»

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Ohišje Coolermaster 201C-SX1

AnandTech - Na AnandTech so spisali precej obsežen članek o tem aluminijastem ohišju. Je zelo prostorno, natančno izdelano in očesu všečno. Članek ohišje opisuje v podrobnost, besedilo pa popestri kopica mojstrsko narejenih fotografij. Zanimiv sistem odstranjevanja pladnja matične plošče, trije priloženi ventilatorji in natančna izdelava -- preberite članek in morda se boste odločili za nakup tega lepotca.

1 komentar

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

Novo Antec SX1240 Full Tower Ohišje

Tweak Town - Ohišje ima (kot se spodobi za ohišja polnih višin) na sprednji strani kar šest 5.25" rež in dve 3.5" reži, v notranjosti ohišja je pa ravno tako šest 5.25" rež. Ima možnost vgradnje petih 80x80 mm in enega 92x92mm ventilatorja, dva sta že industrijsko vgrajena. Za dovolj elektrike pa skrbi PP412X 400 vatni SmartPower napajalnik, ki dovaja energijo po standardu ATX 2.03. Za odpiranje ohišja je tudi poskrbljeno, ker je na stranici vgrajena ključavnica, tako da ohišja ni treba zapirati z vijaki.

Za več informacij - klik!

4 komentarji

Corsairjeva pošast

HardOCP - Podjetje Corsair je že kar dolgo časa prisotno med računalniško srenjo, saj ga številni poznajo po izjemno kvalitetnem pomnilniku. Čeprav podjetju pomnilniški posel zadnje čase kar dobro gre, so se vodilni odločili, da se bodo podali tudi v vode računalniških sistemov. V preteklem času smo videli že kar nekaj takih poizkusov, vendar pa jih je kar nekaj propadlo, ker niso uspeli zagotoviti dovolj dobre kvalitete in podpore. Corsair obljublja, da bodo naredili vse, kar bodo zmogli, da bodo zagotovili zares dobre sisteme za zelo zahtevne uporabnike....

1 komentar

Coolermaster ATCS 201

ChillBlast - Pri chillblast so dobili v roke ohišje Coolermaster ATCS 201. Gre za aluminijasto ohišje, ki ima vse potrebne vhode/izhode speljane kar na sprednjo stran.
Drugače pa ohišje odlikujejo naslednje lastnosti :

  • Mere : 497 mm x 196 mm x 452 mm

  • Razširitvena mesta :
  • -4 zunanja 5.25"
  • -2 zunanje 3.5"
  • -4 notranja 3.5"
  • Drugo : 4xY. S. Tech 80mm x 80mm x 25 mm ventilatorji


  • Članek se v celoti nahaja tukaj.

    1 komentar

    Aluminijasta ohišja

    Slo-Tech - Aluminijasta ohišja so v "razvitem svetu" že nekaj povsem normalnega (ok, tako pogosta tudi niso...), pri nas pa še vedno lahko le sanjarimo o teh hudih škatlicah. Za vse sanjače bosta kot nalašč dva testa, ki sta se pojavila zadnje dni. Prvi je test Sky Hawks ATX4388+C ohišja na Overclockers.au. Gre za zanimivo aluminijasto ohišje, ki ima vse potrebne vhode/izhode speljanje kar na sprednjo stran. Zanimiva rešitev, ki bo zagotovo privabila posnemovalce.
    Na drugi test nas je opozoril Gpodob, gre pa za Lian-Lijevo aluminijasto klasiko PC-60. To fenomenalno ohišje so v roke dobili srečneži pri Club Overclockers ter ga popeljali na testno vožnjo. Kaj bi dal, da bi bil na njihovem mestu ...

    2 komentarja

    Addtronics W8500 WTX Case

    GamePC - Za vse overclockarske manijake, je tu eno zelo primerno ohišje. Njegove izredne kvalitete so: velikost, kar ima za posledico dovolj prostora za npr. vodno hlajenje; možnost postavitve veliko ventilatorjev za kar najbojlše hlajenje (dva ventilatorja sta vključena že po defaultu, lahko pa jih vgradite do 9). Še nekaj specifikacij:
    • WTX oblika, za nazaj kompatiblino z ATX,
    • 5 zunanjih 5.25" rež,
    • 1 zunanja 3.14" reža (disketnik),
    • 5 notranjih 3.14" rež (trdi diski),
    • podpira do 9 razširitvenih kartic,
    • podpora podaljšanim WTX platkam,
    • premični nastavek za mamaplato
    Če je nakup mogoč v Sloveniji ne vem, zagotovo pa bi bil jaz eden izmed kupcev. Zadeva pač zgleda zelo impresivno [:D]. Za celoten članek pa poglejte sem.

    7 komentarjev