»

CES 2014: Toshibini prenosniki z ločljivostjo 4K

Ars Technica - Mogoče bi ob letošnjem pregledu dogajanja na CES-u dobili vtis, da se vse vrti le okrog pametnih televizorjev visoke inteligence in ločljivosti, a to je le del zgodbe. Na prizorišče prihajajo tudi prenosni računalniki, ki imajo zaslone s povsem primerljivimi ločljivostmi. Toshiba je predstavila štiri nove prenosnike.

Prvi je bil na vrsti Satellite P50t, ki ima zaslon ločjivosti 3840 x 2160 ali krajše 4K. Ker meri 15,6 palca po diagonali, se to preračuna v 282 točk na kvadratni palec, kar je primerljivo z mobilnimi telefoni z najboljšimi zasloni (recimo iPhone 5S ima 326 ppi). Kakšen vtis bo Satellite P50t pustil na koncu, težko sodimo, ker ga je Toshiba predstavila v starem ohišju njegovega predhodnika. Ko bo poleti...

149 komentarjev

APPCircus v Ljubljani

Kiberpipa - Prvi MobileMonday dogodek nove sezone bo v Slovenijo prinesel predtekmovanje APPCircusa. Slednji se bo zaključil februarja 2011 na World Mobile Congress-u v Barceloni.

Tekmovanje je namenjeno vsem podjetjem ter samostojni razvijalcem, ki ustvarjajo mobilne aplikacije v najširšem pomenu. Za prijavo je dovolj delujoči prototip. Tekmovanje ni omejeno na specifično mobilno platformo ali operaterja in je tako odprto za vse inovativne ter uporabne aplikacije.

Na lanskem tekmovanju Mobile Premier Awards, ki je predhodnik APPCircus-a, se je slovensko podjetje Visionect prebilo do finala.

Več informacij o tekmovanju dobite na MobileMonday.si

0 komentarjev

Velika izbira telefonov z Windows Phone 7

HTC 7 PRO

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu se očitno niso šalili, ko so povedali, da bodo ob izidu Windows Phone 7 imeli na voljo obilico naprav. Ob uradni splavitvi operacijskega sistema so namreč predstavili kar 10 mobilnih telefonov, 5 HTC-jevih, 2 LG-jeva, 2 Samsungova ter enega Dellovega, poleg že pred časom prikazanega Asusovega in LG GW910. Strojno so si med seboj izredno podobni, saj imajo vsi, za katere so podatki znani, gigahertčne procesorje, Qualcommove QSD8650 (LG Quantum, Samsung Omnia 7 in Dell Venue Pro) oz. MSM 8250 v primeru HTC-jeve četverice (pri enem ni potrjen tip procesorja). Prav vsi imajo ločljivost zaslona 800 x 480, a nekoliko variira velikost diagonale, med 3,5 in 4,3 palci (večinoma med 3,7 in 4 palci), in tip zaslona...

55 komentarjev