»

Na Xboxu namesto rdečega obroča zdaj rdeča pika

Opozorilo o pregretju

vir: engadget
engadget - Težave z umiranjem Xboxov 360, ki so zadnje sporočilo v svet dali v obliki utripajočega rdečega obroča treh LED diod, so dobro znane in so po predvidevanjih večine proizvajalcev posredno povezane s pregrevanjem konzol. Čeprav so varčnejše revizije te težave omilile, so pri Microsoftu vseeno želeli biti prepričani v dolgoživost nove, tanjše konzole. Še ena izmed novosti je namreč ugašanje pregrete konzole, kar je doseženo s pomočjo programskega dela konzole, ki naj bi stalno nadzorovalo temperaturo v obratovanju. Če se bo konzola segrela do nevarnih temperatur, bo začela utripati rdeča lučka znotraj gumba za vklop (RDoD - Red Dot of Death), ki sicer v zeleni barvi označuje delovanje same konzole. Na zaslonu se pokaže dodatno pojasnilo, da je...

22 komentarjev

Microsoft podaljšuje garancijo za Xbox 360 za napake E74

Red Ring of Death

Microsoft - Ta teden je Microsoft priznal, da je tako imenovani hrošč E74 v konzolah Xbox 360 problem več primerkov konzol in obljubil, da bo uporabnikom brezplačno zamenjal pokvarjene naprave. Gre za napako, ki se je v večjem številu začela pojavljati lanskega novembra. Sprva je Microsoft dejal, da se napaka nanaša na splošno strojno napako, kar je prikazovala utripajoča rdeča lučka v Xboxovem obroču (gumb za vklop) in da skupnega vzroka ni.

Kasneje so pripoznali, da gre za tako imenovano okvaro RROD (red ring of death), zaradi česar so se odločili podaljšati garancijo in nove verzije popraviti, da se napaka ne bo več ponavljala. Microsoft do sedaj ni bil ravno pripravljen menjati konzol, ki so...

4 komentarji

Xbox 360 Premium - še vedno na 90 nm

Daily Tech - Že pred kratkim ste lahko prebrali, da bo konzola Xbox 360 Premium dobila HDMI izhod. V trenutku veselja je nastalo tudi vprašanje ali bodo nove konzole dobile 65 nm čipe, kar bi zmanjšalo segrevanje. Končno je prišel tudi odgovor - NE. Nove konzole namreč še naprej uporabljajo 90 nm čipe. Nove konzole pa so dobile še dodatni hladilnik kar bo vsaj delno zmanjšalo gretje konzole. Več lahko preberete v izvorni novici.

6 komentarjev

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev