»

Western Digital s svojo serijo SSD-jev

SiliconDrive III

X-Bit Labs - Western Digital je lani sprva začel razmišljati o vstopu na trg SSD-jev, nato pa je letos prevzel podjetje SiliconSystems in se nenadoma kar znašel na tem trgu. Tako so včeraj izdali svojo prvo serijo SSD-jev, ki so jo poimenovali SiliconDrive III, s čimer nadaljujejo tradicijo poimenovanj prevzetega podjetja.

Dvoinpolpalčni diski bodo podpirali vmesnike SATA, PATA in 1,8'' Micro SATA. Proizvajalec obljublja hitrosti zapisovanja do 80 MB/s in branja do 100 MB/s, medtem ko naj bile njihove kapacitete med 30 in 120 GB. Kot že prejšnji izdelki podjetja SiliconSystems, niso namenjeni običajnim uporabnikom, marveč vgradnji v embedded sisteme. Temu primerna je poraba, ki znaša 2 W pri pisanju, sicer pa manj kot en vat. Western Digital obljublja, da bodo...

14 komentarjev

WD predstavil 4 TB-disk

My Book Studio Edition II

ComputerWorld - Western Digital je včeraj predstavil svoj največji zunanji trdi disk, ki ji sicer namenjen uporabnikom Macov. Meri ogromne 4 TB. Cena je sicer nekoliko zasoljena, sa znaša 650 dolarjev, a lahko v zameno nanj pospravite več kot 1500 DVD-filmov, 800.000 digitalnih fotografij ali milijon povprečnih glasbenih datotek. Poleg največje različice sta v seriji My Book Studio Edition II še eno- in dvoterabajtna verzija, ki sta ustrezno cenejši. Vsi diski podpirajo eSATA, Firewire 800, Firewire 400 in USB 2.0. Zmorejo sodelovati z Applovim Time Machine, za uporabnike Windows pa je priložena...

46 komentarjev

Western Digital predstavil dvoterabajtnega zelenca

The Register - Western Digital je predstavil še en novi dvoterabajtni disk (in manjšega bratca). To pot gre za disk serije WD AV-GP GreenPower, ki naj bi se odlikovala predvsem po nizki porabi energije in neslišnosti. Zaradi tega je namenjen predvsem digitalnim kameram, medijskim centrom in strežnikom, napravam za nadzorovanje in podobno, kjer je hrup še zlasti moteč.

WD pravi, da deluje okrog praga slišnosti, uporablja pa še vrsto tehnik za nižanje porabe energije, kot sta IntelliPark (za parkiranje glave) in IntelliPower (za nižanje hitrosti vrtenja, če ni potrebe po visoki prepustnosti). Uvedli so še tehnologijo za enakomerno obrabo (wear levelling), tako da glava diska pogostoma kolovrati po disku. Na voljo bosta eno- in dvoterabajtna verzija z 8 ali 32 MB predpomnilnika in podporo za SATA. Cena: 299 dolarjev.

7 komentarjev

Western Digital predstavil nov disk na steroidih

The Register - V začetku letošnjega leta je Western Digital začel prodajati svoje dvoterabajtne trde diske, sedaj pa jih je še malo nadgradil. V novo generacijo enako velikih diskov je namestil 64 MB predpomnilnika in dve procesorski enoti, s čimer pričakujejo za četrtino hitrejše delovanje in polovico nižjo porabo energije. Gre za zmogljive diske, ki imajo deklariranih 1,2 milijona ur delovanja pred napakami (MTBF), njihova dejanska velikost pa znaša 2.000.398 MB. Opremili so jih s tehnologijami IntelliSeek, IntelliPark in IntelliPower, ki pametno prilagajajo hitrost vrtenja in skrbijo za nižjo porabo, tako da za branje ali pisanje ta znaša 6,8 W, brez obremenitve 3,7 W, v stanju pripravljenosti pa 0,8 W. Priporočena maloprodajna cena znaša 329 dolarjev.

20 komentarjev

Western Digital z dvema terabajtoma

Slo-Tech - Na spletu je danes glavna novica, da se je začela prodaja dvoterabajtnih diskov iz serije WD Caviar Green. Model WD20EADS ima 32 MB predpomnilnika, standardno hitost vrtenja plošč 7200 obratov na minuto, vmesnik Serial ATA-300 in bo stal verjetno okrog 299 dolarjev. Poleg največje inačice s štirimi ploščami bosta na voljo še modela s terabajtom oz poldrugim terabajtom kapacitete. Prvi testi so že na spletu ter hvalijo predvsem tihost in hitrost. Disk je trenutno na prodaj v Avstraliji, kmalu pa ga pričakujemo tudi v Evropi in ZDA.

12 komentarjev

Raptorji naprodaj

X-Bit Labs - Western Digital SATA-150 disk poimenovan Raptor, ki so ga predstavili že v februarju, je sedaj dosegel stadij masovne proizvodnje in prodaje, poročajo. Dobavljiv je s kapaciteto 36 GB, plošče pa se vrtijo z 10.000 rpm. Deklariran dostopni čas znaša 5,2 ms, poprečni čas MTBF 1,2 milijona ur. Cena se trenutno vrti med 165 in 180 dolarji. V Sloveniji ga še pričakujemo. Več o tem.

4 komentarji

Nov disk

X-Bit Labs - Diskovni gigant Western Digital je danes, dan pred pričakovanji, objavil izid svojega novega trdega diska. Družina se bo imenovala WD Raptor, njihova posebnost pa bo, da se podatkovne plošče vrtijo s kar 10.000 rpm. Diski sicer podpirajo popularen SATA vmesnik, a ne veselite se prehitro. Namenjeni so le strežnikom in zmogljivim okoljem, v domačih računalnikih pa jih boste zagledali le redko. Še tehnikalije: 36 GB podatkov na ploščo, 10.000 rpm, podpora ATA150 (SATA), petletna garancija ter 1,2 milijona ur MTBF. O ceni še ni podatkov. Klik!

13 komentarjev