»

GeForce 9600 GSO trinajstega maja

OC Workbench - Prejšnji teden smo že poročali o govoricah o novi nVidiini grafični kartici GeForce 9600 GSO, o kateri so se danes pojavile nove informacije, sodeč po katerih bo na oskubljenem jedru G92 s 96 Shader enotami temelječa grafična kartica s 384 MB 192-bitnega pomnilnika luč sveta zagledala trinajstega maja, za njo pa bo potrebno odšteti okoli 129 ameriških dolarjev. NAj spomnimo, da pri omenjeni grafični kartici gre v osnovi za preimenovanega GeForca 8800 GS, pri čemer je nVidia proizvajalcem prepustila izbiro frekvenc grafične kartice in dizajna njenega PCB-ja.

Več o tem si preberite na OC Workbench-u

8 komentarjev

Prihaja GeForce 9600 GSO

Guru 3D - Zmešnjava pri oznakah nVidiinih grafičnih kartic je že sedaj precejšnja, če gre verjeti govoricam pa bo po prihodu grafične kartice GeForce 9600 GSO še večja. Kljub temu, da je nova grafična kartica vsaj po imenu sodeč sorodnica GeForca 9600 GT pa temu ni tako, saj v osnovi gre za GeForca 8800 GS, ki temelji na nekoliko oklestenem jedru G92, ki premore 96 Shader enot, sama grafična kartica pa 384 MB 192-bitnega pomnilnika. Izbiro frekvence jedra ter pomnilnika je nVidia prepustila posameznim proizvajalcem grafičnih kartic, le te pa naj ne bi bile nižje od 550 MHz v primeru jedra oziroma 800 MHz pri pomnilniku. Poleg svobode pri izbiri frekvenc bodo proizvajalci imeli svobodno roko tudi pri izbiri dizajna PCB-ja grafične kartice. Luč sveta naj bi nova grafična kartica zagledala maja.

Več o tem si preberite na Guru3D.

25 komentarjev

GeForce 9600 GT šele osemindvajsetega

več strani - Pred časom smo poročali o prestavitvi uradne predstavitve prvega Geforca devete generacije, GeForce 9600 GT, ki naj bi tako luč sveta zagledala enaindvajsetega tega meseca. Razlog za zamudo naj bi bile težave z napetostjo nekaterih primerkov grafične kartice. Po poročanju The Inquirerja pa naj bi datum uradne predstavitve bil ponovno prestavljen za teden dni, tako bo nova grafična kartica luč sveta zagledana osemindvajsetega februarja. Vzrok za ponovno predstavitev je menda še vedno enak, prste vmes pa bi utegnilo imeti tudi kitajski novoletni prazniki, med katerimi imajo na Kitajskem in na Tajvanu dela proste dni.

Znane pa so cene grafičnih kartic GeForce 9600 GT, tako naj bi bilo za 256 MB različico potrebno odšteti 169 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica s 512 MB pomnilnika stala 189 ameriških dolarjev. Več o tem na Expreview.

5 komentarjev

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

GeForce 9600 GT bo zamudil

Slo-Tech - Slaba novica za vse, ki ste svoji ljubljeni osebi za valentinovo želeli podariti GeForca 9600 GT. Uradna prestavitev prvega GeForca devete generacije je namreč prestavljena za en teden, tako bodo kartice luč sveta zagledale šele 21. februarja. Razlog za prestavitev je po nVidiinih besedah težava z napetostjo, ki se je pojavila pri nekaterih primerkih kartice, kar bodo tekom dodatnega tedna poskušali odpraviti.

Izvorna novica na Expreviewu.

36 komentarjev

Test Radeona HD3870 X2

Slo-Tech - Po tem, ko je spletna stran PConline objavila test grafične kartice GeForce 9600 GT, so na isti strani objavili obširen test najbolj pričakovane AMD-jeve grafične kartice -- Radeona HD3870 X2. Po testu sodeč je AMD-jeva pošast z dvema RV670 jedroma v večini primerov hitrejša od nVidiinega GeForce 8800 Ultra. Vsekakor bo torej šlo za zmogljivo grafično kartico, ki pa utegne krono najzmogljivejše kar hitro izgubiti, saj čez slab mesec prihaja tudi zelena dvoglava pošast z jedroma G92, GeForce 9800 GX2.

Za več informacij si oglejte sam test.

60 komentarjev

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Herculesova ATI igračka

Beyond 3D - Hercules je že prenehal z izdelovanjem grafičnih kartic, temelječih na GPUjih od NVidie in je zato tudi dobil ekskluzivne pravice za prodajo ATIjevih kartic v Evropi. Pred kratkim so na Beyond-3D dobili eno od njihovih novih močnejših igračk, in sicer ATijev All in wonder 8500DV. Ta grafična kartica ni namenjena le igranju igric, saj ima tudi TV tuner, firewire, S-video in še mnogo drugih vhodov in izhodov. Sklep? Kartica je vredna svojega denarja, če se ukvarjate z urejanjem videa. Klik!

0 komentarjev

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

GeForce3

več strani - 27. februar je za nami in Nvidia je uradno predstavila GeForce3, naslednik znanega GeForce2 grafičnega procesorja. Ta dan so čakali (ali se ga bali) skoraj vsi računalničarji, in sedaj je za nami. Kaj se je zgodilo? Po pravici povedano nič posebnega . Pojavila se je množica bolj ali manj informativnih člankov in celotne kopice vam ne nameravam posredovati. Namesto tega bom priporočal dva. Če vas zanima teorija in tehnologije, ki so v uporabi pri GeForcu3, potem si oglejte to 5 stransko analizo na HardOCPju, če pa vas zanima praksa, pa se odpravite na ruski Digit-Life in si oglejte neverjetno obširen in temeljit primerjalni test GeForce3 kartic. Nuff said!

9 komentarjev