»

Test GeForce 9600 GT SLI

Slo-Tech - Čeprav smo pred kratkim poročali o enotedenski zamudi prve grafične kartice iz devete generacije GeForcov, se je na spletu pojavil test dveh grafičnih kartic GeForce 9600 GT povezanih v SLI. Rezultati testa so precej obetavni, saj je naveza dveh GeForcov 9600 GT v vseh testiranih aplikacijah hitrejša od do nedavnega najzmogljivejše grafične kartice, GeForce 8800 Ultra. Iz testov sodeč gre za precej obetavno grafično kartico, ki bo na prodajne police trgovin prispela 21. februarja.

Več o samih rezultatih testiranj na forumu VR-Zone.

15 komentarjev

Test Radeona HD3870 X2

Slo-Tech - Po tem, ko je spletna stran PConline objavila test grafične kartice GeForce 9600 GT, so na isti strani objavili obširen test najbolj pričakovane AMD-jeve grafične kartice -- Radeona HD3870 X2. Po testu sodeč je AMD-jeva pošast z dvema RV670 jedroma v večini primerov hitrejša od nVidiinega GeForce 8800 Ultra. Vsekakor bo torej šlo za zmogljivo grafično kartico, ki pa utegne krono najzmogljivejše kar hitro izgubiti, saj čez slab mesec prihaja tudi zelena dvoglava pošast z jedroma G92, GeForce 9800 GX2.

Za več informacij si oglejte sam test.

60 komentarjev

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

GeForce 8800 Ultra potrdil pričakovanja

Slo-Tech - Prejšnji teden smo poročali o prihajajoči hitrostni kraljici, grafični kartici GeForce 8800 Ultra. Debata je tekla o tem, da so specifikacije kartice, razen malce višjih frekvenc, praktično identične šibkejšim modelom GTX. To bi lahko pomenilo, da bo kartica sprejeta z razočaranjem, smo povedali, in danes se je to potrdilo v praksi.AnandTech je objavil obširen test grafične kartice, pri katerem je najbolj zgovoren predvsem zaključek. Kot so napisali tudi sami, se vedno trudijo biti objektivni in blagi, tudi pri slabih kosih hardvera poiščejo svetle točke, tokrat pa so naredili izjemo. Pravijo, da je 8800 Ultra popolna izguba denarja, kar so zelo učinkovito potrdili s primerjavo s cenejšimi modeli GTX, ki se v tovarniško navitih izdajah kljub ogromni razliki v ceni (180...

8 komentarjev

Geforce 8800 Ultra razočaranje?

The inquirer - Če je verjeti poročanjem Inquirerja (sicer so pregovorno rumeni, a tokrat pišejo precej prepričljivo in/ali prepričano) bo nVidiina nova kartica, ki naj bi bila najhitrejša do sedaj, dolgočasna. Od obstoječega modela 8800 GTX naj bi se ločila zgolj po spremembah frekvenc, jedro bo tiktakalo pri 612 megahercih (skromnih 37 MHz hitreje), senčilne enote pri 1,5 gigaherca (150 MHz hitreje) in spomin pri 2,16 gigaherca (360 MHz DDR hitreje). V končni fazi to pomeni, da bo Ultra kartico s kakšnim voltmodom in navijalskim znanjem možno dobiti iz marsikatere šibkejše sestrice GTX.

Izvorna novica.

29 komentarjev

GeForce 8800 Ultra v zelo majhnem številu?

The inquirer - Po poročanju Inquirerja naj bi bil nVidiin odgovor na AMD-jevega Radeona HD 2900, GeForce 8800 Ultra, izdelan v zelo majhni seriji, število izdelanih kartic pa naj bi bilo bližje ničli kot stotki. Omenjena grafična kartica naj bi imela enak PCB kot različica GTX, vendar bo imela nameščen drugačen hladilnik, poleg tega pa napovedujejo petnajst- do dvajsetodstotno pohitritev glede na omenjeno šibkejšo verzijo. Če gre verjeti izvorni novici, potem bo GeForce 8800 Ultra le spretna marketinška poteza nVidie, ki si bo v primeru, da bo Ultra hitrejša od konkurenčnega Radeona, še naprej lastila krono najzmogljiveše grafične kartice, čeprav bodo kupci imeli bore malo od tega.

3 komentarji

GeForce 8800 Ultra čaka na AMD?

The inquirer - Po trditvah Inquirerja nVidia odlaša s splavitvijo hitrejših modelov najnovejše serije GeForce-ov, razlog za to je AMD-jevo oziroma ATi-jevo večno prelaganje R600. Po nekaterih govoricah naj bi že vedeli, da bo konkurenca boljša od njihove trenutne ponudbe, zato se trudijo pripraviti še hitrejše in dražje kartice (cene bodo baje švignile do dolarskega tisočaka), na trg pa jih bodo poslali šele, ko bo to storil tudi AMD, da jim bodo odvzeli čimveč pozornosti. Kaj za vraga na drugi strani počne rdeča ekipa še vedno ni jasno. Izvorna novica.

47 komentarjev

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Težave GeForce 8800 GTX

VR - Zone - VR-Zone poroča o težavah nVidiine prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GTX, ki naj bi jih povzročil upor, ki nadzoruje menjavanje 2D in 3D frekvence. Sprva so poročali tudi o možnosti prestavitve datuma uradne predstavitve, vendar zaenkrat ni nobene informacije o tem. Poleg tega je nVidia že vpoklicala vse GeForce 8800 GTX in bo opravila zamenjavo uporov. Kot so dodali na VR-Zone, naj bi omenjene težave imele le nekatere grafične kartice določenega proizvajalca, vendar so zaradi previdnosti vsi proizvajalci grafičnih kartic vpoklicali svoje 8800 GTX-e. Grafične kartice GeForce 8800 GTS naj ne bi imele omenjenih težav.

Več na VR-Zone.

7 komentarjev