»

Samsung predstavil lasten program za hipna sporočila

CNet - Samsung se je zavedel pomembnosti in razmaha hipnega sporočanja (instant messaging, IM), zato so se odločili ponuditi lastnega odjemalca za IM. Imenoval se bo ChatON IM in bo na voljo za več različnih platform, prednameščen pa bo na vseh novih Samsungovih klasičnih in pametnih telefonih z Androidom ali Bado.

ChatON IM bo poleg Androida podpiral tudi Applov iOS in RIM-ov BlackBerry OS. Kot obljublja Samsung, bo ChatON IM na klasičnih telefonih podpiral deljenje tekstovnih sporočil, slik, koledarja in vnosov v adresar, medtem ko bo njegova funkcionalnost na pametnih telefonih še širša. Tam bo mogoče še komentirati prispevke drugih, ustvarjati animirana sporočila, avdio, video, slike za ozadje, in pošiljanje vsega tega prek interneta....

16 komentarjev

RIM in Microsoft partnerja

ComputerWorld - Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer je včeraj nekoliko presenetil s svojim nastopom na konferenci BlackBerry World, kjer se je nepričakovano pojavil in naznanil partnerstvo Microsofta in RIM-a. Napovedal je sodelovanje podjetij, ki se bo odražalo na povečani uporabi Microsoftovih storitev v blackberryjih.

Privzeti iskalnik na blackberryjih bo Microsoftov Bing, ki bo takisto nudil podporo z zemljevidi in kartami. To se bo zgodilo že letos poleti, ko bodo vsi novi blackberryji dobili Bing kot prednastavljen iskalnik, kar pa bo seveda po želji moč spremeniti. Podobno bo veljalo za zemljevide in karte.

Analitiki pravijo, da je poteza, dasi nepričakovana, logična. Microsoft se je v bližnji preteklosti sporazumel že z več nekdanjimi hudimi sovražniki (bolje...

22 komentarjev

Nov izvršni direktor Nokie microsoftovec Stephen Elop

Elop se seli z Officea v Nokio

ComputerWorld - Nokia je za svojega novega izvršnega direktorja imenovala Stephena Elopa, ki je bil doslej vodja Microsoftove skupine za poslovno programsko opremo. Na vodilnem položaju bo 21. septembra nasledil Finca Olli-Pekko Kallasvuoja, ki Nokio vodi od junija 2006, pred tem pa je bil 26 let zaposlen na različnih delovnih mestih v Nokii. Elop bo nemudoma zapustil Microsoft, so sporočili iz Redmonda.

Nokia želi s svežimi močmi okrepiti svoj boj proti Applu in RIM-u, ki sta huda konkurenca na trgu pametnih telefonov, medtem ko Nokia prepričljivo vodi v cenejšem segmentu trga. Prav tako si želi Nokia izboljšati programsko opremo v pametnih telefonih, ki je pomembnejša od strojnih karakteristik. Medtem ko je bil Kallasvuo pravnik, je...

17 komentarjev

BBC demonstriral zlo kodo za pametne telefone

Napisali so križce in krožce

vir: BBC
BBC - Angleški BBC je demonstriral, kako enostavno je napisati in razširiti zlobno kodo za pametne telefone. Zadnjih nekaj tednov so fantje pri BBC-ju pisali igro za pametne telefone, ki je poleg osnovne naloge tudi vohunila za uporabnikom telefona. Pri tem so uporabili zgolj standardne dele programskih paketov orodij (angl. software toolkit), zaradi česar je njihova detekcija težja, saj iste funkcije kličejo tudi povsem neškodljive aplikacije.

Chris Wysopal, soustanovitelj in vodja tehnološkega oddelka v podjetju Veracode, ki je sodeloval pri BBC-jevem projektu, pojasnjuje, da večina zle kode resda meri na računalnike, a se zlikovci vedno pogosteje lotevajo tudi drugih platform. Pametni telefoni naj bi bili tako na isti točki kot osebni računalniki konec 90. let....

22 komentarjev

Mobile World Congress 2010 se začenja

Mobile World Congress

Heise - Danes se v Barceloni začenja Mobile World Congress 2010. Na sejmu se bodo do četrtka družili proizvajalci, prodajalci, kupci in občudovalci mobilnih telefonov, pametnih telefonov in njihovih pritiklin. Prireditelj GSM Association pričakuje okrog 47.000 obiskovalcev, kolikor jih je v Katalonijo pripotovalo tudi lani, in 1300 razstavljavcev. Kongresni del programa bo nudil vrsto zanimivih predavanj in seminarjev na teme, kot so plačevanje z mobilniki, zabava, oglaševanje na mobilnikih, aplikacije za pametne telefone in tudi infrastruktura in razvoj omrežij nove generacije.

Prireditev je za obiskovalce drag hec, saj vstopnice za sejmišče stanejo 600 evrov, obiskovalci predavanj pa bodo odšteli vsaj 2100 evrov. O...

16 komentarjev

Android 2.0 je tu

MacRumors.com - Danes je Google uradno predstavil platformo Android 2.0, ki prinaša številne izboljšave odprtokodnega operacijskega sistema za pametne telefone. Med ključnimi novostmi tako najdemo posodobljen način sinhronizacije stikov in nov gradnik "Quick Contact" za lažjo integracijo stikov v aplikacije. Zruženi poštni predal omogoča dostop do elektronske pošte različnih računov, dodana pa je tudi podpora za Microsoft Exchange. Več izboljšav je bila deležna programska oprema za delo s fotoaparati in kamerami, ki podpira bliskavico, izboljšana pa sta tudi zmogljivost in razpored navidezne tipkovnice. Med novimi zmogljivostmi brskalnika najdemo podporo standardu HTML5, dvojni dotik za povečavo in zaznamke v sličicah, posodobljen pa je tudi koledar,...

23 komentarjev

Prvi v Sloveniji- Opis Google Phone

Projekt9 - Vse, česar se Google dotakne, se pozlati. Najnovejši poskus v tej smeri je platforma Android, programska oprema ali, če hočete, operacijski sistem za pametne telefone, s katerim naj bi spletni gigant spodmaknil stolček telefonskim gigantom, kot so Nokia, RIM in Microsoft. Prvi rezultat je pametni telefon G1, ki pri nas sicer ni naprodaj, vendar nam ga je uspelo pridobiti iz Velike Britanije.

Prvi v Sloveniji, za vse željne novih informacij, naj vam bo branje članka užitek, tako kot je bilo nam preizkušanje in uporaba pametnega telefona. Celoten članek si lahko preberete tukaj.

77 komentarjev

Symbian OS 8.0

OSNews - Izšla je nova različica operacijskega sistema za mobilne in pametne telefone, Symbian OS 8.0. Pomembna pridobitev nove različice je podpora delovanju v resničnem času (real-time), kar daje izdelovalcem telefonov možnost, da v telefon vgradijo le en čip. Doslej so namreč pametne telefone ponavadi sestavljali z dvema procesorjema, kjer je en skrbel za radijsko komunikacijo, drugi pa za upravljanje z operacijskim sistemom, s katerim se je rokoval uporabnik.

2 komentarja

Nokia ostaja prva

24 ur -

Razvoj barvnih zaslonov, digitalne predstavljivosti in vse večja združljivost z ostalimi napravami sta po mnenju analitikov IDC dobra napoved za celotno mobilno panogo v letu 2003, medtem ko bodo v prodaji prednjačili t.i. pametni telefoni.

Na prvem mestu največjih dobaviteljev po IDC-ovih izračunih ostaja finska Nokia, sledijo pa ji Motorola, Samsung, Siemens in LG, ki je s tega mesta izrinil družbo Sony Ericsson. Več o tem.

4 komentarji