in vse svoje sile, ki bi jih sicer porabili za klečeplazenje pred Nvidio, raje usmerili v razvoj naslednjih kartic:
  • RADEON 7500LE (Evil Knight) bo kartica, ki bo bazirala na dobro poznani tehnologiji prvega Radeona, ki so jo ATI-jevci izboljšali ravno toliko, da lahko čip deluje na frekvenci 200 MHz. Grafičnemu čipu bo delalo družbo še 64 MB 5 nanosekundnega SDRAM pomnilnika, ki bo deloval s frekvenco 230 MHz. Ker pa so ATI-jevi čipi bili od nekdaj prijazni za razne izhode, na kartici ne bosta manjkala niti izhoda DVI in TV-Out.

  • RADEON 8500LE (Evil Master II). S to kartico se Power Color spušča med izdelovalce, ki so že ponudile rešitev na čipih Radeon...

0 komentarjev

Matrox prodaja kartice drugim izdelovalcem?

X-Bit Labs - Ta teden so začele nekatere Japonske trgovine ponujati grafične kartice, ki temeljijo na G450 jedru in jih izdelujejo nekatere Japonska podjetja, ki se ukvarjajo s strojno opremo.
Te grafične kartice se imenujejo Millenium G450/EX in izdeluje jih ne preveč znano Japonsko podjetje imenovano InfoMagik Company. Te AGP grafične kartice temeljijo na G450 jedru, podpirajo DualHead tehnologijo, saj so opremljeni s še enim D-Sub izhodom. InfoMagik Millenium G450/EX kartice stanejo okoli 80 dolarjev, kar je za približno 15 dolarjev manj, kot stanejo originalne Matrox G450 32 MB DualHead kartice v istih trgovinah. Več o tem tu.

0 komentarjev

Še več Geforce2 MX kartic

X-Bit Labs - Tokrat iz ABIT-a, ki je znan predvsem po svojih superiornih osnovnih ploščah. Pa k podrobnostim. Izšle bodo štiri kartice in sicer:
  • ABIT Siluro T200 32MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro T400 64MB s TV-OUT izhodom.
  • ABIT Siluro MX200 32MB brez TV-OUT izhoda.
  • ABIT Siluro MX400 64MB brez TV-OUT izhoda.
Vse kartice bodo imele standardne lastnosti svoje družine. Nič posebnega torej. Ali pač? Prišle pa bodo v čudni črni barvi. Masovna proizvodnja teh kartic naj bi se začela konec meseca, kar pomeni, da bodo dosegljive nekje v sredini maja.

3 komentarji

Radeon VE dobavljiv

Akiba - Ta novica bo sicer zanimala bolj kakšne poslovneže, ki jih zanima opremljanje delovnih računalnikov v kakšni pisarni, toda vseeno: na Japonskem je že par dni Radeon VE masovno dobavljiv. Kot verjetno že veste, gre za zelo okleščene verzije Radeona s samo enim renderirnim cevovodom in brez T&L enote. Takšna kartica seveda ne more konkurirati svojim močnejšim bratom ali Nvidiinim proizvodom v 3D igrah, toda to navsezadnje niti ni njej namen. ATI jo je namreč namenil kot konkurenco Matroxovim G450 karticam, ki trenutno vladajo na poslovnem področju. Tako se VE ne more pohvaliti z navdušujočimi 3D sposobnostmi, toda ATi ga je opremil z marsikaterim zanimivim bonbončkom: D-Sub izhod, DVI-Out, S-Video Out... Zelo zanimiva je tudi cena kartice: $122-$140 na Japonskem, kjer so cene tako ali tako ponavadi malce višje.

1 komentar

Črna lepotica

Digit Life - Heh, ste mislili, da je Herculesov modri GeForce2 višek? Potem si kar poglejte te črne lepotice tajvanskega podjetja SUMA. Kartice zares izgledajo nevarno in kar nekako ustrezno trenutno najmočnejšim grafičnim pospeševalnikom. Pa da ne boste mislili, da je vse v izgledu... Sodeč po Digit-Lifu gre za kvalitetne kartice s 5.5ns pomnilnikom in kopico dodatnih bonbončkov. Več informacij najdete tukaj.

2 komentarja

SUMA pripravlja še en zanimiv izdelek

X-Bit Labs - Še nekaj mesecev nazaj je podjetje SUMA bilo popolnoma neznano, potem pa nas je presenetilo z nekaj zelo zanimivimi karticami, ki so bazirale na Nvidiinih čipih. SUMIne kartice vedno odlikuje določena mera inovativnosti, kar bi lahko rekli tudi za njihov najnovejši izdelek, SUMA GeForce2 MX SIF. SIF stoji za "Suma Individual analog Filter", ki naj bi precej izboljšal 2D kvaliteto slike teh kartic in jih tako približal Matroxovem G450. Nenavadno je tudi to, da bo SIF filter nameščen na dodatno hčerinsko kartico (ponavadi so taki TV-Out dodatki), na voljo pa bosta dve različici: z enim D-Sub izhodom ter različica z dvema D-Sub izhodoma ter TV-Out izhodom. Druge lastnosti kartice so precej klasične: 175MHz jedro in 5.5ns pomnilnik pri 183MHz.

0 komentarjev

ASUSa ne bo na jesenskem Comdexu

ASUS - Malce presenetljiva je novica, da se največji izdelovalec matičnih plošč ne bo udeležil jesenskega Comdex sejma. Navsezadnje imajo za pokazati res ogromno novih izdelkov, od matičnih plošč do njihovih zelo cenjenih grafičnih kartic. Namesto tega so se odločili za postavitev "online showrooma", v katerem si lahko ogledate vse njihove novosti. Torej, če vas zanimajo slike in podatki o njihovih najnovejših izdelkih, se le podajte na zgornjo povezavo, na sejmu pa jih boste zaman iskali. No ja... [:\\]

0 komentarjev