»

Prve špekulacije o Xoomu 2

CNet - Motorola je letos predstavila svoj prvi tablični računalnik Xoom, v javnosti pa se že špekulira o njegovem nasledniku. Kdaj bo Xoom 2 nared, seveda še ni jasno, so pa že jasni prvi obrisi strojne in programske opreme, ki ga bosta sestavljali.

Xoom 2 naj bi imel 10,1-palčni zaslon, v debelino pa bo celotna naprava merila borih devet milimetrov (iPad 2 meri 8,8 mm). Vgrajen bo imel še neimenovan dvojedrni procesor z okoli 1,2 GHz (bržkone ARM), imel bo 1 GB pomnilnika in sposobnost dekodiranja videa v ločljivosti 1080p. Avtonomijo naj bi Motorola z desetih ur povišala na enajst. Dodani bosta opcijsko ohišje za tipkovnico in pisalo. Programska podpora vključuje Flash Player 11, Netflix HD,...

8 komentarjev

Prodaja Xooma v številkah

Xoom - najboljši izmed ostalih?

vir: HotHardware
HotHardware - Pri Motoroli so prodajne številke Xooma, prve tablične naprave z Android 3.0 in po mnenju mnogih prvega resnejšega konkurenta iPadu, vse do sedaj skrivali. Mnogi analitiki so pričakovali, da bo tablica pravi manjši polom, vsaj glede na razsežnosti priprav in napovedi o konkurenčnosti, saj gre za strojno zmogljivo in dokaj dovršeno napravo, ki ji na programski strani dela družbo popolnoma svež, izključno tabličnim napravam namenjen Googlov operacijski sistem. Številke zdaj niso več pod vprašajem, saj so jih pri Motoroli razkrili.

Če Xoomove prodajne številke primerjamo z iPadom,...

13 komentarjev

Cene Xooma v Veliki Britaniji določene

vir: engadget
engadget - Po manjših spremembah prvih prednaročniških cen za Motorolin Xoom se je ta zdaj dokončno ustalila skorajda na sredini med prej napovedanima cenama, kar so uradno potrdili tudi pri Motoroli. Prva prednaročila so se odprla (in hitro zaprla) pri ceni 450 funtov za 32-gigabajtni model brez GSM povezljivosti, nakar je ta cena poskočila na 500 funtov. Uradna cena zdaj znaša 480 funtov (543 €), medtem ko bo model z GSM povezljivostjo 100 funtov dražji pri 580 funtih.

Obe ceni sta popolnoma enaki Applovim cenam za iPad 2 z 32 GB pomnilnika v Veliki Britaniji, pa naj gre za različico zgolj z WiFi povezljivostjo, ali pa za različico z WiFi in...

100 komentarjev

Xoom navsezadnje dražji v Evropi

vir: engadget
engadget - V včerajšnji novici o možnosti prednaročila Motorolinega Xooma v Angliji, ki pravzaprav ni bila mogoča, smo zapisali, da je cena prednaročila znašala 450 funtov oz. dobrih 500 €. Ker so kmalu po objavi prednaročniškega programa pri trgovcu PC World odstranili ceno, je bilo nekoliko logično pričakovati, da bi se ta znala spremeniti. In prav to se je zgodilo, saj je Xooma v Veliki Britaniji spet mogoče prednaročiti, tokrat za 500 funtov, kar je skoraj 600 €. S tem nima več cenovne prednosti pred enakim iPadom, kar ga z včerajšnjo predstavitvijo druge generacije postavi v še nekoliko slabši položaj.

Prednaročene tablice naj bi PC World...

42 komentarjev

Xoom izhaja brez podpre Flashu

Drobni tisk spodaj desno

vir: engadget
engadget - Čeprav je bila ena izmed oglaševanih lastnosti Motorolinega Xooma podpora Adobe Flash, kar je sicer v Androidu omogočeno že od različice 2.2, Xoom z Android 3.0 vseeno sprva prihaja brez podpore. Xoom bo v ZDA sicer fizično na voljo od 24. februarja, medtem ko drobni tisk v reklami na Motorolini strani opozarja, da podpora Flashu prihaja šele letošnjo pomlad. Na Engadgetu sicer špekulirajo, da Google in Motorola čakata na različico 10.2, namenjeno mobilnim napravam, katere izid Adobe načrtuje že v kratkem. Temu bo seveda sledilo še vgrajevanje v operacijski sistem in nekaj...

5 komentarjev

Xoom brez podpore mobilnim omrežjem

vir: engadget
engadget - Xoomova aktivacija povezljivosti z omrežji WiFi, ki je povezana z nakupom podatkovnega paketa pri ameriškemu operaterju Verizon, je nedvomno veliko presenečenje. A po drugi strani je to tudi nekoliko pričakovano, saj se je do sedaj večinoma govorilo le o Xoomih prav za Verizon, ki bodo predstavljeni prvi in ki niso uporabni izven ZDA. V prihodnosti bomo ugledali še različico s podporo omrežjem GSM (podobno je bilo z Motorolinim Droidom, ki se v GSM obliki prodaja pod imenom Milestone) in različico s podporo le omrežjem WiFi. Takšen Xoom je namreč nedavno prestal testiranja pri ameriškem FCC-ju, ki za prodajo čez lužo mora dati žegenj prav vsem napravam z brezžično komunikacijo.

Specifikacije so najverjetneje popolnoma enake že videnim, razen seveda povezljivosti...

2 komentarja

Xoom prihaja 24. februarja

engadget - Pobegla reklama ameriškega trgovca Best Buy razkriva, da se bo vsaj pri njih (verjetno pa tudi pri ostalih ponudnikih) Xoom, prvi s Honeycombom opremljen tablični računalnik, začel prodajati 24. februarja za 800 ameriških dolarjev. Prvotne napovedi so sicer govorile o 17. februarju, a so kmalu zatem začele naokrog švigati tudi govorice o izidu na 24. februar. A mnogo bolj zanimiv je podatek iz reklame, da WiFi ne bo deloval brez nakupa vsaj enega meseca podatkovne naročnine oz. aktivacije pri Verizonu, ki bo skrbel za prodajo Xoomov.



Po drugi strani so pri Best Buyu povedali, da bodo Xoome prodajali zgolj v sodelovanju z Verizonom ter da se jih bo aktiviralo neposredno ob nakupu, a to vseeno pomeni, da bo operaterju treba plačati stroške priklopa ter najverjetneje vsaj enomesečni podatkovni paket. Najcenejši znaša 20 ameriških dolarjev za gigabajt, na voljo pa so še paketi s 3 GB na mesec ($35), 5 GB na mesec ($50) oz. 10 GB mesečnega prenosa z $80 mesečno naročnino. Vse skupaj...

24 komentarjev