»

Google je star deset let!

Slo-Tech - Na današnji dan Google po svojem štetju uradno praznuje deset let. Natančen datum Googlovega rojstnega dne je podobno kot Shakespearov zavit v meglo, saj se je obletnica skozi leta nekoliko selila po koledarju, glavni dejavnik pri določanju pa je po besedah zaposlenih njihova sladkosnednost. Kakor zadnjih nekaj let tudi tokrat slavijo 27. septembra, čeprav se na ta dan ni zgodilo nič pomembnejšega. Nekaj več zgodovine brez natančnih datumov imajo na svojih straneh.

18 komentarjev

Google omogočil sinhronizacijo Google Koledarja z Outlookovim

vir: Google
Google - Na Google Koledar "Kaj je novega strani" strani so sporočili, da so omogočili novo storitev, s katero bo možno sinhronizirati Googleov Koledar s tistim, ki ga ponuja Microsoft Outlook.
Poudarjajo, da lahko na ta način preverjate svoje "rokovnike" kakorkoli in kjerkoli.
Outlookov koledar lahko tako na poti dopolnjujete in urejate z vašim Google Koledarjem. Kadar niste povezani v svetovni splet, pa lahko z Outlookom prebirate dogodke Googleovega Koledarja.

8 komentarjev

Google koledar

ZDNet - Google je izdal še eno uporabno spletno aplikacijo. Z Google koledarjem je v spletnem vmesniku mogoče preprosto vpisovati dogodke, na katere vas bo opozarjal. V vmesnik se preprosto prijavite s svojim Gmail računom in že lahko začnete.

Svoje dogodke lahko posredujete v javnost kot RSS feed, lahko jih dodate na Googlov brskalnik po koledarjih. Dogodke lahko delite tudi s svojimi prijatelji in družino. Svoje sestanke, dogodke in zmenke pa lahko uvozite iz drugih programov npr. MS Outlook. Vmesnik vas bo o le-teh opozarjal preko emaila, SMS-a al Pop-up okna.

Za uporabo spletnega vmesnika je treba imeti Internet Explorer (vsaj 6.0) ali Mozilla Firefox 1.0.7 in novejše.

37 komentarjev

Gmail in Yahoo!Mail z novostmi

Google News - Novosti ponudnikov brezplačnih računov elektronske pošte se na srečo vrstijo dan za dnem. Google je storitvi Gmail dodal možnost dostopa do računa preko protokola POP, tako da lahko pošto odslej prebirate v vašem priljubljenem poštnem odjemalcu. Prav tako je nova možnost posredovanja pošte na drug poštni račun. Zaspal pa ni niti Yahoo!, ki je med velikimi tremi doslej ponujal še najmanj prostora. V prihodnje si bo delil drugo mesto, saj je kapacitete povečal na 250 MB.

Pred leti so nekateri vodilni ponudniki ukinjali brezplačne račune elektronske pošte, Yahoo! in Hotmail pa sta zmanjšala kapacitete. Pesimisti so napovedovali, da se čas brezplačne elektronske pošte izteka, a vse dvome o tem je razblinil Gmail.

Če ne drugega je prav gotovo sprožil revolucijo med glavnimi ponudniki brezplačnih računov elektronske pošte. Ko je predstavil račune s kapaciteto 1 GB, je Yahoo!Mail svojih 4 MB dvignil na 100 MB, Hotmail pa 2 MB na 250 MB.

Zaradi odličnega vmesnika bi bil Gmail gotovo...

32 komentarjev