»

Prihaja GeForce 9600 GSO

Guru 3D - Zmešnjava pri oznakah nVidiinih grafičnih kartic je že sedaj precejšnja, če gre verjeti govoricam pa bo po prihodu grafične kartice GeForce 9600 GSO še večja. Kljub temu, da je nova grafična kartica vsaj po imenu sodeč sorodnica GeForca 9600 GT pa temu ni tako, saj v osnovi gre za GeForca 8800 GS, ki temelji na nekoliko oklestenem jedru G92, ki premore 96 Shader enot, sama grafična kartica pa 384 MB 192-bitnega pomnilnika. Izbiro frekvence jedra ter pomnilnika je nVidia prepustila posameznim proizvajalcem grafičnih kartic, le te pa naj ne bi bile nižje od 550 MHz v primeru jedra oziroma 800 MHz pri pomnilniku. Poleg svobode pri izbiri frekvenc bodo proizvajalci imeli svobodno roko tudi pri izbiri dizajna PCB-ja grafične kartice. Luč sveta naj bi nova grafična kartica zagledala maja.

Več o tem si preberite na Guru3D.

25 komentarjev

GeForce 9600 GT šele osemindvajsetega

več strani - Pred časom smo poročali o prestavitvi uradne predstavitve prvega Geforca devete generacije, GeForce 9600 GT, ki naj bi tako luč sveta zagledala enaindvajsetega tega meseca. Razlog za zamudo naj bi bile težave z napetostjo nekaterih primerkov grafične kartice. Po poročanju The Inquirerja pa naj bi datum uradne predstavitve bil ponovno prestavljen za teden dni, tako bo nova grafična kartica luč sveta zagledana osemindvajsetega februarja. Vzrok za ponovno predstavitev je menda še vedno enak, prste vmes pa bi utegnilo imeti tudi kitajski novoletni prazniki, med katerimi imajo na Kitajskem in na Tajvanu dela proste dni.

Znane pa so cene grafičnih kartic GeForce 9600 GT, tako naj bi bilo za 256 MB različico potrebno odšteti 169 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica s 512 MB pomnilnika stala 189 ameriških dolarjev. Več o tem na Expreview.

5 komentarjev

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

GeForce 9600 GT bo zamudil

Slo-Tech - Slaba novica za vse, ki ste svoji ljubljeni osebi za valentinovo želeli podariti GeForca 9600 GT. Uradna prestavitev prvega GeForca devete generacije je namreč prestavljena za en teden, tako bodo kartice luč sveta zagledale šele 21. februarja. Razlog za prestavitev je po nVidiinih besedah težava z napetostjo, ki se je pojavila pri nekaterih primerkih kartice, kar bodo tekom dodatnega tedna poskušali odpraviti.

Izvorna novica na Expreviewu.

36 komentarjev

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Prvi GeForce 9 na valentinovo

Slo-Tech - Nvidia, ki ga je Forbes razglasil za podjetje leta, naj bi februarja predstavila grafični kartici devete generacije GeForce. Šlo naj bi za GeForce 9600 GT ter GeForce 9800 GX2. Pri slednji gre za dve grafični kartici povezani v eno ( podobno kot GeForce 7950 GX2), za zdaj pa ni konkretnih informacij o njegovi zmogljivosti, na podlagi izvorne novice pa bo luč sveta zagledala devetnajstega februarja.

GeForce 9600 GT, ki naj bi luč sveta zagledala na valentinovo in bo prvi GeForce devete generacije. V 65-nanometrskem procesu izdelano jedro nove grafične kartice bo vsebovalo 64 Shader Procesorjev, njegova frekvenca pa bo znašala 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik tiktakal pri 2000 MHz. Več o tem si preberite v izvorni novici.

47 komentarjev

Neuraden test GeForce 8800GT

Slo-Tech - Na spletni strani Exprewiev.com so kljub temu, da je do izteka NDA še slab teden, objavili osežen test prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GT. Po le-tem sodeč se je 8800 GT v večini testov odrezala nekoliko bolje od različice GTS s 640 MB pomnilnika. Za zdaj verodostojnosti testov ni mogoče potrditi, vsekakor pa je treba počakati na prve uradne teste, ki bodo sledili uradni predstavitvi GeForca 8800 GT devetindvajsetega oktobra.

Za več informacij o (neuradni) zmogljivosti GeForca 8800 GT si oglejte sam test

Uradna tema v forumu.

73 komentarjev