»

Google zaradi hrošča zaustavil nadgradnjo Chroma

Slo-Tech - Potem, ko je od 10. decembra že skoraj polovica uporabnikov Androida prejela nadgradnjo brskalnika Chrome 79, je bil Google prisiljen suspendirati nadaljnje namestitve. Številni so se namreč pritoževali, da jim je nadgradnja v nekaterih aplikacijah zunanjih razvijalcev izbrisala lokalne podatke.

Šlo je za aplikacije, ki uporabljajo Androidov sistem WebView, teh pa je kar nekaj. Denimo lahka verzija priljubljenega družabnega omrežja, Twitter Lite teče izključno na njem. Na večini zadnjih različic Androida namreč prav Chrome tisti, ki v aplikacijah prikazuje spletne strani, denimo stran za prijavo uporabnika. Ali pa, če uporabljamo DuckDuckGo, ki nima svojega lastnega pogona, zato vsebino v njegovem imenu prikazuje Chrome.

Končno se je izkazalo, da nadgradnja ni izbrisala podatkov, pač pa jih je samo preselila na drugo mesto in jih s tem za aplikacije napravila nevidne. Kot je ugotovil eden od komentatorjev, pa migracija iz obeh najbolj običajnih načinov shranjevanja,...

6 komentarjev

HTC predstavlja spletno stran za razvijalce

Android Central - V novici o izdaji Gingerbreada za HTC Desire smo zapisali, da je namestitveni paket mogoče prenesti s HTC-jeve strani za razvijalce, ki je takrat bivala še na naslovu developer.htc.com. Stran je od takrat dobila nov dom ter tudi nov izgled, ki si ga lahko ogledate na HTCdev.com. Gre za na novo splavljeno domovanje za vse razvijalce, ki se ukvarjajo z razvijanjem programske opreme na HTC-jevih mobilnikih, tako na tistih, ki imajo nameščen Android, kot na tistih z Windows Phone. Poleg nasvetov in povezav za obe mobilni platformi, ki se nahajata v portfejlu HTC-jevih mobilnikov, je stran namenjena predvsem trem stvarem, razvojnemu paketu OpenSense, odklepanju zaganjalnikov in izdajanju izvorne kode kernelov.

Vse tri stvari so povezane skorajda izključno z Androidom, saj OpenSense SDK...

7 komentarjev

Android 2.3 prispel za HTC Desire

Gingerbread na HTC Desire po uradni poti - je bilo vredno čakanja?

vir: Android Central
Android Central - Kalvarije za uporabnike HTC-jevega mobilnika Desire, 3,7-palčneža s pol gigabajta pomnilnika in gigahertčnim procesorjem, so končno pri koncu, če govorimo o nadgradnji na najnovejšo izdajo Androida, 2.3 oz. Gingerbread. Google je to različico predstavil že z Nexus S-om še pred iztekom leta 2010, dvojček HTC-jevega Desirea, Nexus One, pa je svojo nadgradnjo prek zraka prejel že konec letošnjega februarja. A kot se za kalvarijo spodobi, vse ni popolno. Nadgradnja za HTC Desire ne bo potekala prek zraka, kot je to običajno za Android in kakor je na istem aparatu potekala nadgradnja z Android 2.1 na 2.2 pred približno letom dni, temveč bo namestitveni paket potrebno prenesti s spleta in ga...

60 komentarjev

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread

Najbolj opevan telefon lanske pomladi je zdaj pozabil celo njegov izdelovalec

vir: Android Central
Android Central - Nemalo lastnikov HTC-jevega paradnega konja iz lanskega leta, mobilnika z imenom Desire, je nestrpno čakalo iztek letošnjega junija, ko naj bi na svojih telefonih že imeli nameščen Googlov najnovejši operacijski sistem za mobilne telefone, Gingerbread oz. različico 2.3. A pričakovanja so se izkazala za prazna, saj so britanski predstavniki podjetja povedali, da Desire ne bo prejel nadgradnje. Izkazalo se je, da je 512 MB vgrajenega pomnilnika enostavno premalo, da bi lahko nanj namestili Android 2.3 in zraven nalepili še vmesnik Sense 2.1 (nadgradnja z 2.0, ki je sparjen s FroYom). Pravzaprav bi šlo, a bi to pomenilo še manj prostora za nameščanje aplikacij.

Lastniki Desirejev s tovarniško različico operacijskega sistema...

73 komentarjev

HTC predstavil Sensation

vir: engadget
engadget - Na včerajšnji prireditvi HTC ni predstavil 10-palčnega tabličnega računalnika s Honeycombom, o čemer že krožijo govorice, temveč so predstavili popolnoma svež mobilnik, ki bo v njihovem naboru Android mobilnikov predstavljal sam vrh ponudbe. Gre za HTC Sensation, ki je pravzaprav naslednik Desire HD, saj si z njim deli 4,3-palčni zaslon. A podobnosti se tukaj večinoma končajo, razen morda aluminijastega ohišja iz enega kosa, ki pa je tako ali tako postal stalnica za mnogo HTC-jevih izdelkov. V primerjavi z Desire HD ima Sensation boljši procesor, boljši zaslon, novejšo različico tako Androida kot vmesnika Sense, itd.

Procesor je zdaj dvojedrni Qualcommov Snapdragon s frekvenco 1,2 GHz,...

43 komentarjev

Družina Desire ter Galaxy S bodo dobili Gingerbread

HTC Desire - Androidni rekorder v obdobju podpore, če izvzamemo Googlov Nexus One

vir: engadget
engadget - Med najpopularnejše lanske mobilne telefone z Androidom nedvomno lahko štejemo HTC-jev Desire in Samsungov Galaxy S, ki sta bila obenem svojčas ena izmed najzmogljivejših mobilnih telefonov naprodaj. Temu so sicer sledile nadgradnje, sploh v HTC-jevi ponudbi, kjer je npr. primat prevzel Desire HD, nekoliko manj pa Desire Z. Vsi so trenutno uradno opremljeni z Android 2.2, česar ne moremo trditi za nekatere druge mobilne telefone podobnega kova (Sony Ericsson), lastniki pa so nedvomno željni napovedi, če bodo dobili nadgradnjo na najnovejši izdajo Androida za mobilne telefone, Gingerbread.

Slednji bo pri HTC-ju prvič uporabljen z izdajo prenovljenega Desire S...

25 komentarjev

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih

Upajmo da se ne ponovi zgodba s HTC Hero

vir: engadget
engadget - Nedavno nazaj so pri HTC-ju oznanili, da bodo svoje mobilne telefone na kitajskem začeli prodajati pod znamko HTC, saj so prej to počeli pod imenom Dopod. Včeraj smo prejeli novico, da bodo vsi z Androidom opremljeni telefoni, Desire, Wildfire in nov Tianyi, na kitajskem na prodajne police prišli že z naloženim Androidom 2.2, ki bo vizualno obogaten s HTCjevim vmesnikom Sense. Posledično se je začelo špekulirati, da lahko v že nekaj dneh za Desire ter verjetno Legend v drugih delih sveta pričakujemo nadgradnjo s trenutnega Android 2.1 na Android 2.2.

Špekulacije je še potrdil...

74 komentarjev

Android 2.1 za vse

HTC Dream iz leta 2008, kmalu tudi z Android 2.1

vir: TG Daily
TG Daily - Mnogi uporabniki cenejših oz. starejših mobilnih telefonov, na katerem teče Android, so se že spraševali, če bodo dočakali nadgradnjo na trenutno najnovejšo različico, 2.1. Google je razčistil nekaj zmešnjave in povedal, da bodo vse izdelane naprave primerne za uporabo Androida 2.1, tudi prvi z Androidom opremljen mobilni telefon, T-Mobile G1 oz. HTC Dream. Žal celoten postopek ne bo povsem rožnat, saj bodo mnoge izmed teh starejših naprav morale biti posodobljene s pomočjo osebnega računalnika, namesto prek zraka, kot je za Android bolj običajno. Skupaj s tem pride tudi verjetno še največja neprijetnost, saj se bodo med posodobitvijo pobrisali vsi uporabniški podatki oz. bo telefon očiščen...

22 komentarjev