»

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar

Kako pohitriti svojega LiteOna?

CDR-Info - Če ste slučajno ponosni lasnik 32x ali 40x LiteOnovega pekača, je to vaš srečni dan, saj so, kot lahko vidimo na tej strani, pri CDRInfo ugotovili, da je možno s preprosto nadgraditvijo BIOSa 32x ali 40x izvedenke pridobiti 48x pečico s podporo standardu Mt Rainier. Pekač bo pekel s tehnologijo CAV (Constant Angular Velocity - stalna kotna hitrost), kar pomeni, da bo pakeč začel peči z počasnejšo hitrostjo (22,8x) ter jo skladno s približevanjem zunanjemu obodu povečeval. To je isto, kot če bi si kupili klasični 36x pekač, ki od začetka do konca plošče piše s to hitrostjo. Ste veseli? Imate dobršen razlog [:D]. Še opozorilo: to početje vam anihilira tako garancijo, kot pekač, če ne boste imeli sreče.

12 komentarjev

Test TDK veloCD 32/10/40 CD-RW pekač

CDRLabs - Na CDRLabs.com so si podrobneje ogledali nov TDK-jev novi CD-RW pekač. Njegove specifikacije so kar zanimive. Snema s hitrostjo kar 32x, ima 4MB bufferja ter BURN-Proof in Sanyo-jevo FlexSS-BP tehnologijo. V testu so ugotovili, da je snemalnik eden izmed najhitrejših 32-kratnikov na tržišču. Pekač si lahko v čezlužju omislite za $155, kar dejansko ni veliko, za to, kar ponuja. Celoten test si oglejte tukaj.

0 komentarjev

In še en test!

GamePC - To pot je na tapeti Yamahin CD-RW dirkač: Yamaha CRW2200EZ 20x10x40. He he. A vidite tisto 20x. Le kaj nekaj to pomeni? Nič drugega kot to, da je Yamaha prva izdala toaster, ki nam zapeče cd z 20x hitrostjo. Tako bomo za cel cd porabili manj kot 4 minute, kar ne zadostuje niti, da si na hitro skuhamo eno kavico.

Še njegove specifikacije za sline cedit:

20x CD Write Speed
10x CD ReWrite Speed
40X CD Read Speed
40X Max Digital Audio Extraction
8MB Cache Buffer
SafeBurn Buffer Management System
Partial CAV (Constant Angular Velocity) Burning

Vsekakor ima ta pekač vse predispozicije izjemne CD-RW enote. No, ali je temu res tako ali ne, si poglejte na naslednji strani: TEST.
Naj vam namignem. Pekač .

6 komentarjev

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji