»

Kako poteka produkcija ponarejenih spominskih kartic

Primerjava spominskih kartic

vir: engadget
engadget - Eden izmed ravilacev Chumbyja Andrew "Bunnie" Huang na svojem blogu opisuje, kako poteka proizvodnja ponarejenih micro SD spominskih kartic. Celotno proizvodnjo teh kartic je začel raziskovati po prejemu sumljive pošiljke spominskih kartic. Po temeljitem raziskovanju je prišel do ugotovitve, da je kartice verjetno izdelal eden izmed zaposlenih v tovarni po koncu delovnega časa. Večina teh kartic je na pogled skoraj identična originalom, saj so izdelane v isti tovarni. Kljub temu pa je eden izmed pokazateljev črne proizvodnje nizka serijska številka teh kartic. Če vas zanima bolj natančna preiskava, pa le odklikajte na njegov blog.

17 komentarjev

Suma Geforce4 Ti4200

Digit Life - Digit-life-ovci so si ogledali 3 Sumine kartice, ki temeljijo na Nvidiinem čipu Geforce4 Ti4200. Prva Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 64 MB in druga Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 64 MB imata obe, kot že ime nakazuje po 64 megabajtov DDR pomnilnika proizvajalca Hynex, ki pri prvi deluje pri frekvenci 250 (500) MHz, pri drugi pa pri 275 (550) MHz. Tretja kartica Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 128 MB pa ima 128 megabajtov DDR pomnilnika, prav tako proizvajalca Hynix delujočega pri 275 (550) Mhz z dostopnim časom 3.3 ns. Procesor pri vseh treh karticah deluje z 250 milijoni cikli na sekundo [:P] . Kartice se po izgledu le malo razlikujejo od referenčne Nvidiine kartice, imajo pa lastnost, ki jo ceni vsak overclocker in to so dobre navijalske zmožnosti. Jedro jim je uspelo najbolj naviti pri drugi kartici, in sicer iz 250 na že, za Geforce 4 Ti 4200 čip, kar zavidljivih 320 MHz, pomnlinik pa pri tretji, in sicer iz 550 MHz na 715 MHz. To je navitje za realnih 82 MHz, kar je brez...

0 komentarjev

Titanium kartice

X-Bit Labs - Nvidia je uspešno izdala svojo serijo Titanium čipov, vendar pa marsikoga zanima, katere grafične kartice na teh čipih lahko pričakujemo v prihodnje:

GeForce3 Ti 500:
 • ASUS V8200T5

 • AbsoluteMM Morpheus Titanium 500

 • ELSA Gladiac 921

 • Hercules 3DProphet III Titanium 500

 • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 500

 • MSI G3Ti500 Pro

 • VisionTek Xtasy 6964

GeForce3 Ti 200:
 • ASUS V8200T2

 • ELSA Gladiac 721

 • Hercules 3DProphet III Titanium 200

 • InnoVision Tornado GeForce3 Titanium 200

 • MSI G3Ti200 Pro

 • VisionTek Xtasy 6564

GeForce2 Ti:
 • ASUS V7700Ti

 • Gainward GeForce2 TI/500 XP "Golden Sample"

 • Gainward GeForce2 TI/450 TV "Golden Sample"

 • ELSA Gladiac 516

 • Hercules 3DProphet II Titanium

 • InnoVision Tornado GeForce2 Titanium

 • Prolink GeForce2Ti

 • VisionTek Xtasy 5864

Skoraj vse kartice so narejene na podlagi Nvidiinega referenčnega dizajna in delujejo na standardnih frekvencah. Večinoma se razlikujejo samo v barvi tiskanega vezja. Izjeme so samo ASUS-ove kartice, ki ne uporabljajo referenčnega dizajna in...

6 komentarjev

Še ena GeForce3

X-Bit Labs - V zadnjem času se proizvajalci GeForce3 kartic pojavljajo kot gobe po dežju. Skoraj vsak teden se pojavi nov, ki naznani, da bo tudi on izdeloval grafične kartice na GeForce3 čipu. Na žalost pa si je večina teh kartic, po sposobnostih in lastnostih, podobna kot jajce jajcu.
Tokrat je kartico na najnovejšem Nvidiinem čipu napovedala korejska SUMA. Specifikacije so...standardne. Čip bo deloval pri 200 MHz, pomnilnik pa pri 460 MHz. Kartica bo izšla v dveh različicah. SUMA Platinum GeForce3 in SUMA Platinum GeForce3 SE. Razlika med obema je, da bo pri drugi še TV-Out izhod. Kar je pri karticah zanimivo, je njuna estetika. Obe kartici bosta namreč črni. Medtem ko bodo hladilniki in ventilator platininaste barve (njam!). Pa še ena stvar je. SUMA bo kartici prodajala v lepi, estetski kovinski škatli! Na žalost pa so vse te "posebnosti" (le) estetske narave.

1 komentar

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev

Cena GeForce 3 padla

NVchips - Ker že pišem o vsem, čemur cena pada, naj Vas opozorim še na novico na NCchips o padanju cene ELSA GeForce 3 kartice. Stran je sicer v francoščini, ampak nekaj pa se le da razbrati. Za kaj torej gre? ELSA je sporočila, da bo kartico prodajala za okoli $400 in ne $500, kot je bilo na začetku mišljeno. To torej potrjuje napovedi, da bodo GeForce 3 kartice stale manj ob prihodu v trgovine, kot je bilo na začetku načrtovano. Obenem pa Nvidia še vedno ne pusti GeForce 3 prodaje, ker, kot pravijo, še nimajo pripravljenih ustreznih driverjev, ki bi podpirali vse funkcije te kartice. Kljub temu, da se je kartica zdaj pocenila za okoli $100, je še vedno ZELO draga! Sploh, če bo Kyro II res izpolnil pričakovanja.

6 komentarjev

Testa SUMA Platinum GeForce2 kartic

Digit Life - Na Digit Life ( BTW, kul novi design... ) so objavili test SUMInih Platinum GeForce2 GTS/MX kartic. Če se spomnite novice izpred nekaj dni, je SUMA tisto podjetje, ki na kartice pritrjuje velike hladilnike in ki uporablja kvaliteten 5.5ns Hyundai pomnilnik ( vsaj na dražjih modelih... ). Mene je prav zanimalo, kako se te kartulje obnesejo in moram reči, da nisem bil razočaran. Testi si lahko ogledate tukaj, jaz pa upam, da se bo našlo kakšno slovenesko podjetje, ki bi jih bilo pripravljeno uvažati, saj je tudi cena navse ugodna!

7 komentarjev

Najbolj overclockabilna GeForce2 kartica

X-Bit Labs - Podjetje SUMA ( urg? ) je najavilo verjetno najbolj overclokabilno GeForce2 Pro kartico, SUMA Platinum GeForce2 Pro. Tako kot druge kartice, je tudi ta opremljena s Pro procesorjem in 5ns pomnilnikom, ki deluje pri 400MHz. Razlika med SUMIno in drugimi karticami pa je v tem, da to podjetje uporablja kvaliteten 5ns Hyundai pomnilnik, medtem ko se drugi proizvajalci zatekajo h komaj zadostnem 5ns EliteMT pomnilniku. Že samo iz tega podatka lahko sklepamo, da gre za zelo overclockabilno kartico, SUMA pa se je še dodatno potrudila in na pomnilnik namontirala pin-fin hladilnike ( vsi, ki ste kdaj videli Alpha hladilnike veste, o čem govorim ), ki hladijo precej bolje, kot navadni. Seveda se tudi procesor hladi pod masivnim hladilnikom. Vsekakor gre za sanjsko kartico vsakega overclockerja!

6 komentarjev