»

Objavljeni testi GeForce GTX Titan

vir: AnandTech
AnandTech - Predstavitev najhitrejšega grafičnega čipa v obliki kartice GeForce GTX Titan bo trostopenjska - najprej so spletne strani lahko objavile vse tehnične podatke o čipu in kartici ter se zgolj dotaknili zmogljivosti (brez točnih številk), včeraj je sledila objava točnih testov zmogljivosti, 25. februarja pa bodo potencialni kupci lahko kartico končno še kupili. Za razliko je zadnjih nekaj generacij praksa, da se objava specifikacij, rezultatov testov in dobavljivost kartic v trgovinah zgodijo na isti dan.

Za razliko od grobih ocen zmogljivosti zahvaljujoč testom zdaj točno vemo, kako hiter je GeForce GTX Titan. Teste je pripravilo več strani, npr. AnandTech, Hexus.net, HotHardware in še mnoge druge popularne strani. Na Anandtechu...

38 komentarjev

GeForce 9600 GT bo zamudil

Slo-Tech - Slaba novica za vse, ki ste svoji ljubljeni osebi za valentinovo želeli podariti GeForca 9600 GT. Uradna prestavitev prvega GeForca devete generacije je namreč prestavljena za en teden, tako bodo kartice luč sveta zagledale šele 21. februarja. Razlog za prestavitev je po nVidiinih besedah težava z napetostjo, ki se je pojavila pri nekaterih primerkih kartice, kar bodo tekom dodatnega tedna poskušali odpraviti.

Izvorna novica na Expreviewu.

36 komentarjev

GeForce 8800 GT uradno predstavljena

Slo-Tech - Težko pričakovana grafična kartica GeForce 8800 GT, ki temelji na jedru G92, je končno zagledala luč sveta. Ogibanj o njenih specifikacijah je konec, prav tako nam prvi uradni testi prikazujejo zmogljivost nove grafične kartice. Samo jedro G92 s frekvenco 600 MHz, vsebuje 112 Stream procesorjev, 512 MB 256-bitnega pomnilnika pa tiktaka pri frekvenci 900 MHz.

Po prvih uradnih testih sodeč , ki si jih lahko ogledate na VR-Zone, Tech reportu in Neoseeker-ju, je GeForce GT v večini primerov hitrejša od modela GTS, in je za svojo ceno med 199 in 259 ameriškimi dolarji zagotovo najboljši nakup.

Več o GeForce 8800 GT si lahko preberete v nVidiinem sporočilu za javnost.

Uradna tema v forumu.

188 komentarjev

Neuraden test GeForce 8800GT

Slo-Tech - Na spletni strani Exprewiev.com so kljub temu, da je do izteka NDA še slab teden, objavili osežen test prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GT. Po le-tem sodeč se je 8800 GT v večini testov odrezala nekoliko bolje od različice GTS s 640 MB pomnilnika. Za zdaj verodostojnosti testov ni mogoče potrditi, vsekakor pa je treba počakati na prve uradne teste, ki bodo sledili uradni predstavitvi GeForca 8800 GT devetindvajsetega oktobra.

Za več informacij o (neuradni) zmogljivosti GeForca 8800 GT si oglejte sam test

Uradna tema v forumu.

73 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

GeForce3

več strani - 27. februar je za nami in Nvidia je uradno predstavila GeForce3, naslednik znanega GeForce2 grafičnega procesorja. Ta dan so čakali (ali se ga bali) skoraj vsi računalničarji, in sedaj je za nami. Kaj se je zgodilo? Po pravici povedano nič posebnega . Pojavila se je množica bolj ali manj informativnih člankov in celotne kopice vam ne nameravam posredovati. Namesto tega bom priporočal dva. Če vas zanima teorija in tehnologije, ki so v uporabi pri GeForcu3, potem si oglejte to 5 stransko analizo na HardOCPju, če pa vas zanima praksa, pa se odpravite na ruski Digit-Life in si oglejte neverjetno obširen in temeljit primerjalni test GeForce3 kartic. Nuff said!

9 komentarjev