»

Dell kupil Compellent

ComputerWorld - Decembra smo pisali, da bo Dell kupil podjetje Compellent, če bo le dobil privoljenje njegovih delničarjev. Za podjetje so se začeli zanimati, ko so izgubili prevzemno vojno s Hewlett-Packardom za podjetje 3Par, ki podobno kot Compellent proizvaja sisteme SAN (omrežje naprav za shranjevanje podatkov). Dell je tedaj predlagal ceno 27,75 dolarja na delnico, kar je postavljalo tržno kapitalizacijo Compellenta na 960 milijonov dolarjev.

Dell je včeraj najavil, da so dokončali prevzem Compellenta. Zanj so odšteli 27,75 dolarja na delnico, kar pomeni, da podjetje vrednotijo na 800 milijonov dolarjev (160 milijonov...

0 komentarjev

Dell kupuje Compellent

Gibanje cene delnice Compellenta letos

Slo-Tech - Dell je potrdil, da bo kupil podjetje Compellent, ki proizvaja sisteme SAN (omrežje naprav za shranjevanje podatkov). Prejšnji teden so na pogajanjih največkrat omenjali ceno 27,50 dolarja na delnico, končna cena pa bo znašala 27,75 dolarja na delnico, kar je manj od včerajšnje borze cene 28,30 dolarja. Dell bo tako za celo podjetje odštel 960 milijonov dolarjev, neto cena pa bo znašala 820 milijonov dolarjev - preostanek so gotovinska sredstva Compellenta. Če bodo Compellentovi delničarji podprli predlog, naj bi bil prevzem končan v začetku prihodnjega leta.

Spomnimo, da je Dell nazadnje poizkušal prevzeti 3Par, ki se ukvarja s podobno tehnologijo, a ga je v ostri vojni premagal HP. To pot...

0 komentarjev

HP prevzema 3Par

ComputerWorld - Pisali smo o srditem boju za podjetje 3Par, ki sta ga ponudnika thin provisioninga uprizorila Hewlett-Packard in Dell. Zmagovalec je HP, ki je ponudbo 30 dolarjev še nekoliko povišal na 33 dolarjev za delnico, kar pomeni, da bodo za podjetje 2,35 milijarde dolarjev. S 3Parom so že podpisali pogodbo o prevzemu, tako da nadaljnjih ponudb ni pričakovati z nobene strani. Ker je bil 3Par že pred tem podpisal podobno pogodbo z Dellom, bodo Dellu plačali 72 milijonov dolarjev pogodbene kazni.

Usoda prevzema je sedaj na plečih delničarjev 3Para, ki imajo do 24. septembra, ko veljavnost ponudbi preteče, čas za njeno sprejetje. Za sprejetje bo zadoščala navadna večina na skupščini. Če bo šlo vse po načrtih, bo prevzem pravno-formalno zaključen do konca tega leta.

0 komentarjev

Boj za 3Par se stopnjuje

ComputerWorld - V začetku tedna smo poročali, da se Hewlett-Packard in Dell resno borita za podjetje 3Par, ki prodaja virtualna polja za shranjevanje podatkov in sicer tako imenovani thin provisioning. Tekom tedna smo videli še kar nekaj protiponudb, tako da je usoda kupčije še nejasna.

Spomnimo, najprej je Dell ponudil 18 dolarjev na delnico. Ponudba je bila že malodane sprejeta, ko je presenetil Hewlett-Packard in ponudil 24 dolarjev. V četrtek je Dell ponudil 24,30 dolarjev na delnico, a je HP še isti dan svojo ponudbo dvignil na 27 dolarjev. Naslednji je bil na potezi Dell, ki je bil prav tako pripravljen odšteti 27 dolarjev za delnico 3Para, kar so delničarji 3Para v petek potrdili, pri čemer so kazenski penali za 3Par v primeru, da jih prevzame kdo drug, 27 milijonov dolarjev. Te nekdo drug na vse kriplje skuša biti HP, ki je ponudil 30 dolarjev na delnico oziroma dve milijardi dolarjev za podjetje. V primerjavi s tem zneskom so penali 27 milijonov dolarjev videti nepomembno majhni.

Sedaj...

0 komentarjev

HP in Dell v boju za 3Par

Thin provisioning

vir: CNet
CNet - Med Hewlett-Packardom in Dellom poteka srdit boj za prevzem podjetja 3Par, ki prodaja virtualna polja za shranjevanje podatkov. Tako omogoča podjetjem nakup v skladu s potrebami. V nasprotju s konkurenco, ki ponuja sisteme za fat provisioning, kjer se aplikacijam nameni več prostora od nujnih potreb v pričakovanju nadaljnje rasti, ponuja 3Par thin provisioning, kar pomeni dodeljevanje prostora po potrebi.

Prejšnji teden je Dell za podjetje ponudil 1,15 milijarde dolarjev oziroma 18 dolarjev na delnico. Z namero sta se strinjala tako upravni odbora Della kot 3Para, ki ga vodi David Scott. Domenjeno je bilo, da bodo uslužbenci 3Para postali Dellovi zaposleni. Dell je tudi zagotovil, da bo obdržal oddelek za razvoj in...

2 komentarja

Dell prevzema Perot Systems

Slashdot - Dell se je sporazumel o prevzemu podjetja Perot Systems, za katerega bo odštel 3,9 milijarde dolarjev v gotovini. S prevzemom kani Dell razširiti svojo paleto IT-storitev in prodati več svoje strojne opreme obstoječim strankam Perota. Perot Systems je teksaško podjetje, ki po celem svetu nudi IT-storitve za posebne potrebe strank zlasti v zdravstvu (kjer realizirajo 48 odstotkov svojega prometa) ter vladi (dobra četrtina prometa), industriji, bančništvu, zavarovalništvu itn. S tehnologijami, ki jih bo Dell dobil z nakupom, bodo lahko uspešneje posegli na trg oblačnih storitev, je pojasnil Dellov izvršni direktor Michael Dell.

V zadnjem fiskalnem letu sta Dell in Perot Systems skupaj zabeležila 16 milijard dolarjev dohodkov s področja strojne opreme in IT-storitev ter dodatnih osem milijard s podporo. Od tega je Perot poskrbel za tri milijarde. Delnica podjetja Perot je razumljivo poskočil za 65 odstotkov in se ustalila pri 30 dolarjih, kolikor znaša Dellova ponudba. Upravi...

0 komentarjev

Google dal košarico Yahooju?

Reuters - Poročali smo že, da je Googlov posel z Yahoojem zaradi negodovanja ameriškega pravosodja začasno preložen, sedaj pa se utegne zgoditi, da bo preprosto odpadel, poroča The Wall Street Journal. Pogodbo o prikazu Googlovih oglasov na Yahoojevih iskalnih straneh, ki bi Yahooju navrgla preportebnih 800 milijonov dolarjev letno, sta podjetji sklenili že junija, a sta se odločili z implementacijo počakati do oktobra, da bi pravosodno ministrstvo pregledalo skladnost postopka z zakonodajo o varstvu konkurence. Ker odgovora z ministrstva še ni, so vse glasnejše špekulacije, da bo Google enostavno odnehal.

Nad dogajanjem niso navdušeni niti delničarji, tako da je Yahoo potonil na 13 dolarjev na delnico, kar je 60 % manj od cene 33 dolarjev, po kateri je Microsoft pred nekaj meseci poskušal prevzeti Yahoo. Prevzem je takrat splaval po vodi, ker se je cena Yahooju zdela prenizka. Prav tako so takrat ocenili prevzem kot manj zaželeno možnost v primerjavi s sodelovanjem z Googlom.

Yahoo je...

8 komentarjev

Sony podpisal pogodbo o legalni izmenjavi glasbenih datotek

BBC - Svetovni gigant Sony BMG in angleško podjetje PlayLouder MSP sta podpisala pogodbo s katero podjetje PlayLouder MSP svojim uporabnikom omogoča legalno izmenjavo glasbenih datotek, katerih založnik je Sony BMG, s pomočjo p2p omrežja. Playlouder MSP bo svojo storitev začel tržiti konec septembra, naročnina pa bo znažala 27 angleških funtov (dobrih 9600 SIT) na mesec za osnovni 1 Mbps paket. Datoteke se bodo izmenjevale z že obstoječimi rešitvami, omrežje podjetja pa bo temu početju posebej prirejeno. Seveda izmenjava z uporabniki drugih ponudnikov dostopa do interneta ne bo možna.

Pojavila se je tudi hipoteza, da bi lahko glasbena industrija s podobnimi pogodbami z ostalimi ponudniki dostopa do interneta na leto zaslužila približno 13 milijard dolarjev dobička, seveda ob predpostavki, da bi pogodbo sklenili vsi ponudniki širokopasovnih povezav.

Kakašna bi bila cena te storitve v Sloveniji? Pustimo se presenetiti ...

8 komentarjev