»

Novi vozači

M3DZone - Za Nvidio smo že navajeni, da izdaja nove verzije svojih vozačev tedensko. No, danes pa so izšli driverji za Win9x, Win2k in WinXP za Kyro in Kyro II kartice. Kako se obnesejo v igrah in drugih aplikacijah še ni znano. Tokratna verzija je 8.140 beta. Ker so beta, je možno, da imajo veliko hroščkov v sebi. So torej ne uradni in jih uporabljate na lastno odgovornost. Dobite jih pa tu: za Win2k, za Win9x in tu za WinXP.

2 komentarja

Dobre novice za ATIjaše

Jaz - miso sporoča, da so na voljo novi Win2k gonilniki za ATIjeve Radeon kartice. Prav tako je na voljo nova različica Multimedia Centra, 7.1. Na žalost je dotična zadeva ostala brez DVD sukalnika, avtorji pa obljubljajo skorajšnji prihod. Za nove gonilnike kar oddeskajte sem.
No, ATIjaši boste veseli še ene novice, in sicer tega, da je na voljo Radeon Win2k D3D Tweak. Avtor Xenomorph_pl je pogruntal majhen D3D tweak, s katerimi Radeoni v Win2k okolju pridobijo tudi do 30-35% na hitrosti v D3D aplikacijah. Več tukaj. Thnx, miso!

3 komentarji

Voodoo 5 6000 - Predogled

Voodoo Extreme - No, kot gotovo že veste, 3dfx ne bo izdal svoje Voodoo5 6000 grafikulje. Toda pri Voodoo Extreme so pripravili članek, kjer opisujejo popolnoma delujoč Voodoo5 6000, katero so stestirali kar na srečanju I/ITSEC (Interservice/Industry Training, Simulation and Education Conference). Ross Smith (eden izmed najbolj odgovornih za "bivšo" slavo 3dfx-a s svojimi Voodoo-ji), je imel s seboj kartuljo, ki so jo pripravili pri Quantum3D. Voodoo Extremovec, Michael W. Romain je kartuljo poslal skozi kup testov in na koncu sestavil tale res ogleda vreden članek.Kot kaže, fantje pri Quantum3D razmišljajo celo o tem, da bi na trg poslali limited edition računala z Voodoo5 6000 kartuljo (tudi druga periferija teh limited edition monstrumov, bo/naj bi bila časti vredna, specifikacije so opisane tukaj). Če to kdaj bo, bo cena zagotovo nekje med pticami, s katerimi si delimo nebo [:D].

2 komentarja

Novi Voodoo3 2k/3k in Voodoo4/5 BETA gonilniki

3DFX Gamers - Izšli so novi gonilniki za najbolj popularne 3DFXove kartice, Voodoo3 2k in 3k ter za Voodoo4/5 družino. Glede prvih zaenkrat še ni nobenih poročil o izboljšavah ali pohitritvah, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win2k verzija se nahaja tukaj, Win9x pa tukaj.Voodoo4/5 gonilniki so zaenkrat še v BETA fazi, tako da jih uporabite samo, če si želite eksperimentiranja. Prinašajo eno cool novost, in sicer HSR ( Hidden Surface Removal ). Zadeva je v beta fazi, tako da še ne deluje tako, kot bi morala. Rezultati v Q3A so sicer višji, toda včasih pride do preskoka slike in podobnih anomalij. Več lahko preberete na Riva Stationu, gonilnike same pa dobite tukaj.

5 komentarjev