»

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Test Socket 478 hladilnikov

TweakNews.net - Če posedujete mamoplato z Socket 478 podnožjem, potem ste se sigurno že kdaj našli pred vprašanjem o najbolj primernem hladilniku. Tu so si za vas vzeli na test kar 10 različnih hladilnikov. In, kakšni so bili rezultati? Kot najboljšega glede na uporabnost/cena so izbrali Thermaltakov Volcano 7+, kateri ima še to dobro lastnost, da ga lahko uporabimo tudi na Socket A/370 podnožjih.

0 komentarjev

Test Crystal Orba

Overclockers Cafe - Medtem, ko je na področju hlajenja procesorjev prišlo do precejšnjih sprememb, pa smo bili na področju hlajenja chipsetov deležni bolj majhnega napredka. Za hlajenje CPU-jev obstaja veliko odličnih hladilnikov, na chipsetih pa je do nedavnega kraljeval Blue Orb, ki je bil dolgo časa eden in edini najboljši hladilnik za tovrstno hlajenje. No na našo srečo, se je Thermaltake odločil narediti korak naprej pri hlajenju čipsetov. Tako je nastal Crystal Orb. Na Overclocker Cafe so objavili test tega hladilnika in če je testu verjeti, je hladilnik zares odličen. Bakrena sredica, odlično hlajenje, ravno dno, lep izgled in nizka glasnost. To so odlike tega hladilnika in kot kaže ima Thermaltake v rokah uspešnico.

0 komentarjev

Test Power Cooler hladilnikov

Overclockers New Zeland - Test hladilnikov utegne biti kar težka stvar, vendar ne zaradi testiranja. Testiranje hladilnikov je precej lahko opravilo, težje pa je določiti zmagovalca testa. Hladilnik, ki je dosegel najnižjo temperaturo procesorja ne more biti zmagovalec testa, če je prav svinjsko drag in tudi najcenejši hladilnik, ki je dosegel najslabše rezultate, ne more prejeti lovorike kot najboljši hladilnik testa. Te probleme povzročajo uporabniki, ki se kar precej razlikujejo med sabo. Nekateri bodo hoteli najboljši hladilnik in jih cena ne bo zanimala, medtem ko bodo nekateri blazno škrtarili in hoteli najboljšo uravnoteženost med zmogljivostjo in ceno. No, kakorkoli že na OC New Zeland so se pri testiranju Power Cooler hladilnikov vsaj malo poizkusili držati zgoraj napisanega. Za primerjavo, so testirali še Thermaltake Volcano II in Thermal Engine V60-4210B. Power Coolerji so se obnesli precej različno. Nekateri so precej dobro hladili, medtem ko so drugi bili totalen "poden". Zmagovalca testa vam...

1 komentar

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Thermaltake Volcano II

Insane Hardware - Še ena hladilniška novica tokrat prihaja z Insane Hardwarea. Čeprav bi težko rekli, da gre za zanesljiv vir informacij, jim bomo glede tega kar verjeli. Gre za novi Thermaltakov hladilnik, namenjen Socket A procesorjem z zanimivim imenom Volcano II. Za razliko od dosedanjih Orb style hladilnikov, je ta zasnovan povsem klasično, torej hladilna rebra+ ventilator. Največja posebnost tega hladilnika je zagotovo ventilator, ki bi naj potiskal 36cfm zraka pri le 4500rpm. To pomeni konkurenco Global Win FOP38, le da bo zadeva precej tišja... "le" 31.5dBa. Dodatne...

3 komentarji