»

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar

Testi

več strani - Ker je dejansko to enaka stvar, le da gre pri vsaki od točk za drug izdelek, jih bom podal kar v krajšem spisku... Prvi je test Intel Pentium3 Tualatin procesorja. Tualatine vas večina pozna (vsaj po imenu), ker je bilo okrog njih kar nekaj govora. Jedro je namreč v 0.13 ľ in se zato manj greje. i845 čipovje je (skorajda) legendarno Intelovo čipovje, ki naj bi P4 procesorjem omogočilo delovanje na SDRAM pomnilniku. Abit KG7 RAID pa je težko pričakovana DDR matična plošča na AMD761 čipovju.
Test Tualatina
Test i845 čipovja
Test Abit KG7 RAID

2 komentarja

Sanjsko

Tom's Hardware - Jasno je, da je trenutno najboljše DDR čipovje AMD 760. Samo na sceni je trenutno kar nekaj matičnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. To je sicer dobro (zaradi konkurence), ampak neprijetno, če ne vemo kateri izbrati.
Striček Tom se tega zelo dobro zaveda, zato je tu pripravil test kar desetih SocketA matičnih plošč na AMD 760 čipovju. Tom (oziroma njegovi sodelavci) so se v stvar zares poglobili. Na test so vzeli: Abit KG7, Asus A7M266, Biostar M7MIA, DFI AK76-SN , Epox EP-8K7A+, FIC AD11, Gigabyte GA-7DX, Gigabyte GA-7DXR in MSI MS-6341 "K7 Master". Opisali so vse od dodatnih funkcij do obilice testov. V SySmark-u zmaga Epox, v Quake3 pa Gigabyte GA-7DXR. Razočara samo zaključek, ki ga ni! Pravi pač, da si test oglejte še enkrat in se odločite. Ogled toplo priporočam.

1 komentar

ABIT KG7

VIA Hardware - Vsi, ki vsaj malo sledite trgu matičnih plošč, veste, da je pred kratkim izšla ABIT KG7 matična plošča. Bazira na trenutno najbolj priljubljenem DDR čipovju, AMD760. Ker pa doslej še ni bila stestirana, ni mogoče ugotoviti, ali je dobra ali ne. No, na Viahardware so jo stestirali.
Njihovi občutki? Mešani. Plata je sicer dobra, ampak manjka ji tista špica. Majhni detajli, ki naredijo plato Posebno. Dobila je štiri točke od petih, kar je pohvalno. Za dobre točke ji štejejo stabilnost, dobro namestitev kondenzatorjev na plošči (KT7 in problemi z nastavljanjem ventilatorja tu odpadejo?), dobre možnosti navijanja... Slabe točke pa so: cena, ni AGP Pro reže (je samo AGP 4x) in boljše, predvsem pa cenejše plošče na tržišču. Test si oglejte sami, če vas zanima.

3 komentarji

Iwill DVD266 /VIA Apollo Pro266 R izšel

X-Bit Labs - Danes je Iwill začel s prodajo svoje dvoprocesorske Socket370 plošče. Plošča bazira na VIA Apollo Pro266 čipovju. Plošča podpira dva Intel Pentium 3, Celeron 2 ali VIA Cyrix III procesorja in DDR SDRAM ali SDRAM spominske module. Podpira FSB do frekvence 133MHz, AGP 4x, do 4GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM ali PC100/PC133 SDRAM, vgrajeno AC-97 zvočno kartico, vgrajen MC-97 modem, vgrajeno 10/100 Ethernet LAN kartico, ATA-100, 6 USB vhodov. V prvih dneh prodaje Iwill k plošči zastonj doda še dva TaiSol procesorska ventilatorja. Za test plošče poglejte sem.

5 komentarjev

ABITove AMD 760 plošče kmalu

X-Bit Labs - ABIT je že na Comdexu pokazal prve DDR matične plošče, toda šlo je za OEM rešitve. Na srečo mislijo tudi na nas overclockerje in so tako najavili ABIT KG7 in KG7-RAID matični plošči. Gre za SocketA matični plošči, zgrajeni na AMD 760 čipovju. Edina razlika med njima je HighPointov HPT370 čip na KG7-RAID. Po prvih informacijah naj bi na ploščah srečali 3 DDR DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 ISA reže, oba modela pa bosta seveda imela SoftMenu III. Masovna prodaja naj bi se začela zgodaj naslednje leto.

0 komentarjev