»

Nov troterabajten disk iz WD

HotHardware - Western Digital je včeraj predstavil svoj novi trdi disk, na katerega so stlačili 3 TB podatkov. Disk iz družine Caviar Green se ponaša z zmanjšano porabo električne energije, nižjo delovno temperaturo in tišjim delovanjem. Dostopni čas znaša v povprečju 15 ms, predpomnilnika je 64 MB. Western Digital se je tudi potrudil in pripravil nekaj obvozov, ki bodo tudi na starejših...

49 komentarjev

Western Digital predstavil triterabajtni zunanji disk

X-Bit Labs - Western Digital je predstavil svoj prvi triterabajtni zunanji trdi disk, ki je namenjen domačim uporabnikom. Disk iz družine My Book Essential se na računalnik priključi prek vmesnika USB 3.0, ki v teoriji podpira hitrosti prenosov do 5 Gb/s, čeravno diski še niso tako hitri. Doslej predstavljeni diski My Book Essential imajo kapacitete 1, 1,5 in 2 TB ter zmorejo okoli 150 MB/s. Disk ima štiri plošče Caviar Green s kapaciteto 750 GB in priporočeno maloprodajno ceno 250 dolarjev.

5 komentarjev

Nova najhitrejša diska iz Western Digitala

X-Bit Labs - Western Digital je včeraj predstavil nove trde diske, ki so po njihovih besedah najhitrejši ta hip. Novi diski iz družine VelociRaptor so na voljo v kapacitetah 450 in 600 GB, za petnajstodstotno pohitritev v primerjavi s predhodniki pa poskrbi 10.000 obratov plošč na minuto in 32 MB predpomnilnika. Bralni dostopni čas znaša 3,6 milisekunde in pisalni dostopni čas 4,2 milisekunde. Oba modela sta 2,5-palčne velikosti, tako da je Western Digital priložil kletke IcePack za namestitev v 3,5-palčne prostore v računalnikih. Manjši stane 299 dolarjev, večji pa 329 dolarjev.

39 komentarjev

Western Digital s svojo serijo SSD-jev

SiliconDrive III

X-Bit Labs - Western Digital je lani sprva začel razmišljati o vstopu na trg SSD-jev, nato pa je letos prevzel podjetje SiliconSystems in se nenadoma kar znašel na tem trgu. Tako so včeraj izdali svojo prvo serijo SSD-jev, ki so jo poimenovali SiliconDrive III, s čimer nadaljujejo tradicijo poimenovanj prevzetega podjetja.

Dvoinpolpalčni diski bodo podpirali vmesnike SATA, PATA in 1,8'' Micro SATA. Proizvajalec obljublja hitrosti zapisovanja do 80 MB/s in branja do 100 MB/s, medtem ko naj bile njihove kapacitete med 30 in 120 GB. Kot že prejšnji izdelki podjetja SiliconSystems, niso namenjeni običajnim uporabnikom, marveč vgradnji v embedded sisteme. Temu primerna je poraba, ki znaša 2 W pri pisanju, sicer pa manj kot en vat. Western Digital obljublja, da bodo...

14 komentarjev

Eksterni WD

Tom's Hardware - Western Digital ni le izvrsten proizvajalec vgradnih diskov, temveč tudi prenosnih nosilcev podatkov. Na trg so pred kratkim poslali diska s kapacitetami 200 in 250 Gb. Priklopimo jih lahko preko USB2.0 ali Firewire vmesnika, tako kot vgradnji diski pa imata tudi ta 8 MB predpomnilnika. Disk pa ni le hiter, temveč tudi "lep", saj ima pri robu dve svetilni telesi.

2 komentarja

Diskovna zverina

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov test, ki spada v skupino storage. Uganili ste, testirali so trdi disk. Tokrat so si ogledali izdelek podjetja Western Digital, ki ima deklarirano kapaciteto 200 GB. Merjena je sicer v desetiškem sestavu, tako boste v resnici ob 14 GB, a to ne pokvari dejstva, da je disk resnično velik. Disk so testirali v razno raznih benchmark programih, ugotovili pa so, da je disk dokaj dober, a 8 MB predpomnilnika bi mu prišlo še kako prav. Povezava do testa.

0 komentarjev