»

Plextor PX-W4012TA

CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

5 komentarjev

Test Plextorjeve 24x pečice

Icrontic - Plextor je na področju "pečenja" CD-jev že kar veteran, saj se je podjetje osnovalo že zelo zgodaj. Tekom let pa so si nabrali dovolj znanja in izkušenj, da so lahko začeli izdelovati ene izmed najboljših CD-R/RW enot za domačo uporabo. Najnovejši izdelek, ki ga je Plextor naredil je 24x pekač, ki vsebuje Tako BurnProof tehnologijo, ki preprečuje zoprni buffer underrun, ki povzroči izpad podatkov in s tem uniči CD, kot tudi Plextorevo PowerREC-II tehnologijo, ki prepozna kakovost CD-ja in prilagodi hitrost zapisovanja. Da pa se enota ne bi pregrevala, je Plextor vanjo vgradil tudi majhen ventilatorček. Zraven enote najdemo še kup uporabnega softvera, enoto pa poleg vsega krasi še tradicionalna Plexotrjeva kakovost. Vendar kljub kakovosti ne vem, če je kdo pripravljen dati 200 dolarjev za enoto. Da ti enota speče CD v 1-2 minutah prej, je slab izgovor za ceno. Raje si kupite kakšnega 16x Teaca, ki je prav tako odlična enota, pa še dokaj poceni je. Test Plextorjevega dirkača si lahko...

1 komentar

Tudi ASUS z 24× snemalnikom

več strani - ASUS je najavil, da bo najkasneje v dveh tednih izdal nov CD-RW (CRW-2410S) snemalnik. Le ta naj bi snemal z 24-kratno hitrostjo, prepisoval z 10× ter bral z 40× hitrostjo. Da pa ne bi prevečkrat uničili naših cdjev, so ga opremili z Burn-Proof tehnologijo, ki preprečuje nadležna obvestila o Buffer Underrunu. CD-RW bo imel dostopni čas okoli 130 ms in 2 MB velik predpomnilnik. Zraven pa bomo dbili še Nero Burning Rom 5.5. Kar pa sem mi zdi še bolj pomembno je to, da naj bi bila cena manj kot 400 DEM. Pri nas zagotovo več, a upajmo na najmanj.

0 komentarjev

2GB na enem CD-ju

Tom's Hardware - Z uporabo izboljšane tehnike pri peki cdjev, je TDKju uspelo, da je na navaden CD-R posnel 2GB podatkov. Vendar pa to še ni vse. Tudi hitrost zapisovanja se je potrojila. Z uporabo posebnega LSI čipa v CD-R/RW enotah bo stvar postala realnost. Z snemalnikom pa bomo lahko posneli tudi cd dolžine samo 74/80 minut (pač kompatibilnost). Vsekakor komaj čakam na te snemalnike.

2 komentarja

Plextor in njegov dirkač

The Register - Od Plextorja smo že kar nekako vajeni, da prvi postavlja nove standarde in hitrosti. Sicer mu zadnje čase to malce težje uspeva, ker mu za vrat diha TEAC, vendar je še vedno med tistimi, ki usmerjajo razvoj CD-R/RW enot. Pred kratkim je predstavil enoto, ki CD-je "peče" s 24x, prepisuje z 10x in bere s 40x hitrostjo. Pogon vgradimo v ohišje, osnovan pa je na vodilu E-IDE. Vendar pa Plextor tokrat ni postavil rekorda, saj Ricoh trdi, da je imel 24x CD writer že v začetku maja. Plexotorjeva CD-R enota vključuje še PoweRec-II tehnologijo, BURN-Proof tehnologijo in t.i. Zone-CLV servo positioning. Po nekaterih podatki zapeče 74 minuten CD v 233 sekundah ali slabih 4. minutah. Priporočena cena je $289, vendar bo enota gotovo cenejša.

0 komentarjev

Test CD-R enot

Digit Life - Ker so zadnje čase enote CD-R/RW kar lepo napredovale, so se pri Digit Lifu odločili, da testirajo nekaj enot, ki pečejo CD-je z 12x hitrostjo. Testirani sta bili: Mitsumi CR-4805TE, Ricoh RW7083A, za primerjavo pa so v test vključili še TEAC W58E. Samo 3 enote se sliši nekoliko malo, vendar so Digit Lifovci te pregledali skoraj do potankosti. Enote so poslali skozi goro bolj ali manj poznanih testirnih programov in ugotovili, da je sta TEAC W58E in Ricoh RW7083A še vedno dva izmed najboljših "pekačev". Kako so prišli do te ugotovitve, si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev