»

PhysX ponovno tudi z ATI grafičnimi karticami

X-Bit Labs - nVidia je sprva napovedovala, da bo uporaba PhysXa na njihovih grafičnih karticah in namenski Aegiinih PPUjih neodvisna od izdelovalca primarne kartice, ki bo skrbela za izrisovanje slike. A zeleni so svojo besedo pojedli, saj so od konca julija, z izidom gonilnikov ForceWare 186.x, onemogočili uporabo PhysXa, če slike ne izrisuje nVidiina grafična kartica. Širša javnost je za to potezo izvedela šele pred dobrim tednom, prišlo pa je do množičnega neodobravanja v skupnosti. Uporaba ATI grafične kartice za izrisovanje slike ter nVidiine grafične kartice za računanje fizike je bila sicer vse prej kot trivialna, saj je bilo težko pripraviti dva različna grafična gonilnika do stabilnega delovanja. nVidiin uradni razlogi za ukinitev podpore so med drugim prav težave, s katerimi so se soočali pri zagotavljanju uporabe dveh različnih gonilnikov, zagotavljanju dovoljšne kakovosti delovanja, a so našteti tudi poslovni razlogi.

A brez skrbi, uporaba nVidiine in ATIjeve grafične kartice, kjer...

53 komentarjev

Matrox+Linux=

Slo-Tech - Matrox je vsekakor eno izmed podjetij, ki se zelo trudijo z Linux podporo. Lastniki njihovih grafičnih kartic so tako redno deležni novih gonilnikov in popravkov za Linux operacijske sisteme. 31. maja so izdali celo kopico Linux novitet, med katerimi gre prvo omeniti nove gonilnike. Sicer so zadeve še BETA, toda Linuxaši so uporabe BETA softvera tako ali tako že navajeni .
Druga noviteta je PowerDesk nadzorni center za njihove grafične kartice. Gre za nekaj podobnega standardnim Display Properties iz Windowsov, torej programček, s katerim lahko hitro in preprosto nadzirate delovanje vaše grafične kartice, od ločljivosti in barve globine do TV izhodov in osveževanja. Gonilnike in PowerDesk dobite tukaj. Thnx Jurij in OZZY!

[dodaj]

[dodaj]

4 komentarji

Peticija proti ASUSu

Slo-Tech - Hehe, bilo je samo vprašanje časa kdaj se bo pojavila kakšna peticija proti ASUSu. Če še ne veste, je ASUS spet začel z razvojem gonilnikov, ki lastnikom njihovih grafičnih kartic omogočajo goljufanje pri igranju popularnih internetnih 3D streljačin. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da takšni gonilniki delajo veliko škode skupnosti, ki se je razvila okoli teh iger. Kakorkoli, če se tudi sami čutite prizadeti zaradi teh gonilnikov, hitro kliknite sem in podpišite peticijo. Thnx, DeGi.

4 komentarji

Test stabilnosti grafičnih kartic

Dangerous Dog - 3D Mark 200x vam pove, kako zmogljiva je vaša grafična kartica in konfiguracija (procesor, RAM...), ki jo poganja. Pove vam tudi, za koliko bolj je grafična kartica zmogljiva, ko jo navijete. Ne pove pa vam (vsaj neposredno ne), kako je stabilna. Če želite ugotoviti to, morati ali igrati Quake nekaj časa (prijetno a dolgotrajno) ali pa download-ati ta programček. Programček bo na vašem računalniku zagnal serijo kratkih testov, ki bodo preverili stabilnost grafične kartice. Gre pa za enostaven program, ki ne bo delal znanosti iz svojih testov, katerega osnova je zdrava človeška pamet/logika.

5 komentarjev

Novi driverji za Matrox kartice

Savage News - Matrox je izdal nove driverje za Win9x/ME za G400 in G450 kartice. Najpomembnješe izboljšave so:
  • PowerDesk context menu is now visible (Win95).
  • Textures change unexpectadly during gameplay of NHL 2001.
  • Corruption Image on TV-Out (NTSC or PAL) when using Star Trek (series) in DualHead Multi-Display mode.
  • Fixed problems with no textures in Laser Arena and Gore.
  • Fixed Pro/DESKTOP corruption resizing workspace when using objects defined from the object palette.
  • Fixed sudden slowdowns in Unreal Tournament and Soldier of Fortune.
  • - Fixed problem with X-plane not loading.
  • Fixed text corruption problem with Unigraphics V17.0.
  • Fixed Oni premature exit.
  • Fixed Tribes 2 corruption on license screen.


  • Ostali znani problemi:

  • System may hang when starting Need for Speed Porsche Unleashed, battleZone II, Star trek Series, Renegade Racers, and Rollcage Stage in TVout -Clone mode.
  • Missing textures and z buffer issues in Virtual Pool 3.
  • You may experience corruption running Directx apps...

4 komentarji